burdziaa 29.12.09, 09:42 w ramach wyjadania poswiatecznego-piernik,do tego zielona z trawą morska cytrynowa i Clifford w tle- milego dnia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda7717 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 09:52 u nas Kajtus w tle a ja bawarke i płatki z jogurtem;-) sciskam wroclaw! Odpowiedz Link
boazeria Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 09:53 a ja kakao i kanapki z wedlina wedzona przez mojego tate do tego resztki szarlotki z morelami bawimy sie kolejka drewniana :-) zaraz ma byc w DDTVN dlaczego kobiety tyja po slubie...... prawda jest oczywista dla mnie- obowiazki i malo czasu dla siebie np. jako niezamezna uwielbialam nalozyc sobie maseczke na twarz, na wlosy i godzinami malowac paznokcie a teraz nawet szybkie mysie wlosow to dla mnie strata czasu :-) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 09:57 pozdrawiam Krakow :)(tzn pod Krakow..:) - a ja wiem dlaczego utyłam- pieczenie ciast mezusiowi,podjadanie no i zero czasu na wyjscie np.na basen :( Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 09:56 My się dzisiaj ogarniamy. święta takie sobie jak zwykle ;-/ Ja biegam po lekarzach bo znów zasłabłam :( , męża samochód się popsuł a mój ktoś optarł pod marketem. Jakoś tak mi nie wesoło dzisiaj. Może do jutra się zregeneruje :) Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 10:29 zaborowska mam nadzieję, że spotka Cię dzisiaj coś bardzo miłego i zrekompensuje tamte niefajne sprawy. My właśnie zjadłyśmy śniadanie i czekamy na gości, 2 siostrzenice przyjeżdżają wesprzeć mnie w opiece nad moją dwójką bo mężuś dzisiaj do klienta poszedł. Bardzo się cieszę bo w końcu będę miała się z kim nagadać i pośmiać, miłego dnia wszystkim kochanym forumkowm. Odpowiedz Link
uczula Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 10:50 misiu wczoraj dostal niz tego ni z owego goraczki. taki byl cieply, tak szalal i skakal a termometr 37,5 nie wiem skad, nic poza tym sie nie dzieje ;/ mnie glowa boli i starsznie mi duszno. ech... herbatka na dzis : z miodem i z cytryna wiec...:) Odpowiedz Link
a090707 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 11:14 Ja z druga kawa, u nas duzo sniegu- wlasnie wrocilismy ze spacerku. Maly obudzil sie o 3 i nie mogl zasnac ponad godzine. U nas swieta spokojne i rodzinne, ale wczoraj babcia spadla z wozka- wystraszylam sie bo walnela glowa w kaloryfer i nie mialam sily jej sama podniesc. Na szczescie wszystko ok. Milego dnia !!! Odpowiedz Link
enya81 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 11:48 Ja właśnie zaparzyłam sobie kawkę w pięknej porcelanowej filiżance-prezent od mojego klienta :) Śniadanie zjedzone, zupka się gotuje a my zaraz wyskoczymy po zakupy i na spacer. Na jutro się umówiłam do fryzjera i kosmetyczki, wiec po prostu rozpusta w biały dzień :) Wszystkim zmęczonym Świętami życzę żeby sobie teraz odpoczęły. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 12:12 Herbatka pomarańczowa i świeżutki chlebek razowy z domowym pasztetem :) Za oknem powolutku topnieje śnieg, a ja się muszę zebrać do wyjścia, urzędy czekają :/ Odpowiedz Link
zabka11 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 12:31 Witam się i ja:) My też rozpustujemy po Świętach, spaliśmy dziś do 9.30:) Obiad za mną, prawie gotowy, pranie wisi, gary zmyte, zaraz jakiś spacerek zaliczymy i położę Janka na drzemke, a sama zatopię się we wciągającej lekturze:) M dziś w pracy, ja jutro i pojutrze, Pozdrawiam i miłego dna Wam życzę:) Odpowiedz Link
magda7717 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 12:38 a ja upieklam teraz chlebek z otrebami i ciasteczka owsiane .zapraszam wszystko pyszne i zdrowe ;-) wypilam sobie herbatke, maluchy pukaja do mnie , gruba jestem ale co tam . swiat jest boski Odpowiedz Link
magda7717 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 12:38 aaaaa zaborowska- dzis na pewno cos fajnego Cie spotka!! Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 14:35 Popołudniowa poobiednia kawka i tort makowy :) Witam po świętach. Powoli udaje mi się ogarnąć dom, ale mam naprawdę dużo roboty :) Mam niezły bałagan, bo w święta NIC nie robiłam :) Więc miłego popołudnia! Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 16:24 magda7717 napisała: > a ja upieklam teraz chlebek z otrebami i ciasteczka > owsiane .zapraszam wszystko pyszne i zdrowe ;-) > wypilam sobie herbatke, maluchy pukaja do mnie , gruba jestem ale co > tam . swiat jest boski magda a ty ten chlebek pieczesz taki na zakwasie rególarnie? ja się zastanawiam na tym pieczeniem? Odpowiedz Link
metanira Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 15:02 Witajcie, kochane :) Wróciliśmy wczoraj późnym popołudniem, ale tyle było rozpakowywania i innych rzeczy do zrobienia, że nie miałam czasu nawet na chwilę do kompa siąść. M w pracy, ja mam wolne do 4 stycznia włącznie :) Święta były bardzo miłe, teściowie i szwagierka ok, tylko raz się ścięłam z M (o jego "metody" wychowawcze :/ ), ale, o dziwo, teść mnie poparł i do M chyba dotarło, że postępuje niewłaściwie. Postanowiliśmy z M przejść na dietę ;) On ma do zrzucenia 16 kg, ja 8.. :/ Niechby się nam powiodło zrzucić połowę, to i tak będę zadowolona. Moja teściowa jest kochana, ale okropnie niekonsekwentna: ciągle powtarzała "Misiu, aleś ty gruby, nie jedź tyle" itp., ale co chwilę wyciągała a to czipsy, a to batony, a to jakieś śmiejżelki itp. A M jest jedzenioholik, jak jest to musi zjeść :/ No ale wczoraj postanowiliśmy, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Konrad nie mógł zasnąć po południu, musiałam położyć się z nim w pokoju, jak zasnął to wstałam i wyszłam, ale drzwi nie zamknęłam, żeby go nie obudzić. No i teraz siedzę przy kompie, nic nie mogę zrobić, bo się boję, że go obudzę, ani pozmywać, ani prania powiesić, ani kolejnego wstawić... :/ A potem się będę gonić i z niczym nie będę mogła zdążyć :( Miłego popołudnia :) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 kawka popołudniowa 29.12.09, 16:23 piję sobie i zaglądam. Rodzinka raczyła mnie dopuścić dopuścić na chwilkę do komputera. Mają jakieś samochody co całą 3 pochłaniają do 12 w nocy. Dziś było fajne słońce, zaliczyliśmy spacer w czwórkę, Andżela fryzjera (w końcu bo już grzywka ją dusiła), pyszny obiad i na resztę dnia planuję lenistwo. metanira jak się będziecie dietować? Odpowiedz Link
szalona_wielorybica Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 16:31 dosiade z pozna herbatka, za oknem szaruga jesienna, chyba pory roku sie pomieszaly,w piekarniku dopieka sie chleb figowy, ciekawe o z niego wyjdzie, bo jakos wogolenie chcial rosnac,pewnie bedzie podplomyk figowy ;) witajcie wszystkie poswiatecznie. Odpowiedz Link
m_k8 Re: Herbata wtorkowa 29.12.09, 17:32 ja tu widzę, że nie tylko ja mam dziś pomysł na chleb domowej roboty. [...] Właśnie wróciłam z wypadu na miasto i zła jestem jak osa, bo Hana drugą połowę strasznie dokazywała... wrr.. [...] do tego smutno mi jakoś, bo sama jestem, mnóstwo spraw do załatwienia przed wyjazdem na sylwestra a mogę załatwić to tylko jutro - ( czytaj sama :-( ) bo w czwartek rano mam znów ubm tym razem na rozszerzonych źrenicach i nie wiem jak długo mnie będzie trzymało. [...] I ostatnio przyszło do mnie zaproszenie na darmową cytologię i jakoś tak strasznie staro się poczułam... [...] I właśnie padła Hana a to wcale nie jest dobra wiadomość. To znaczy że się zregeneruje i będzie biegać do północy. Help! Ale z herbatą się dosiadam. I zaraz zobaczę jak upiec ten chleb. Pierwsze koty za płoty! Odpowiedz Link