Dodaj do ulubionych

Namnażanie folderów w miejsce usuniętych

IP: *.empik.com 26.03.08, 14:33
Witam!
Zaczęło się niewinnie ;) Komputer przestał wykrywać dysk wymienny (aparat),
choć nie gwarantuję, że wina nie leży po stronie aparatu (USB są w porządku).
Gdy już zaczął wykrywać aparat, pokazywał, że na karcie oprócz folderu ze
zdjęciami znajduje się folder z muzyką (która była gdzieś na moim komputerze),
przypuśćmy "Abba -1". Nigdy tam muzyki nie kopiowałam... Usunęłam ten folder z
poziomu komputera i pojawiły sie w to miejsce kolejne (np. Abba - 2). Usunęłam
i pojawiło się 5, potem 13 nowych folderów...
To samo z mp3, przy całkowitym skasowaniu pamięci wklejają się na jej pamięć
te foldery (Abba i inne, których "nie widać", ale przy odsłuchiwaniu się
ujawniają).
Czy to wirus? Skanowałam komputer Kasperskym i Ad-awarem, coś tam
unieszkodliwił, ale ja nie sądzę, by wszystko było w porządku. Może ktoś z Was
wie, jaka może być przyczyna. Ja się na kompach mało znam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.escom.net.pl 26.03.08, 16:41
      Daj logi.
      • Gość: kropeczki Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.prnet.pl 26.03.08, 16:51
        A możesz mi wyjaśnić jak to zrobić? Jak już pisałam, jestem laiczką :)
        • Gość: Kolobos Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.escom.net.pl 26.03.08, 16:58
          Nie moge Ci nic wyjasnic. Wszystko masz podane w przyklejonym watku, ktorego nawet nie chcialo Ci sie przeczytac.
          • Gość: kropeczki Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.prnet.pl 26.03.08, 21:31
            Szczerze mówiąc przeoczyłam podwieszony link. Juz to nadrobiłam, ale nie
            potrafię nic z tego zrobić. Użyłam ComboScan (Deckard's System Scanner) i nie
            potrafie znaleźć plików tekstowych, o których mowa w instrukcji (ComboScan.txt,
            Supplementary.txt). mam 2 foldery: DOCUME~1 i WINDOWS, w każdym kilka
            podfolderów i masa plików tekstowych, których nazwy to głównie ciągi cyfr i
            liter. Nic z tego nie rozumiem.
            • Gość: Kolobos Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.escom.net.pl 26.03.08, 21:47
              Plik nazywa sie main.txt i extra.txt, te dwa pliki masz dac.
              • Gość: kropeczki Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.prnet.pl 26.03.08, 22:32
                wklej.org/id/c538cd7871 - to jest z maina.txt. Plik extra.txt jest pusty.
                • Gość: Kolobos Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.escom.net.pl 26.03.08, 22:39
                  W logu nic nie widac, no moze tylko to, ze masz za malo ramu. Pomysl o dokupieniu 256MB lub wiecej.

Odinstaluj:
                  Free Music Zilla oraz iTunes i zobacz czy foldery przestana sie tworzyc. Jezeli nie to uzyj np. filemon i moze uda Ci sie zobaczyc jaki program tworzy te foldery.
                  • Gość: kropeczki Re: Namnażanie folderów w miejsce usuniętych IP: *.prnet.pl 26.03.08, 23:02
                    Ok, tak zrobię. Dzięki za poświęcenie czasu i cierpliwość :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka