Dodaj do ulubionych

Nareszcie mamy sprawcę!!

19.12.09, 21:55
Chodzi mi o sprawcę Zosi złego samopoczucia.
Oddawałam kał do badania na pasożyty dwa razy. No i dziś dostałam
wyniki.
Lamblia.
Trochę poczytałam i wszystko mi się zgadza.
Oczywiście wszyscy lekarze u jakich byłam diagnozowali AZS i
alergie, ale nie szukali głębszej przyczyny. Deko to denerwujące, że
tak odrazu, na podstawie tylko obserwacji, bez dodatkowych badań
odrazu wyrok.
Na szczęście poszperałam, popytałam, no i mamy wyniki.
Jutro idę do lekarza z nią popołudniu. Ciekawe co pani dr powie.

A tu dla chętnych do poczytania trochę o lamblii i lambliozie:
e-grzybica.com/lamblie-objawy-lamblioza-zakazenie-lamblia-pasozyty-czlowieka-kuracja-natyralna-ziola.html
Obserwuj wątek
    • asiak_83 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 22:02
      Cieszę sie razem z Tobą :) W koncu wiecie na czym stoicie :) Ale to
      naprawdę denerwujące, że lekarze nie próbują znaleźć prawdziwej
      przyczyny dolegliwości, nie wysyłają na kolejne badania, powielają
      zdanie po swoich poprzednikach. Żenujące to trochę :/
      • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 22:07
        Zwłaszcza, że za każdą wizytę płacę 150zł........ :/
        • uczula Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 22:17
          tez sie przekonalam ze kasa nie jest miernikiem jakosci lekarza.
          trzymam kciuki za walke z lambliami.
          • joasia83m Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 22:41
            no to dobra wiadomość, bo teraz juz z górki.
            Dawid przez pol roku mial salmonelle, ale tu wielkim wysilkiem nie musialam sie
            wykazywac, bo nosicielstwa sie nie leczy.
            • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 23:35
              Właśnie czytam o leczeniu i zachowaniu czystości w domu i..
              załamałam się nerwowo.
              Z tego co przeczytałam widzę, że Franek równiez może mieć to samo.
              Cholera!!!!!! Zosia podaje mu "na niby" jeść łyżeczką, którą przed
              chwilą trzymała w dziobie.. A on ostatnio ma taaaki apetyt! I
              wybudza się w nocy z płaczem często......
              Muszę teraz pobrać próbki wszystkich nas i zawieźć do lab
              • alcea3 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 23:41
                agusiajasia z tego co wiem to jak ma jeden domownik to juz leczy sie cala
                rodzinę,juz berz sprawdzania.
                Bo komus moze nie wyjsc=nie bedzie leczony,a okaze sie ze to ktoras tam faza
                rosniecia byla i dlatego nie wyszlo w badaniu.Wyleczysz chorych ,a ten
                nieleczony zacznie zarazac.Tak przymajniej kiedys robiono,na pewno lekarz Ci
                powie dokladnie.
                • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 19.12.09, 23:52
                  Mam nadzieję, że potraktuje ten problem poważnie. Jak nie to będę
                  szukała pomocy u innego lekarza.
                  Ciekawe, czy takie maluchy jak Franuś tez mogą się leczyć chemicznie
                  no i ja.. bo karmię..??
                  Kurde, mam coraz więcej pytań i wątpliwości..
                  Będzie dobrze, będzie dobrze......??
                  • a090707 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 20.12.09, 07:05
                    Musi byc dobrze, wyleczycie sie. Przynajmniej wiesz na czym stoisz. Powodzenia.
                  • szalona_wielorybica Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 20.12.09, 07:36
                    Najwazniejsze, ze juz znasz przyczyne, teraz tylko znalezc dobrego lekarza,
                    ktory Was z tego swinstwa wyciagnie.
                    Moj brat mial lamblie w polowie lat 70-tych, wiec mozesz sobie wyobrazic, jaki
                    byl wtedy poziom i jakie szczescie miala moja mama, ze w koncu trafila na
                    kompetetnego lekarza.
                    Bedzie dobrze, wazne, ze jest diagnoza i teraz mozna zaczac odpowiednie leczenie.
                    • anmroz Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 20.12.09, 08:12
                      Faktycznie paskudna choroba, ale dobrze,że wiadomo już konkretnie co małej
                      dolega.Znam dziewczynkę, która miała lamblię i naprawdę dosyć szybko się jej
                      pozbyła. Życzę zdrówka dla Was wszystkich.
                      • a.zaborowska1 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 20.12.09, 08:33
                        Mnie to strasznie wkurza, że lekarze bagatelizują sprawę pasożytów.
                        Tak jakbyśmy mieli się z nimi zaprzyjażniać a nie walczyć. Przecierz
                        to powinno być podstawowe badanie no tak?

Ja juniora odrobaczam od 1.2 roku pyrantelum mimo iż jest od 2 lat.
                        pod nadzorem lekarza oczywiści (wszystko żre z podłogi) przy tym
                        oczywiście całą rodzinę i psa. I tak co 3 mieś.
                        Powiem szczerze, że naprawdę mnie chorujemy (choruje Andżela)
                        szkoda, że jak ona nie była mała to nie byłam taką mądra, nie było
                        internetu a lekarze faszerowali dziecko sterydami, antybiotykami a
                        wystarczyło zlecić jedno badanie !!!

Ach szkoda gadać :-/
                        • a.zaborowska1 ps 20.12.09, 08:35
                          tyle, że tradycyjne leki na pasożyty chyba na lambioze nie działają.
                          Dlatego chociaż raz w roku trzeba się badać nawet jak nie widzimy
                          objawów!

agusiajasia napisz co ci przepisali ?
                          • uczula polecam :) 20.12.09, 09:00
                            lamblioza.blox.pl/html
                            • agusiajasia Re: polecam :) 20.12.09, 09:24
                              Uczula, dzięki!
                              Wzoraj w nocy znalazłam ten blog i przeczytałam, wydrukowałam,
                              porobiłam notatki.... idę do lekarza dobrze przygotowana, więc kitu
                              mi nie wciśnie. W sumie to ciekawa jestem jak zareaguje, bo ona
                              zdiagnozowała AZS i alergię, a jak mówiłam o badaniach na pasożyty,
                              to tylko kiwała głową....
                              Ach, zycie.
                              • astra27 Re: polecam :) 20.12.09, 11:42
                                to super że już macie diagnozę, bardzo się cieszę. Nasza Zuzia niestety nadal
                                nie ma diagnozy oprocz tej nieszczęsnej candidy, 2 razy oddawalismy probki i
                                tylko candida. Nadal jest na diecie przeciwgrzybicznej i smarowana jest niestety
                                sterydem ale ja przynajmniej mam 7 dni spokoju psychicznego, ja jeszcze bede
                                chciala oddać kupke do lab gdie badają obecność pasożytów enzymatycznie bo moze
                                u Kamirskiej nie trafilismy w dobry moment. Apetyt moja ma za troje więc caly
                                czas podejrzewam że podkarmia jeszcze jakiegoś sublokatora :-)
                                • agusiajasia Re: polecam :) 20.12.09, 12:25
                                  Gdzieś na żelaznej jest laboratorium gdzie robią testy enzymatycznie.
                                  Oddawaj aż do skutku!! Candida sama... no nie wiem... lamblie
                                  są "podstępne". Dobrze się ukrywają. Trzeba mieć szczęście, żeby je
                                  wypatrzeć.
                                  f3f pisała o tym laboratorium.
                                  • alcea3 a zaborowska 20.12.09, 12:32
                                    Ten pyrantelum podajesz mlodemu profilaktyczie?
                                    czy kiedys cos u niego wyszlo?
                                    • a.zaborowska1 Re: a zaborowska 20.12.09, 13:12
                                      alcea3 napisała:

> Ten pyrantelum podajesz mlodemu profilaktyczie?
                                      > czy kiedys cos u niego wyszlo?

Kiedyś mi się wydawało, że znalazłam owsika (jednego)badanie kupy
                                      nic nie wykazało, cała rodzina do odrobaczenia. Do tego mały
                                      niestety wszystko bieże do gęby :-/, mamy psa, doświadczona
                                      chorowaniem starszej odrobaczm wszystkich jak popadnie jednego dnia
                                      z powtórką. W tedy też pies dostaje leki, jest sprzątanie itd. A
                                      małemu kupsko daje co pół roku do zbadania. Własnie ze względu na
                                      lambidie. Teraz mam zamiar po nowym roku zanieść 3 próbki. Wszystko
                                      robię profilaktycznie.

I powiem ci, że od tamtego momęntu mały nie ma AZS, nie chodzimy do
                                      alergologa, nie daje zyrtecu.

Dla mnie osobiście za 70% alergii odpowiadaja pasożyty. Możemy ich
                                      mieć 51 (chyba) w badaniu wyjdą tylko 3 :-/ Żyjemy w czasach nie
                                      zdrowej żywności, pełnym wirusów, toksyn, bakterii. Trzeba dbać o
                                      higienę, zdrowo się odrzywiać i oczyszczać i odrobaczać :D
                                      • a.zaborowska1 pati 20.12.09, 13:13
                                        wszystkich odrobaczam raz na 3 mieś.

a najlepsze jest to że każdy weterynarz powie że tak trzeba a
                                        pediatra jakoś nie bardzo
                                        • uczula Re: pati 20.12.09, 13:18
                                          no bo ludzie to przeciez nie zwierzeta.
                                          • a.zaborowska1 Re: pati 20.12.09, 19:44
                                            uczula napisała:

> no bo ludzie to przeciez nie zwierzeta.

ale zaleca ludzią
                                            • alcea3 Re: pati 20.12.09, 19:54
                                              Ja slyszlam,ze zwierzeta i dzieci raz w roku trzeba odrobaczac profilaktycznie;)

A,zaborowska co 3 miesiace wydaje mi sie strasznie czesto! Lekarz wam tak zleca?
                                              • a.zaborowska1 Re: pati 21.12.09, 08:07
                                                alcea3 napisała:

> Ja slyszlam,ze zwierzeta i dzieci raz w roku trzeba odrobaczac
                                                profilaktycznie;
                                                > )
                                                >
                                                > A,zaborowska co 3 miesiace wydaje mi sie strasznie czesto! Lekarz
                                                wam tak zleca
                                                > ?
                                                A dlaczego często?? Cykl rozwoju robala to 2-4 tyg. (no zależy
                                                jakiego oczywiście)
                                                A lekarzy to ja juz dawno się nie słucham. Tylko konsultuje w
                                                ważnych przypadkach i z dziećmi.
                                            • szalona_wielorybica Re: pati 20.12.09, 19:54
                                              a mi sie zdaje, ze moze nawet bardziej chodzi o statystyki, bo to przeciez
                                              bardzo zle wyglada, jak panosza sie typowe choroby "brudnych rak", a tak nie
                                              wykryte i problemu nie ma ;(
                                              A przecie male dzieci sa najbardziej narazone na spotkanie z pasozytami, bo
                                              pchaja do gebusiek wszystko co popadnie.
                                              Obserwacje z toalet publicznych wielu krajow - jednak z tym podstawowym myciem
                                              rak po skorzystaniu z kibelka jestesmy na bakier (w meskich toaletach jest
                                              pewnie tak samo), az czasem w glowie sie nie miesci, ze kobiety mlode czy stare
                                              nie myja rak, a to niestety wynosi sie z domu.
                                              • lilka.k Re: pati 20.12.09, 20:02
                                                Ja się nie znam na pasozytach, ale odnośnie mycia rąk, to mój mąz ma ostatnio
                                                fioła po tym jak chorowal dosc czesto. Teraz co chwile to robi i na razie kataru
                                                nie miał. Z dzieciakami trudniej, bo nie wiem ile razy myją łapki w przedszkolu.
                                                Mąż dzis spotkał kolegę w sklepie, ktory ma zawsze przy sobie spray
                                                antybakteryjny i jak się z kim nawet wita to potem się psika. Paranoja? nie
                                                sądze..ma 2-tygodniową corkę i 2 -letniego syna. Raczej zapobiegawczość.
                                                Bardziej pewnie chodzi o to jego malenstwo...ja zawsze przeciez wymagałam by
                                                ktoś umył ręce zanim dotknie moje wcześniaki...
                                                A to takie banalna czynnosc.
                                                • alcea3 Re: pati 20.12.09, 20:18
                                                  lilka.k napisała:
                                                  > Mąż dzis spotkał kolegę w sklepie, ktory ma zawsze przy sobie spray
                                                  > antybakteryjny i jak się z kim nawet wita to potem się psika. Paranoja? nie
                                                  > sądze..ma 2-tygodniową corkę i 2 -letniego syna. Raczej zapobiegawczość.

A dla mnie to wlasnei paranoja.
                                                  Co innego mycie rak(oczywiste) co innego zele antybakteryjne.
                                                  • lilka.k Re: pati 20.12.09, 20:30
                                                    Ja tez mam taki spray w domu. Psikam nim rozne rzeczy ;)
                                                    Ja nie napisalam, ze on robi to i to. Raczej w trasie takeigo sprayu uzywa jak
                                                    nie ma mozliwości umycia rąk. Co w tym dziwnego? :)
                                                  • alcea3 Re: pati 20.12.09, 20:35
                                                    Ale napisalas,ze jak sie z kims wita to sie psika, a to juz dla mnie dziwactwo ;)
                                                  • lilka.k Re: pati 20.12.09, 20:38
                                                    Jak zwał tak zwał. chce to sobie psika :). pewnie to robi dyskretnie ;)
                                          • f3f Re: pati 21.12.09, 07:49
                                            >no bo ludzie to przeciez nie zwierzeta.

z tego co mi wiadomo to ludzie to jednak zwierzęta...
                                            Typ Chordata (Strunowce) Gromada Mammalia (Ssaki) Rząd Naczelne ;)
                                            • uczula f3f :) 21.12.09, 18:25
                                              ales dowcipna :)
                                              niech ci bedzie :)
                                              strunowce :)
    • agusiajasia Po wizycie 20.12.09, 21:06
      Tak jak myślałam..
      Pani dr totalnie zbagatelizowała problem. Stwierdziła, że niektóre
      dzieci mają tendencje do robali i mogą być nawroty aż do momentu,
      kiedy wyrosną.... no comments
      Przepisała Zosi tynidazol i kazała podać jedną dawkę, potem
      powtórzyć badania i ewentualnie powtórzyć leczenie. Jej, to nie jest
      przecież takie proste. Lamblie potrafią się dobrze kamuflować,
      uodparniają się na podane leki. To nie jest łatwe jak to naświetliła
      pani dr.
      • agusiajasia cd 20.12.09, 21:36
        nie mogłam dokończyć..
        no więc lamblie nie są takie proste do wybicia. One się skrywają w
        żółci, uodparniają na leki, mogą nawracać. No i jak wspomniałam o
        leczeniu całej rodziny to pani dr powiedziała, że nie ma takiej
        potrzeby... wrrrrrrrrr
        Mam namiar na dobrego specjalistę od lambliozy. Jutro dzwonię i
        umawiam się na wizytę.
        A nasza pani alergolog każe dalej leczyć Zosię na AZS. Cholera! Nie
        jestem najmądrzejsza na świecie, nie kończyłam medycyny i naprawdę
        poczułam się trochę zagubiona już w tym wszystkim... Przecież
        pasożyty wywołują u dzieci alergię i głównie ich wybiciem należałoby
        się zająć, bo jak ich nie będzie, to i wysypka zniknie i dietę
        będzie można zmienić.
        A co do brudnych rąk.... Lamblie potrafią przeżyć do 3 miesięcy w
        wodzie. Moje dzieci myją ręce przed jedzeniem, po powrocie z dworu..
        Lamblią można się zarazić zjadając nieumyty owoc, w piaskownicy,
        niekoniecznie od niemycia rąk. Ja obstawiam, że ZOsia zaraziła się
        na plaży, bo zaczęła chorować po powrocie znad morza.
        Życzcie nam powodzenia!
        • yaga.f Re: cd 20.12.09, 22:18
          POWODZENIA!
          A swoją drogą wyrazy współczucia. Przeczytałam sobie w necie co to za
          świństwo. Rany, ale trzeba zaparcia, żeby z tym walczyć. To mycie,
          przelewanie wrzątkiem, prasowanie wszystkiego, dezynfekowanie....
          Ale najważniejsze, ze wiecie co jest przyczyną stanu Zosi- teraz już
          będzie z górki.
        • f3f Re: cd 21.12.09, 07:51
          dobrze, że macie winowajce, oby ten następny lekarz był sensowny.
          odezwe sie jeszcze na gg.
        • a.zaborowska1 Re: cd 21.12.09, 08:04
          agusiajasia napisała:

> nie mogłam dokończyć..
          > no więc lamblie nie są takie proste do wybicia. One się skrywają w
          > żółci, uodparniają na leki, mogą nawracać. No i jak wspomniałam o
          > leczeniu całej rodziny to pani dr powiedziała, że nie ma takiej
          > potrzeby... wrrrrrrrrr

Mówiłam lekarze tak się zachowują. Może dlatego, że jakby ludzie
          walczyli z pasożytami alergolodzy nie byli by już tak potrzebni :D
          Mojej koleżanki córka ma glizte ludzką. Ma 7 lat waży 18 kg, lekarz
          przepisał jej 2 dawki zyntelu i kazał olac sprawę.
          agusiajasia nie daj się :D
        • szalona_wielorybica Re: cd 21.12.09, 08:31
          mam nadzieje, ze ten specjalista od almbliozy Wam pomoze.
          Z calego serca zycze powodzenia i trzymam kciuki.

I przeprazam jesli urazilam Cie uwaga o myciu rak, to byla calkiem luzna uwaga
          na temat. Nawet dokladne mycie rak nie uchroni przed pasozytami, szczegolnie
          malych dzieci, ktore pelzaja po podlodze, liza ja i inne "smakowite" rzeczy,ale
          to poprostu podstawa higieny (a tych podstaw nie maja ludzie w krajach
          gospodarczo bardzo dobrze rozwinietych).
          Choroby pasozytniecze, wszy to tematy tabu, bo w swiadomosci ogolu swiadcza o
          brudzie,a to po prostu nie wypada, nie mozna o tym mowic, nie mozna na to
          leczyc, bo zasmieca sie statystyki, a przeciez robale zostaly juz dawno
          wytepione. Wkurza mnie to strasznie, bo niestety gro alergii jest pochodzenia
          odpasozytniczego, a odnosze takie wrazenie,ze w Pl duzo wiecej dzieci niz
          normalnie ma alergie, a alergolodzy zacieraja rece, zamiast szukac realnych
          przyczyn i je zwalczac. To taka luza uwaga zzewnatrz ;)
          Zdrowia zycze!
          • a.zaborowska1 Re: cd 21.12.09, 08:39
            szalona_wielorybica napisała:

> Choroby pasozytniecze, wszy to tematy tabu, bo w swiadomosci ogolu
            swiadcza o
            > brudzie,a to po prostu nie wypada, nie mozna o tym mowic, nie
            mozna na to
            > leczyc, bo zasmieca sie statystyki, a przeciez robale zostaly juz
            dawno
            > wytepione. Wkurza mnie to strasznie, bo niestety gro alergii jest
            pochodzenia
            > odpasozytniczego, a odnosze takie wrazenie,ze w Pl duzo wiecej
            dzieci niz
            > normalnie ma alergie, a alergolodzy zacieraja rece, zamiast szukac
            realnych
            > przyczyn i je zwalczac. To taka luza uwaga zzewnatrz ;)
            > Zdrowia zycze!

Zgadzam się z szaloną. A później się okazuje że 70% dzieci w
            przeczkolu ma glizte i owsiki.
    • domatorka.amatorka Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 07:58
      Agusiu nie znam się na tym świństwie ale życzę Ci żebyś trafiła na jak
      najlepszego lekarz, który zrozumie Twoje troski i obawy a potem zadecyduje o
      odpowiednim leczeniu, powodzenia :)
      • malea1 do agusiajasia 21.12.09, 08:25
        Słuchaj, wiem, że mieszksz w Pruszkowie. Ja mam dobrego lekarza
        (immunolog), która prywatnie przyjmuje w Piastowie i w Malichach.
        Jedną z podstawowych zaleceń u niej jest odrobaczanie. Jak chcesz
        namiar to napisz na gazetowego. Wizyta kosztuje chyba 90 zł. Polecam.
    • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 10:22
      Szalona! No daj spokój! Nic mnie nie uraziło :) Kompletnie ne
      przejmuję się takimi rzeczami. Chodzi mi o to, żeby wszyscy
      wiedzieli, że nawet najczystsze dziecko może zarazić się pasożytami.
      Tak jak pisałam nie są one łatwe do wytępienia i są naprawdę
      wszędzie.. jej, teraz będę się zastanawiała nad piaskownicami....
      masakra... :)
      Od tego wszystkiego mam koszmarny ból głowy i chwilowo brak
      natchnienia co dalej.
      Potzrebuję sućo pozytywnych fluidów..
      • uczula Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 10:50
        no to leca te fluidy:)
        ja po lekturze forum alergie bardzo sie zastanawiam czy misiek czegos
        nie ma.
        czy ja czegos nie mam ;/
        i w 100% to nigdy nie jestem pewna.
        uczulenie na mleko ma od chwili urodzin.
        przestalam czytac alergie bo wszedzie widzialam robale.
        a jeszcze po tym jak mi sie misiek wytarzal w lecie w piaskownicy w
        kupie to juz normalnie spac nie moglam, ale ...odpukac, nic sie nie
        dzieje.
        nic nowego :)ale zarazic sie mozna wszedzie.
        taka prawda i w kazdej chwili.
        ech...:) trzymam kciuki, bo walka jest dluga i trudna.
        no i niestety lekarze to bagatelizuja.
        :) mam nadzieje ze specjalista :) bedzie dobry.
        • agusiajasia :) 21.12.09, 11:17
          Dzięki za fluidy!!!

Rozmawiałam przed chwilą z lekarzem.

O Mój Boże!! Naprawdę nie wiedziałam, że tacy lekarze istnieją :))

Przede wszystkim mnie uspokoił, zapewnił, że z przyjemnością zajmie
          się Zosią po świętach jak wróci. W międzyczasie mam jeszcze zrobić
          owsiki. Potraktował mnie poważnie i profesjonalnie. Nie zbył mnie,
          jak inni. Gdy wspomniałam o wysypce natychmiast stwierdził, że to
          pewnie pasożyty. (!)

Zdaje się, że wreszcie trafiliśmy w dobre ręce!!!!
          • a.zaborowska1 Re: :) 21.12.09, 13:26
            No i suuuper :-) cieszę się i liczę na relacje

przy owsikach dziecko często budzi się w nocy o tej samej godzinie.
            Możesz tez po 1 godz. od uśnięcia jak mała się zagrzeje wziąść
            latarkę i odsunąć pośladki. Można sprawdzac też w nocy jakby się
            wierciła.
      • burdziaa Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 14:00
        przesylam pozytywne fluidy!!!! jejku teraz to mam nerwa,Julek tez ma
        podkrązone oczy,po Swietach robie badania!
        • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 14:37
          A dla swojego świętego spokoju zrób, Burdzia. Polecam wszystkim.
          Ten lekarz powiedział mi, że ok 70% wszystkich alergii jest
          powodowanych przez pasożyty.
          Lepiej sprawdzić, wszystko, jak leci: glista, lamblie, owsiki,
          candida.
          • burdziaa Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 14:44
            Agusia zrobie na własna ręke- czyli co-wymaz z kupy rozumiem i to
            nawet parokrotnie dla wykluczenia?
            • lipiec_2007 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 15:44
              aga, fajnie, ze juz wiesz o co chodzi i trafil ci sie jakis konkretny
              lekarz. to juz pewnie polowa sukcesu:) dla pocieszenia powiem ci, ze
              moze nie musisz sie wcale szykowac tak, jak na wojne. ja w dziecinstwie
              tez mialam lamblie. musialam wziac jakas tabletke dwa razy w odstepach
              kilkutygodniowym (do dzis pamietam ten smak, blee). nikt nie leczyl
              calej rodziny, a mam mlodsze rodzenstwo, ani nie kazal sprzatac
              mieszkania na blysk. kuracja okazala sie skuteczna.

zycze powodzenia w walce z tym dziadostwem:)
              • astra27 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 16:08
                ja tez trzymam kciuki i mam nadzieje że u mojej Zuzi znajdziemy
                sprawcę i czekam na namiary :-)
                • astra27 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 16:12
                  siedzę i sobie myślę też nad tym wszystkim i u nas wszystkie
                  problemy zacząły się na poważnie po pobycie nad morzem mojej córci.
                  Do wyjazdu nie było większych problemów a potem się to rozhulało na
                  dobre czyli tak jak u Zosi, pobyt nad morzem na dobre nie wyszedł.
                  • ri.ka Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 20:56
                    powodzenia i dużo sił bo czeka was cięzka wojna
                    i choc wróg cięzki do walki to napewno dacie radę
                    moja pediatra też bagatelizuje sprawę pasozytów i uważa ze nie
                    trzeba leczyć
                    my konczymy własnie kuracje balsamem który podałam sama bo juz mi
                    sie niechciało z lekarzami walczyc

-
                    • agusiajasia Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 21:22
                      Burdzia!
                      Ja zbierałam materiał do badania do specjalnych probówek w odstępach
                      2-3 dniowych (3 probówki) i zawoziłam do lab.
                      www.laboratoriumfelix.com/analizy.html
                      tu masz wszystko napisane. To laboratorium jest jednym z lepszych w
                      Polsce. Możesz do nich wysłać kurierem. Wszystko jest napisane na
                      ich stronie. I do skutku :)
                      Może i faktycznie nie musze się tak szykować, jednak wolę założyć
                      gorszy scenariusz, żeby potem mieć ewentualnie przyjemną
                      niespodziankę :)
                      • kamamama2 Re: Nareszcie mamy sprawcę!! 21.12.09, 22:49
                        No to teraz będzie już "Latwiej " o tyle, że znasz sprawcę.
                        Ja z tym paskudztwem tez man doswiadczenie, ale też zwróciłam uwage
                        na to, że wszyscy klasyczni lekarze właściwie to ignorują - czasem
                        nawet zlecają badania w zwykłym laboratorium nic nigdy nie wyszło -
                        natomiast homeopaci, zielarze itp zawsze przyczynę w pasożycie
                        jakimś widzą.
                        Myslę że prawda leży po środku. Z pewnością musi się leczyć cała
                        rodzina. ja dawno temu, po przeleczeniu Ruperta poprawy niestety nie
                        zanotowałam jeśli chodzi o skórę żadnej, dużo lepszą miał odporność,
                        ale wtedy zbiegło się wiele czynników i nie wiem, którego to zasługa.
                        Jak Rozalka była maleńka i miała pewnie podobną masakrę ze skórą co
                        teraz u Ciebie, to ja byłam przez 6 tyg na diecie
                        przeciwgrzybicznej, baaardzo restrykcyjnej, tym razem pomogło jej
                        bardzo.
                        Oby Ci się udała walka z pasożytem!
                        Życzę zdrowia i pięknej skóry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka