dziunia27 15.03.10, 18:49 znajoma ją stosowała i schudła 4kg w te 13 dni, ja jak przeczytałam dzienne posiłki jakie tam są to się lewą nogą przeżegnałam;O masakra jakaś;O była któraś z Was na tej diecie? ciężko było? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:00 ciezko bylo..nie powiem;-)ale oplacalo sie..schudlam 7 kilo...ale to dlatego, ze tez codziennie zaliczalam zajecia na sali fitness plus silownię.Potmem oczywiscie tez nie mozna rzucic na jedzenie od razu w niewiadomo jakich ilosciach tylko zdrowo odyzwiac i duzo ruchu by nie bylo efektu jojo.. Odpowiedz Link
dziunia27 sierpniowa27 15.03.10, 19:05 7kg?!;O ładnie.. a jadłaś tak jak każą? bo ja np nielubię sałaty i szpinaku;/ można to czyms zamienić, albo omijać? w sumie to już nie to samo.. Odpowiedz Link
shemreolin Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:11 dziunia, ta dieta to morderstwo dla organizmu. Nawet nie myśl o niej, bardzo cię proszę. Schudnięcie to nie wszystko co się liczy, potem możesz mieć kłopoty ze zdrowiem, efekt jojo i inne koszmary. Miło jest być chudym, ale o wiele milej jest być zdrowym. A chudym można być z lekkim opóźnieniem i nic się nie stanie. Odpowiedz Link
sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:20 Powiem tak,osobiscie dla mnie to bzdura, ze mozna zrujnowac organizm przez dwa tygodnie.Dieta przeciez wbrew pozorom zawiera roznorodne skladniki.Ale jadlam tez profilaktycznie zestaw witamin.A co do skladnikow tez niektorych nie lubie,ale raz sie zawzielam..chcialam sobie cos udowodnic;-)i nie chcialam tez siebie "oszukiwac" na jakies zamiany tylko 'uczciwie";-)podejsc do diety.. Odpowiedz Link
andzia84 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:24 dieta to nie sposób trzeba zmienić sposób odźywiania, byłam kiedyś na tej diecie, owszem schudłam ale potem efekt jojo to masakra, nawet jak się trzyma potem jaas diete Odpowiedz Link
sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:29 Moze i u niekotrych jest potem efekt jojo.. ja po prostu jestem z 'branzy";-)sportowej,wiec mam do czynienia ze sportem codziennie,wiec u mnie akurat efektu jojo nie bylo..Ale oczywiscie, ze lepiej jest w ogole zmienic sposob odzywiania i zycia.. Odpowiedz Link
metanira Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:35 Ja byłam. Dziwne to, ale w kg dużo nie schudłam, za to w cm - owszem. Ale niedługo po skończeniu tej diety zorientowałam się, że jestem w ciąży. A 2 miesiące później okazało się, że to było puste jajo ;( Nie wiem, czy dieta miała na to wpływ, ale do końca życia będę tego żałować ;( A w czasie diety męczyłam się okrutnie, wszystko mi się trzęsło z głodu, myślałam tylko i wyłącznie o jedzeniu, byłam ciągle poddenerwowana i drażliwa. Nie mam pojęcia, jak sierpniowa była w stanie wykrzesać z siebie siły na ćwiczenia, ja ledwo nogami powłóczyłam. A na szpinak nie mogłam patrzeć przez następne 3 lata ;) Reasumując - nie warto było :/ Odpowiedz Link
alcea3 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:42 Po raz kolejny polecam south bezch dieta ktora zmienia nawyki zywieniowe, potwierdzona skutecznowsc u niejedej forumki ( ja 8 kg w ok 1,5 m) Odpowiedz Link
sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:50 przypomnialam sobie, ze pilam troche wspomagaczy;-)typu napoje izotoniczne z kofieina, guarana itp.. Odpowiedz Link
magda7717 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:54 ja owszem sie odchudzalam, schudlam,ale z glodu wymiotowac mi sie chcialo... nie polecam, wyniszczenie dla organizmu dokladnie jak alcea- pomysl o South Beach. stosowalam obie. bez porownania Odpowiedz Link
michalina_79 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 20:36 byłam na SB ale to nie była dieta dla mnie zero kawy i innych rzeczy a na dodatek strasznie mnie głowa bolała, ale któraś z was napisała kiedyś na forum o diecie Dukana poczytałam o niej i zaczęłam od 1 lutego i takie moje podsumowanie: schudłam 12 kg, nie chodzę głodna, jem tyle ile potrzebuję (oczywiście te produkty które mogę) kawę piję bez zakazów, i super się czuję zostało mi jeszcze 13 kg:) do sierpnia mam osiągnąć upragnioną wagę wg testu który robiłam Odpowiedz Link
dziunia27 dieta Dukana? 15.03.10, 22:46 12 kg w półtorej miesiąca tak? muszę poczytać o tej diecie.. Odpowiedz Link
michalina_79 Re: dieta Dukana? 16.03.10, 09:20 wiesz jak ktoś ma sporo do zgubienia tak jak ja 25 kg to te efekty są większe niż osoba, która ma do zgubienia np 5 kg, wiesz największy spadek wagi był na początku teraz jest spadek wagi 1 kg tygodniowo czyli bez odbijania się na zdrowiu, Wiesz musisz spróbować bo jak widzisz jeden może dana dietę używać inny nie Odpowiedz Link
solaris31 Re: dieta Dukana? 16.03.10, 12:52 ja właśnie czytam książkę Dukana ;) nie powiem, brzmi to zachęcająco. nie doczytałam do końca, ale mówiąc szczerze , ma troche watpliwości, czy ta pierwsza faza uderzeniowa nie jest zbyt obciązająca dla organizmu. ale muszę doczytać książkę do końca ;) Odpowiedz Link
solaris31 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 20:43 ja byłam. schudłam 7, 5 kg, jo-jo nie bylo, ale nie polecam absolutnie. rujnowanie organizmu to może nie jest tak dokładnie, bo przez te kilkanascie dni całkowitej riuny z siebie nie da się zrobić. ale chodziłam głodna, wciąz głodna, przez co wściekła, miałam bóle głowy z głodu - makabra. byłam słaba tak bardzo, że nie miałam siły wyjść na spacer, a z pracy wracałam na czworakach. po diecie trzeba uważać, bo jeśli się człowiek zacznie opychać - czyli w świetle diety jeść normalnie - to jo-jo murowane. dlatego uwazam, że nie warto. zdrowe odchudzanie to -1 kg tygodniowo. tak jest najlepiej. Odpowiedz Link
ankas4 pOlecam diete Ducan- daje linki do przepisów 16.03.10, 20:03 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97018884,0.html oraz opis co to za dieta;diety.pozmu.net/znane-diety-lekarzy/dieta-dr-pierre-dukana.html Odpowiedz Link
ankas4 Re: pOlecam diete Ducan- daje linki do przepisó 17.03.10, 04:17 Schudłam na tej diecie juz 5 kg w miesiac, dla zachety mozna pic nawet cole light:) jest tez test ,ktory jest super zachecajacy, bo pokazuje ile sie powinno schudnac i kiedy , az do wymarzonej wagi. Pozniej poszperam to wkleje link z wyjasnieniem po Polsku jak zrobic test. sciskam Odpowiedz Link
a.zaborowska1 mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 10:04 ze jak miałabym jeść tylko same mięso ? :-/ Odpowiedz Link
michalina_79 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 10:47 jak samo mięso ? możesz jeść ryby pod każdą postacią, jajka, chudy nabiał nie jest tak tragicznie naprawdę plusem jest to że nie chodzisz głodna a reszta to naprawdę kwestia przyzwyczajenia, np jak mam dzień z warzywami to nawet zjem kebaba: mięso z warzywami zostawiam tylko placek:) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 11:55 michalina_79 napisała: > jak samo mięso ? możesz jeść ryby pod każdą postacią, jajka, chudy nabiał nie > jest tak tragicznie naprawdę plusem jest to że nie chodzisz głodna a reszta to > naprawdę kwestia przyzwyczajenia, np jak mam dzień z warzywami to nawet zjem > kebaba: mięso z warzywami zostawiam tylko placek:) ale w pierwszej fazie chyba nie można jeść warzyw czyli jesz np."samą rybę" i jak miałabym się tym najeść? albo samym jogurtem naturalnym? Odpowiedz Link
michalina_79 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 12:44 też miałam takie watpliwości, ale naprawdę jest tyle możliwości, jak np doczytasz że są dozwolone dodatki typu ogórki konserwowe, musztarda czy cytryna, ja np jak mam proteiny same to do kurczaka biorę ogórka ostatnio jadłam z musztardą, jogurt naturalny jem z otrębami gdyż te trzeba codziennie jeść, jajecznicę smażę z chuda wędliną i naprawdę można się tym najeść a wcześniej musiałam mieć do obiadu ziemniaki, chleb na śniadanie kwestia przyzwyczajenia. nie trzymam się tej diety aż tak bardzo restrykcyjnie np nie biegam w szale i nie szukam serka wiejskiego light jak nie ma to się nic nie stanie jak zjem z piątnicy który ma 4 % tłuszczu, jak smażę jajecznicę to nie smażę jej na jakimś tak oleju parafinowym tylko normalnie na odrobinie masełka. wiesz najgorzej znosiłam 10 dni fazy uderzeniowej, gdy tylko można proteiny, potem już jak jest naprzemian jest łatwiej Odpowiedz Link
a.zaborowska1 michalina_79 17.03.10, 13:50 Czyli generalnie te pierwsze 10 dni są monotonne a 10 to długo :-/ a te 10 to dopiero początek. Ja nie cierpię żadnych diet!!! Wszystko pięknie ładnie jak stosujesz a później co? Po za tym ja z natury nie lubię zakazów :-) Zmieniłam nawyki żywieniowe i w tym roku pożegnałam 5,8 kg :-) Fakt jest, że jak się ma większą nadwagę to te kilogramy lecą szybciej, przy mniejszej mniej. Do tego dodamy geny, przemianę materi. Dużo czytam o dietach :-) w moich zmianach podoba mi się to, że jem co chce :-)) Ale trzymam za was kciuki ;-) Odpowiedz Link
ankas4 a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest swietny 17.03.10, 16:29 a.Zaborowska ja myslalam jak Ty, oczywiscie ,ze pierwszy etap jest najgorszy, bo procz jednolitego jedzenia, jeszcze jestes pozbawiona cukru, ja miałam mdlosci, zle sie czułam,ale dałam rade, a po tym etapie waga ruszyła super w dół. II etap to przemiennie 5 dni protein, 5 dni protein z warzywami, i powiem szczerze, ze te 5 dni z proteinami mozna super sobie ulozyc, oczywiscie jesli ktos nie toleruje miesa to ta dieta nie jest dla niej, ale wracajac do protein, jest zajebiste forum na ktore dalam juz linka i tam dziewczyny podaja przepisy z zaznaczeniem na która faze sie nadają, zajrzyj tam, to skarbnica wiedzy, i ja np, nauczyłam sie piec chlebek ze zmielonych platków owsianych, ktory wlasnie wykorzystuje szczegolnie w dniach tylko proteinowych i np, na sniadanie kromeczka takiego chelbka i na to łosos wędzony, pozniej jogurt, pozniej obiad najczesciej kurczak pieczony z ogorkiem kiszonym i do tego dodaje troszke serka Feta, na deser robie robie serek wiejski ze slodzikiem i dodaje troszke kakao wiec jest super, a na kolacje jem tunczyka z ogorkiem kiszonym . To przykladowy jadlospis na jeden dzien proteinowy, a jeszcze mozna zrobic sobie pyszną wołowinkę z sosem czosnkowym, pyszne drobiowe zawijane pulpeciki ,ktore mozna super podac własnie z sosem jogurtowym, mozna tez upiec serniczek Dukanowski, ktory smakuje podobnie jakzwykly ale oczywiscie jest ze slodzikiem. Naprawde jest masa przepisów na I i II fazę! sciskam A PODAJE LINK do teoo forum z przepisami;fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97018884,0.html Odpowiedz Link
ankas4 Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 16:39 Jeszcze tylko dodam,ze łatwiej o wiele jest jak sie usiądzie i ułozy sobie jadłospis na te pierwsze 10 dni, i pozniej juz na 5 protein z warzywami i pozniej na 5 samych znowu protein. Ja spedziłam nad tym ze 2 godziny, wyszukałam mase super przepisów np, na roladę szpinakową . fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,106421722.html Podam Ci jeszcze jadlospis przykladowy na dzien protein z warzywami; Sniadania; jajecznica z szynką , do tego placuszek z serka wiejskiego fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,99148071.html II sniadanie jogurt Obiad: zupa z cukini i gołąbki drobiowe- takie gołabki mozna zrobic na kilka dni fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,98558128.html Podwieczorek: ja zazwyczaj z lenistwa jem serek wiejski na słodko lub słono lub z warzywami ale mozesz tez sobie zrobić sernik fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97486649.html Kolacja:omlet z pomidorami albo z łososiem drozsza wersja kolacji: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97732027.html Odpowiedz Link
burdziaa Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 17:38 Nie znałam tej diety Ducana-Ajka czemu sie nie chwaliłas :)? Super,ze macie takie osiagniecia, szkoda ze nie lubie mięsa :(( na sama mysl,mnie wzdryga,musze sie zmuszac zeby raz na tydzien cos zjesc,przez wiele lat byłam wegetarianką i niechec mi pozostała- jak myslicie,mozna samymi rybami tę diete trzymac? I czy w tej pierwszej fazie-ona ma 10 dni trwac,czy moze krocej- czy nie bolała Was głowa ? Odpowiedz Link
ankas4 Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac email 17.03.10, 17:47 Burdzia,myslalam o Tobie odnosnie tej diety, bo zdolna jestes kulinarnie i mysle,ze cuda moglabys robic z tych przepisów. Ale chcialam sama sprobowac, czy dam rade, i dalam, chudne, naprawde sie nakreciłam na to jedzenie, i do tego zaczelam jeszcze chodzic na nowo do klubu fitness, zrobilam tez test Dukana gdzie wpisuje sie dane :waga, wzrost itd...i wychodzi porzadny wykres kazdej fazy i ile sie powinno schudnac kiedy:), Burdzia wiec ja I faze mialam 10 dniowa, ale wiem od innych dziewczyn,ze mozna tez nawet 3 dni ją zrobic, nie wiem czy mozna bez mięsa, bo głownie to opiera sie na proteinach ale ryby kurcze zdaje mi sie,ze maja ich nawet wiecej...nie wiem mysle,ze mozesz sprobowac, z tego linku co dalam do przepisów mozesz ulozyc sobie jadlopsi dopasowany do siebie, naprawde polecam, oczywiscie glowa mnie bolała i miałam straszny spadek nastroju, ale ja slodziłam do jednego kuba herbaty 2,5 lyzeczki cukru wiec odstawienie tego dopalacza bylo dla mnie szokujace, ja uzywam slodzika, wiem ,ze sa rozne opinie na temat slodzików, ale wyczytałam ,ze dziewczyny uzywaja rowniez jakis bardziej naturalnych slodzików ale musze poszperac aby Ci napisac co to dokladnie bylo. Asia, sprobuj , ta I faza uderzeniowa jest niezla ,bo daje takiego kopa na poczatek, bo leciesz 2 kg na poczatek w dół,ale oczywiscie ... sa przypadki,ze waga dopiero w II FAZIE rusza, musisz sprobowac aby zobaczyc, przekonalam sie na tej diecie,ze mozna zastapic chleb zdrowymi placuszkami,a ziemniaki warzywami, mysle,ze jak raz w tygodniu strzelisz sobie cos mega miesnego to tez nie bedzie zle. Asia uciekam do Tymka ,jak masz jakies pytania, pisz tutaj albo na emaila, a ja postaram sie ten test Dukana odszukac i dac tu link. sciskam Odpowiedz Link
burdziaa Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 17.03.10, 17:57 super jak odszukasz ten test,wiem ze jest ksiazka ale teraz uziemiona jestem w domu,i tak siedze to pomyslałam sobie ze mogłabym sprobowac,poki Jasio jest w domu(jakbym zasłabła...)bo juz gdzies przeczytałam,ze omdlenia sie zdarzały,dlatego zapytałam tez o ból głowy,strasznie sie tego boję i ze mi cisnienie skoczy.Musze przedyskutowac z Jasiem czy sie zgodzi mnie wesprzec:) Odpowiedz Link
michalina_79 Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 17.03.10, 23:13 Książka jest do ściągnięcia na tym forum o diecie:) a co do aspektów zdrowotnych to przeciwwskazania również są do stosowania tej diety z tego co czytałam to nie powinny jej stosować osoby z chorymi nerkami, oczami i chyba z nadciśnieniem, ale można to jeszcze skonsultować z lekarzem. Mnie akurat głowa nie bolała przy stosowaniu jej ale wczesniej miałam takie objawy przy SB Odpowiedz Link
burdziaa Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 18.03.10, 08:08 Dziewczyny nie umiem znalezc tej ksiazki do sciagniecia,mozecie mi podpowiedziec jak znalezc? Odpowiedz Link
michalina_79 Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 18.03.10, 08:49 tu pod tym linkiem masz te książkę forum.gazeta.pl/forum/w,95274,106996520,106996520,ksiazka_z_przepisami_dostepna_non_stop.html Odpowiedz Link
dziunia27 Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 18:14 te przepisy to fajne są i napewno smaczne, widać ze można się tym najeść;) ale ja jestem leniwa, wiem że niechciałoby mi się przygotowywać codziennie takich cudów;/ szkoda;( narazie od tygodnia jestem na takiej "swojej" diecie, niejem obiadów, no chyba że jest zupa (oczywiście bez ziemniaków), zamiast chleba jem Wase albo chleb czarny tzw.pumpernikiel, tak z dwie kanapki rano albo jogurt i dwie wieczorem tj. DO 18-stej;) później juz nic;) chciałabym zgubić do lata z 8 kg;O niewiem czy się uda, czy będe miała tyle samozaparcia? dwa lata temu miałam schudłam bardzo ładnie z 68 do 54, ale przez te dwa lata niestety nieoszczędzałam się i teraz mam znów 66kg.... kosmos Odpowiedz Link
ankas4 Test Dukana ZAPRASZAM! 17.03.10, 19:31 Burdzia zastanawialam sie z tym cholesterolem, bo w tej diecie jest duzo jajek, ale w sumie mozna je zastapic serkiem bialym,albo innymi rzeczami, ja jem duzo jaj, bo mi nie szkodzą, a nawet pomagają, bo ja znowu z tych niskocisnieniowych. Dziunia27 powiem Ci szczerze,że tez myslalam, ze to czasochlonne a jak zaczełam robic te przepisy okazalo sie,ze mozna wszystko naprawde szybko zrobic, poza tym mozna robic na kilka dni, np gołąbki drobiowe, albo mieso duszone na wodzie z warzywami, albo mozna upiec rybę na 2 dni i juz z tego robi Ci sie 6 dni jedzenia na proteinach i warzywach, a najlepiej jest 5 dni wiec...jak widzisz dwa dni z 5 poswiecisz na zrobienie jedzenia i pozniej masz z glowy 3 dni, ja powiem szczerze, ze wczesniej wiecej czasu spędzałam na planowaniu i robieniu codziennie żarcia, teraz robie wlasnie co 2 dni cos na kolejne 3 dni, oczywiscie dla Tymka gotuje dodatkowo ja albo maz, ale to taki niejadek ,ze nawet zrobienie talerza zupy zajmuje mi maksymalnie 20 minut. Kochane ja zachęcam ,naprawde fajne efekty, mialam chwile zwatpienia i zjadłam 3 paluszki slone, ale szczesliwie przypomnialam sobie ,ze przetrwalam juz pierwszy etap i szkoda mi juz tych zmarnowanych kg:) tutaj test Dukana, objasniony z francuskiego na polski przez uzytkowniczkę innego forum: link do testu: www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/4791-test-dukana-tlumaczenie-maszkuleczki-dziekujemy.html Tutaj jeszcze jedno tłumaczenie,jakby tamto bylo malo czytelne ,ale ja robilam wg, pierwszej instrukcji i bylo ok, a zapamietajcie swoje loginy i adresy email i hasla jakie wpisujecie zeby moc pozniej wrocic do zrobionego juz testu , bo pozniej trzeba sie logowac. sciskam Tłumaczenie kwestionariusza: 1. Państwa Imię): ……. 2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!) 3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna) 3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie) 4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry) 5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65 6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): …….. 7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ………………… 7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: …… (tylko cyfry) 8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3 9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry) 10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie 11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka 12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy, 13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno 14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie 15. Wasz adres mailowy: ………………….. 16. Proszę podać Wasz nick : ………………….. 17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie) 18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!) 19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku 20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy Te informacje pochodzą z forum dieta.pl,tłumaczenia dokonała osoba o nicku maszkuleczka. skopiowane z forum:www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/723-dieta-proteinowa-dr-pierre-dukana-479.html Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Ja nie przepadam za mięsem :-/ 18.03.10, 15:57 jem bo muszę :-/ będę sie dietować po swojemu zobaczymy co z tego wyjdzie :D Odpowiedz Link