Dodaj do ulubionych

proszę pomóc - log

IP: *.aster.pl 12.07.09, 17:50
Wklejam loga z hijackthis
www.wklej.org/id/119946/
chciałam zrobić sdfix, ale nie mogę;(
szybkie skanowanie dr.cureit nic nie wykazało, przy skanowaniu pełnym komputer się wyłączył.
Ten sam problem występuje w czasie skanowania Trendmicro - na FF, jak i zbyt długim używaniem FF.
Podobny problem z wyłączaniem się komputera występował podczas skanowania spybotem; kilka miesięcy temu spybot trochę namieszał w kompie, usunął IE, w końcu niemożliwe było skanowanie nim, aż w końcu nie mogłam wchodzić do netu. Zrobiłam format. Było OK, tylko skanowanie spybotem w dalszym ciągu powodowało wyłączanie komputera.
Kilka dni temu odinstalowałam spybota, dziś odinastalowałam FF, na Operze jest dobrze, ale nie mogę zrobić np scanu online.
Myślałam, że po zainstalowaniu nowej FF już będzie dobrze, niestety problem jest dalej.
Kolobos czy mógłbyś mi jakoś pomóc?
Trochę nieswojo czuję się bez antyszpiega.
Nie chce mi się formatować dysku..
Z góry serdeczne dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: proszę pomóc - log IP: *.zask.pl 12.07.09, 21:09
      Jak sie przedstawiaja temperatury? Sprawdz np. w Everest Home.
      Uzyj HdTune, zrob screeny wszystkich zakladek programu, wrzuc na jakis serwer i daj linki.
      • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 12.07.09, 22:30
        Dziękuję za odpowiedź. Zrobiłam HD Tune, temp. 45. po leczeniu 42, dlaczego jest taka rozbieżność między temp. wskazaną na zewnątrz obudowy, która wynosi w tej chwili 30,1?
        Jak skończę Everesta to wrzucę gdzieś wszystkie screeny i raporty.
        Opera cały czas pracuje i nic się nie dzieje.
        • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 14.07.09, 19:57
          w pierwszym linku HD TUNE robione dzisiaj:
          wstaw.org/pokaz/7072/
          i raport Everesta
          wklej.org/id/121009/
          FF na razie chodzi dobrze, robiłam na nim scan Trendmicro, jak poprzednio komputer wyłączył się pod koniec skanowania

• Gość: Kolobos Re: proszę pomóc - log IP: *.zask.pl 14.07.09, 20:10
            Mialby byc screeny ze WSZYSTKICH zakladek programu, a nie tylko jednej. Jak juz dajesz raport z Everest to z wersji HOME i PELNY, a nie szybki.
            • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 14.07.09, 21:42
              Robiłam wszystkie zakładki i raporty zapisywały się do raportu.;)
              Nie wiem skąd wziąć Everest Home. W dobrych programach jest bardzo stara wersja,
              więc wzięłam triala ze strony producenta. Przepraszam Cię, robię to pierwszy raz.
              Poszukam i jutro zrobię dokładnie.
              Dzięki za cierpliwość dla małych ludzików;)
              • Gość: Kolobos Re: proszę pomóc - log IP: *.zask.pl 14.07.09, 22:32
                Moze i robilas ale dalas jeden link z jednym screen'em. Masz uzyc wlasnie tej starej wersji.
                • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 14.07.09, 22:48
                  Dobrze, zaraz ją ściągnę.
                  • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 14.07.09, 23:09
                    Nic z tego, ta wersja nie chce się uruchomić na komputerze. Zainstalowałam i nie
                    działa. Oczywiście odinstalowałam nowszą wersję;)
                    • Gość: Kolobos Re: proszę pomóc - log IP: *.zask.pl 15.07.09, 00:03
                      Mozesz uzyc innego dowolnego programu, ja logow z everest nie chce. Mialas tylko sprawdzic w nim temperature procesora.
                      Chce za to screeny z HdTune ze wszystkich zakladek.
                      • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 15.07.09, 02:23
                        Kawałek z Everesta (nowej wersji)z temperaturami:
                        "Czujnik

Właściwości czujnika:
                        Typ czujnika Winbond W83627THF (ISA 290h)
                        Nazwa płyty głównej MSI MS-7071
                        Stwierdzono otwieranie obudowy Nie

Temperatury:
                        Płyta główna 35 °C (95 °F)
                        Procesor 70 °C (158 °F)
                        WDC WD800BB-60JKC0 [ TRIAL VERSION ]

Wartości napięć:
                        Napięcie rdzenia procesora 1.39 V
                        +3.3 V 3.33 V
                        +5 V 5.19 V"

czyli mam się czego bać??
                        Cały raport jest bardzo długi. Rano go wrzucę.
                        HD TUNE robi się tylko twardy dysk.
                        Chyba, że moja głowa jest zbyt twarda na zrobienie HD Tune zakładek:)
                        --
                        proszę, wytrwaj jeszcze trochę;)
                        • Gość: Kolobos Re: proszę pomóc - log IP: *.zask.pl 15.07.09, 11:53
                          Wylacza sie zapewne z przegrzania. Sprawdz czy wentylator procesora dziala poprawnie, jezeli nie to go wymien, nalezy wymienic rowniez paste termoprzewodzaca miedzy procesorem, a radiatorem.
                          • Gość: ana Bardzo dziękuję:) IP: *.aster.pl 04.08.09, 21:31
                            Miałeś rację Kolobos, to sprawka wentylatora. Zastosowałam się do Twoich wskazówek i komputer już działa poprawnie. Bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość.:)
    • Gość: @ Re: proszę pomóc - log IP: *.chello.pl 15.07.09, 10:27
      >HD TUNE robi się tylko twardy dysk

Nie wiem na czym polega Twój problem?
      W HD Tune masz cztery zakładki, Benchmark, Info, Health, Error Scan.
      Żeby zrobić screen wystarczy kliknąć na ikonę w kształcie dyskietki znajdującą się u góry.
      Ty pokazałaś tylko zakładkę Benchmark, teraz pokaż obrazki z trzech pozostałych.
      • Gość: ana Re: proszę pomóc - log IP: *.aster.pl 04.08.09, 21:35
        Ach, gdy nie ma problemu to się go robi;) Blondynka myślała o innych zakładkach;))
        Dziękuję bardzo za wszystko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka