magdali2007 23.09.06, 12:01 Dziewczyny! Gdzie najlepiej szukac w internecie sal na wesele w Poznaniu? Najlepiej z noclegiem! Znacie jakies dobre linki? Podeslijcie! M. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greene3 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 23.09.06, 12:28 Hmmm, my bierzemy ślub poza Poznaniem i nie szykaliśmy tu sali - mieliśmy w rodzinnych stronach dawno upatrzoną znajomą restaurację. Na szczęście się udało. Ale może spróbuj na ogólnych portalach weselnych: www.mlodejparze.com, www.idealnyslub.pl, www.wesele.pl, www.waszewesele.com, www.naszslub.pl, www.magazynslubny.pl Powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link
czarodziejkakubusia Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 24.09.06, 19:35 Hej!Ja mogę polecić w własnych poszukiwań,wszystko z miejscami na noclego od razu: 1. Pałacyk pod Lipami w Swarzędzu (ok. 120-150 zł za osobę catering, ładny ogród,gdzie można zrobić zdjęcia) 2.Hotel 3 w Swarzędzu (sala na piętrze,na ok. 50 osób,ładna,z klimą,ale niższej klasy niż np. pałacyk, cane 100-120 zł) 3. Jaśmin w Owińskach (ładny,cisza,spokój) 4. Dwa stawy (piękny ogród, ceny wysokie, ok. 150 zł + po północy za obsługę za każdą godzinę 200 zł) 5. Przylesie w Sierosławiu (ok. 120-130 zł, nocleg 40 zł na 1 gościa weselnego) 6. Hotel Sierosław w Sierosławiu (jest obok) 7. Ośrodek leśnictwa w Porażynie (to najdalej,ok. 50 km przez Buk.Ośrodek ma piękny ogród i taki jakby pałacyk,sala na ok. 50-60 osób, możliwośc ślubu w kapliczce malutkiej tuż obok) Jeśli chodzi o portale weselne,to gdy szukałam sal wartych obejrzenia,nie było konkretnej strony ślubnej z której można by skorzystać.Weszłam na stronę hoteli w powiecie poznańskim,niestety nie znam już jej adresu i w ten sposób wybierałam miejsca,które warto obejrzeć.Miejscami,jakie m. in. polecano mi,a których nie sprawdziłam są: 1. Atrium w Puszczykowie 2. Ośrodek leśnictwa w Puszczykowie (ładny ogród mają) 3. Ossowski hotel w Kobylnicy 4. Szablewski w Srodzie Wielkopolskiej Powodzenia! Odpowiedz Link
milla1 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 24.09.06, 19:54 Byłam na weselu w Dwóch Stawach-piękne miejsce)) A w hotelu Szablewski odradzam-chyba, że się coś zmieniło od dwóch lat, byłam gościem na weselu i średnio byłam zadowolona z obsługi i jedzenia;/ Odpowiedz Link
milla1 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 24.09.06, 19:56 Dwa tygodnie temu byliśmy na weselu w dworze w Skrzynkach-rewelacja, piękne miejsce, rewelacyjna obsługa i pyszne jedzenie Odpowiedz Link
czarodziejkakubusia Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 25.09.06, 09:45 Przypomniała mi się jeszcze "Daglezja" w Kórniku.To nowe miejsce,ładna,duża sala,nocleg.Na drodze do Mosiny,obrzeża Kórnika.Oraz "Dworek" w miejscowości Brodowo,taki w stylu barokowym,ze złoceniami,nocleg- 50 zł za pokój z łózkiem małżeńskim,tylko takie są,oraz Pętków (miejscowośc przed Brodowem),jest tam restauracja,duża,jasna sala,byłam tam na weselu-miłą obsługa,pyszne jedzonko i tanio - za 4 porcje 120 zł od osoby-polecam. Odpowiedz Link
sabatinka Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 25.09.06, 10:26 a slyszeliscie moze o Marzymięcie pod Śremem?podoba nam sie ta knajpa, jest od razu i hotel Odpowiedz Link
e-joanna1 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 21.01.07, 12:34 Super - rewelacja! Ale terminy np. czerwiec już w 2008 zajety... Odpowiedz Link
najeli_1980 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 27.09.06, 11:04 My mielismy pod Poznniem, w restauracji Bukacik w Zaniemyslu. Nie jest to moze cudowny palacyk... ale bylo schludnie, czysto, b. duzo b. dobrego jedzenia, swietna obsluga, wlasciciel b. ugodowy. Jest ladny taras - zielen, lawki.. No i tanio - cos ok 90 zl za osobe.. Na gorze jest kilkanascie pokoi, cena 10 zl za osobe. Reszta gosci spala obok w schronisku mlodziezowym, 19 zl/os. Odpowiedz Link
art-hunter Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 27.09.06, 15:29 ...a znacie dworek w Białokoszu, 40km od Poznania w kierunku Pniew? Odpowiedz Link
magdali2007 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 28.09.06, 14:10 Fantastyczne informacje! dziewczyny, jestescie genialne. Prosze o wiecej!! Odpowiedz Link
magdali2007 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 28.09.06, 14:45 Acha, jeszcze jedno - znacie jakies dobre sale w samym Poznaniu? Goscie beda przybywac z daleka i nie chce ich ciagle wozic Odpowiedz Link
alicja7-84 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 28.09.06, 14:48 ja tez szukałam knajpy w Poznaniu z noclegiem, ale postanowiłam ostatecznie zrobic wersele 12 km od Poznania w Owińskach---hotel i restauracja Jaśmin...super jedzenie, sala, klimatsprawdziłam oczywiście. Mają do dyspozycji 10 pokoi gościnnych bardzo ładnych...a gości przetransportujemy autokarem w obie strony Odpowiedz Link
elkam80 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 29.09.06, 19:39 ja polecam restaurację Astra w Poznaniu. Mieliśmy tam wesele w sierpniu i to był strzał w 10. Byliśmy ze wszystkiego bardzo zadowoleni. Jedzonko suuuper. Pokoje również do wynajęcia. Rewelacja. Odpowiedz Link
madziaaaaa5 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 29.09.06, 21:05 Witam po raz kolejny. Czy któras z Was wie coś na temat restauracji "Cztery Korony" w Śremie??? Odpowiedz Link
czarodziejkakubusia Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 01.10.06, 11:20 Byłam na "rekonesansie" w tej sali.Ceny są takie jak w Poznaniu za menu weselne,tj. 80 zł - 120 zł,zależnie czy z ciastem itd. Mają 30 pokoi do dyspozycji gości,ładnych,skromnych,.takich jak to w pensjonacie.Pani,kótra nas oprowadzała,była miła i kompetentna.Sala,tak aby było gdzie tańczyć,mieści z 60 osób.Są tam takie filary,ładnie ozdobione i zakryte pięknym materiałem i kwiatami,jednak sprawiają,że część gości będzie zasłonięta przez filary.Myślę,że lepiej zrobić wesele w P-niu lub okolicach,albowiem cenowo nie jest tam inaczej niż tuż pod P-niem,a polecałam już w innym poście miejsca warte odwiedzenia w podobnym stylu i cenniku.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
krzysia2 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 19.10.06, 17:58 My bedziemy mieć wesele w Hotel Parku przy Malcie. Polecam też Atrium w Puszczykowie - byliśmy tam na weselu i bylo super W Dwóch Stawach też byłam - jest tam bardzo elegancko i pięknie, tylko jak na gust mojego narzeczonego za zimno (w sensie wystroju) Odpowiedz Link
mada.d.n Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 19.10.06, 18:42 mnie też się w Dwóczh Stawach niepodobało - położony jest pięknie, fantastyczny ogród, ale w środku nie robi wrażenia. my wybraliśmy Stary Fortepian w Skokach www.staryfortepian.pl lokal ma swoje minusy, ale urzekł nas wystrój i klimat jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link
dziunia6 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 20.10.06, 08:31 My zastanawialismy sie nad Atrium. Ale jak dostalam propozycje umowy zastanowily mnie surowe paragrafy dotyczace muzyki... i cos mnie tknelo zeby popytac po zespolach. Okazuje sie ze nie mozna tam grac zbyt glosno muzyki bo wszystko sie niesie a jest sasiad Atrium, ktory uwielbia wzywac Straz Miejska celem dokonania pomiaru decybeli... Wiec zeby nie narazic sie panu trzeba cicho grac a to cicho to tak ze ponoc ludzie siedzacy przy stolach malo co slysza... To jest opinia zaslyszana od zespolow. Odpowiedz Link
krzysia2 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 20.10.06, 10:38 Bylam w Atrium na weselu i było super. Co do głośności muzyki to nie zauważyłąm zeby byla "ściszona" Z tym ze bylo to 3 lata temu,wiec moze cos sie od tego czasu zmienilo. Odpowiedz Link
mada.d.n Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 20.10.06, 10:39 w Atrium jest bardzo ładnie, ale narzeczonego siostra była tam na weselu i nie była zachwycona jedzeniem - ponoć porcje niewielkie, takie bardzo nowoczesne ale każdy ma inny gust jeszcze dużo czasu... bardzo dużo... Odpowiedz Link
foto_styl Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 20.10.06, 17:32 linki do resturacji w poznaniu znajdziesz na www.narzeczeni.net Odpowiedz Link
e-joanna1 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 21.01.07, 12:37 Ładniej wyglad na foto niż realnie, ale nie jest żle...pokoje do wynajęcia (prycze i brak okien). Odpowiedz Link
madziaaaaa5 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 03.11.06, 16:25 Dziewczyny!!! Pomozcie mi zdecydowac gdzie wyprawic wesele. Zjechalam caly Poznan i pozostał mi wybór miedzy "Wrzosem" a "Batorym". Czas ucieka a ja tylko mysle calymi dniami gdzie lepiej i nie potrafie sie zdecydowac. O zadnym z tych miejsc nic nie slyszalam tzn. nie wiem jakie tam jedzenie, obsluga itd. i troche sie boje takiego wyboru w ciemno. Jesli zatem wiecie cos o ktorejs z tych restauracji to prosze dajcie znac. Dzieki bardzo!!!! Odpowiedz Link
agu2005 Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 03.11.06, 18:22 odpisałam na ogólnym bo nie wiedziałam ze tutaj tez sie o to pytasz)) Odpowiedz Link
karmazyna Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 19.04.07, 11:06 Ja wybrałam Batorego,bardzo mi sie podoba,kolega miał tam wesele w zeszłym roku i był bardzo zadowolony.A! i co ważne - w ostatnim magazynie ślubnym znalazłam hotel Batory w wykazie firm honorujących kartę rabatową dołaczaną właśnei do magazynu ślubnego. Nie wiem niestety jakie to są zniżki...pewnie niewielkie,no ale trzeba sie upewnić,bo sami chyba nie wyjda z propozycją Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
kadano Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 26.04.07, 19:28 Karmazyna! Ja też będę miała przyjęcie weselne w Batorym. Możesz mi powiedzieć w jakim magazynie ślubnym znalazłaś tą kartę rabatową? I jeszcze jedno pytanie...Spisywaliście umowę z Batorym? Bo nam dali tylko potwierdzenie wpłaty zaliczki... Pozdrawiam serdecznie, Kadano Odpowiedz Link
karmazyna Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 30.04.07, 09:13 pytałam o kartę...napisz do mnie na priv to napiszę Tobie wiecej Odpowiedz Link
perqsista Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 22.01.07, 13:35 poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=102 Odpowiedz Link
dunol Re: Sala / Restauracja w Poznaniu 30.04.07, 10:29 Hej, z czystym sumieniem mogę polecić Eurohotel Swarzędz. Ładna sala , (oryginalny dach), sympatyczna kierowniczka, dobre jedzenie, profesjonalna obsługa. Niewygórowana cena - u nas 130 za osobę,w tym tort i ciasta , gustowna dekoracja, a także występ artystów z operetki ze szlagierami typu "Usta milczą, dusza śpiewa...". Ważne jest, że na miejscu można zakwaterować kilkudziesięciu gości, po zniżkowej cenie. Prosty, dobry dojazd, kwadrans od ronda Śródka. Nasi Młodzi są bardzo zadowoleni,że właśnie to miejsce wybrali na swe wesele. Zatem my, rodzice - również. Pozdrowienia dla wszystkich szczęśliwych Narzeczonych! Odpowiedz Link