narttu 19.11.09, 08:22 znow niewyspana bo zachcialo mi sie wykapac Grete w srodku tygodnia i tradycyjnie dostala kataru. Probuje sie jakos zebrac do kupy i zignorowac fakt ze troche zaspalismy.. Mielgo dnia wszystkim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
curly2 Re: herbata 19.11.09, 08:46 Witam się i ja - już chyba tradycyjnie z kubkiem mleka z miodem i masłem:) W nocy znowu mnie w tym gardle drapało, ale w dzień potem przechodzi na razie i i spoko jest. Na noc nafaszerowałam się czosnkiem, chyba dzisiaj wieczorem powtórzę. A tak w ogóle to jak czytam i słucham wiadomości to zaczynam schizować z tą świńską gypą i już mi się śni nawet, brrr! Zdrówka i miłego dnia wszystkim życzę! Odpowiedz Link
metanira Re: herbata 19.11.09, 10:23 Ja i M w pracy, Konrad u babci. Też łapię schizy odnoście grypy w ogóle, a świńskiej w szczególe :/ Póki co jesteśmy wszyscy zdrowi. Najbardziej oczywiście boję się o Konradka, on tyle chorował przez ostatni rok :( Nie zabieram go teraz nigdzie, tylko do babci i mały spacer, jeśli pogoda pozwala. Chcemy jechać na święta do teściów, boję się, żeby akurat ktoś się nie rozchorował. Wolałabym, żeby był mróz niż takie ciepłe, ale pochmurne nie-wiadomo-co :/ Miłego dnia wszystkim :) Odpowiedz Link
uczula Re: herbata 19.11.09, 09:28 narttu ale dlaczego kapiel w srodku tygodnia sprawia ze Greta ma katar? przeciez Greta nie odroznia dni :) katar tez...chyba :) na takie bolace gardlo tylko rano bardzo polecam syrop prawoslazowy - na sobie przekonalam sie ze dziala. u nas dzisiaj REKORD w spaniu - jestem w szoku, misiek zasnal po spacerze i po podwieczorku (6.30) postanowilam go nie kapac tylko przebrac do spania i zeby spal dalej. W czasie przebierania (22) sie przebudzil ale bez problemu zasnal z powrotem ( bez mycia i bez kaszy na noc) obudzil sie...o 6 rano! i jeszcze zasnal do 8 i to bez jekniecia ;) jestem w szoku.:D dzisiaj mam w planie duzy obiad bo bedzie nas wiecej na obiedzie. spacerek i chcialabym nM wygonic na spacer z malym - zobaczymy :D zdrowka dla wszystkich chorujacych :) pzodrawiam Odpowiedz Link
silvii Re: herbata 19.11.09, 09:50 ja się też dosiądę :) w końcu!!! udało nam się dzisiaj pogadać z m. przez skypa... niestety bez wizji ale też bez kasy!!! :))) hura :) oczywiście dlatego, że pojechał do stolycy... i tam w hotelu ma neta w kablu... niestety chyba wciąż za wolnego, żeby udźwignąć obraz z kamery... ;) miłego dnia! Silvii & Dan Odpowiedz Link
curly2 Re: herbata 19.11.09, 11:29 Uczula, właśnie chciałam skorzystać z Twojej rady i sięgnęłam po syrop prawoślazowy, ale kicha... piszą, że w ciąży niewskazany:( Odpowiedz Link
narttu Re: herbata 19.11.09, 13:02 jak ma katar w weekend to mi to splywa bo moge 1. dluzej pospac 2. zostac z nia w domu.. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: herbata 19.11.09, 10:32 dzien dobry, siadam z kawa. mala spi, starszak w przedszkolu. swinska grypa przeraza mnie coraz bardziej. moj maz naciska na zaszczepienie syna, ja jestem przeciwna. no i zastanawiam sie, czy to dobry pomysl, ze chodzi do przedszkola. Odpowiedz Link
boazeria Re: herbata 19.11.09, 11:22 ja po kawce z melkiem i bialej herbacie z mandarynka mlody pije sok z malin z naszej dzialki rozrobiony z woda mdlosci kiedy ustapicie??????? a dzis o 17.40 mam test pappa.... troche sie stresuje ale lcze ze bedzie wszystko ok i mam nadzieje ze moze jakims cudem przy usg dowiem sie jaka plec? Odpowiedz Link
burdziaa Re: herbata 19.11.09, 14:36 dosiadam sie z miodem i cytryną po długim pieknym spacerze Odpowiedz Link
burdziaa Re: herbata 19.11.09, 14:57 jaki deszcz :)? w nocy padało a od rana słonecznie,ciepło,jak Lilka pisze wiosna. Odpowiedz Link
qwoka Re: herbata 19.11.09, 14:53 dosiadam sie z pączkiem i napojem o wdzięcznej nazwie coffee drink - syf straszny:] a co do swińskiej grypy to mnie juz wyprowadza z równowagi trąbienie o tym ciągle i wszędzie i robienie sensacji. Jest taka a nie inna pogoda to i wirusów sporo krązy (jak zwykle o tej porze roku) ale nie dajmy się zwariować! Media sieja panikę, a przemysł farmaceutyczny zarabia... Odpowiedz Link
borowka78 Re: herbata 19.11.09, 14:57 ja to chyba teraz powinnam pić herbate z melisy, bo sie denerwuje- Szymek ma wizyte kontrolna u laryngologa. Znowu chrapie, cos mu zalega...;-( pojechal z tata i cisza, a ja w pracy juz usiedziec nie moge... Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: herbata 19.11.09, 15:30 późna herbatka ale przysiądę. Mam dzisiaj migrenę, zjadłam już 2 ibupromy, ostrzegłam dzieci, że mogę dzisiaj być niebezpieczna więc wyją ścianę za mną :-/ Moja starszej córce po raz kolejny zupka nie przypadła do gustu więc dostała na obiad : suchy chleb i wodę. Jak to zobaczyła na stole zapytała "....ale za co?" Zjeść musiała także może jutro obiad jej posmakuje bardziej. Jak to moja siostra mówi zaraz po macierzyńskim powinni renty przyznawać. Odpowiedz Link
szaszanka21 Herbatkowe dobry wieczór 19.11.09, 22:58 Dosiadam się z wieczorną herbatką po małej nieobecności.Mialam "zlot czarownic"czyli wyjazd w celu "podładowania akumulatora"no a potem nadrabianie wszystkich zaległosci.Takie zycie;).Nie damy się ani tej świnskiej ani żadnej innej paskudnej grypie!!!!!Miłego wieczoru! Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Herbatkowe dobry wieczór 19.11.09, 23:03 herbatka o tej porze? o tej porze to już chyba tylko jakieś piffo;P ale co kto lubi;) ja zasiadam z %;P Miłego wieczorku Odpowiedz Link
szaszanka21 Re: Herbatkowe dobry wieczór 19.11.09, 23:11 No rzeczywiście herbatka to tak dla"zmylenia przeciwnika" ;) ale ostatnimi wieczorami to w ramach sabatu procenty się lały oj lały więc teraz post ha ha !!!! Odpowiedz Link