Dodaj do ulubionych

dieta kopenhaska, była któraś na niej?

15.03.10, 18:49
znajoma ją stosowała i schudła 4kg w te 13 dni,
ja jak przeczytałam dzienne posiłki jakie tam są to się lewą nogą
przeżegnałam;O
masakra jakaś;O
była któraś z Was na tej diecie? ciężko było?
Obserwuj wątek
    • sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:00
      ciezko bylo..nie powiem;-)ale oplacalo sie..schudlam 7 kilo...ale to
      dlatego, ze tez codziennie zaliczalam zajecia na sali fitness plus
      silownię.Potmem oczywiscie tez nie mozna rzucic na jedzenie od razu
      w niewiadomo jakich ilosciach tylko zdrowo odyzwiac i duzo ruchu by
      nie bylo efektu jojo..
      • dziunia27 sierpniowa27 15.03.10, 19:05
        7kg?!;O
        ładnie..
        a jadłaś tak jak każą?
        bo ja np nielubię sałaty i szpinaku;/
        można to czyms zamienić, albo omijać?
        w sumie to już nie to samo..
    • shemreolin Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:11
      dziunia, ta dieta to morderstwo dla organizmu. Nawet nie myśl o niej, bardzo cię
      proszę. Schudnięcie to nie wszystko co się liczy, potem możesz mieć kłopoty ze
      zdrowiem, efekt jojo i inne koszmary. Miło jest być chudym, ale o wiele milej
      jest być zdrowym. A chudym można być z lekkim opóźnieniem i nic się nie stanie.
      • sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:20
        Powiem tak,osobiscie dla mnie to bzdura, ze mozna zrujnowac organizm
        przez dwa tygodnie.Dieta przeciez wbrew pozorom zawiera roznorodne
        skladniki.Ale jadlam tez profilaktycznie zestaw witamin.A co do
        skladnikow tez niektorych nie lubie,ale raz sie zawzielam..chcialam
        sobie cos udowodnic;-)i nie chcialam tez siebie "oszukiwac" na
        jakies zamiany tylko 'uczciwie";-)podejsc do diety..
      • andzia84 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:24
        dieta to nie sposób trzeba zmienić sposób odźywiania, byłam kiedyś na tej
        diecie, owszem schudłam ale potem efekt jojo to masakra, nawet jak się trzyma
        potem jaas diete
        • sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:29
          Moze i u niekotrych jest potem efekt jojo..
          ja po prostu jestem z 'branzy";-)sportowej,wiec mam do czynienia ze
          sportem codziennie,wiec u mnie akurat efektu jojo nie bylo..Ale
          oczywiscie, ze lepiej jest w ogole zmienic sposob odzywiania i
          zycia..
        • metanira Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:35
          Ja byłam. Dziwne to, ale w kg dużo nie schudłam, za to w cm - owszem. Ale
          niedługo po skończeniu tej diety zorientowałam się, że jestem w ciąży. A 2
          miesiące później okazało się, że to było puste jajo ;( Nie wiem, czy dieta miała
          na to wpływ, ale do końca życia będę tego żałować ;(
          A w czasie diety męczyłam się okrutnie, wszystko mi się trzęsło z głodu,
          myślałam tylko i wyłącznie o jedzeniu, byłam ciągle poddenerwowana i drażliwa.
          Nie mam pojęcia, jak sierpniowa była w stanie wykrzesać z siebie siły na
          ćwiczenia, ja ledwo nogami powłóczyłam. A na szpinak nie mogłam patrzeć przez
          następne 3 lata ;)
          Reasumując - nie warto było :/
          • alcea3 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:42
            Po raz kolejny polecam south bezch dieta ktora zmienia nawyki zywieniowe,
            potwierdzona skutecznowsc u niejedej forumki ( ja 8 kg w ok 1,5 m)
            • sierpniowa27 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:50
              przypomnialam sobie, ze pilam troche wspomagaczy;-)typu napoje
              izotoniczne z kofieina, guarana itp..
              • magda7717 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 19:54
                ja owszem sie odchudzalam, schudlam,ale z glodu wymiotowac mi sie chcialo...
                nie polecam, wyniszczenie dla organizmu
                dokladnie jak alcea- pomysl o South Beach.
                stosowalam obie. bez porownania
                • michalina_79 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 20:36
                  byłam na SB ale to nie była dieta dla mnie zero kawy i innych rzeczy a na
                  dodatek strasznie mnie głowa bolała, ale któraś z was napisała kiedyś na forum o
                  diecie Dukana poczytałam o niej i zaczęłam od 1 lutego i takie moje podsumowanie:
                  schudłam 12 kg, nie chodzę głodna, jem tyle ile potrzebuję (oczywiście te
                  produkty które mogę) kawę piję bez zakazów, i super się czuję zostało mi
                  jeszcze 13 kg:) do sierpnia mam osiągnąć upragnioną wagę wg testu który robiłam
                  • dziunia27 dieta Dukana? 15.03.10, 22:46
                    12 kg w półtorej miesiąca tak?
                    muszę poczytać o tej diecie..
                    • michalina_79 Re: dieta Dukana? 16.03.10, 09:20
                      wiesz jak ktoś ma sporo do zgubienia tak jak ja 25 kg to te efekty są większe
                      niż osoba, która ma do zgubienia np 5 kg,
                      wiesz największy spadek wagi był na początku teraz jest spadek wagi 1 kg
                      tygodniowo czyli bez odbijania się na zdrowiu,
                      Wiesz musisz spróbować bo jak widzisz jeden może dana dietę używać inny nie
                      • solaris31 Re: dieta Dukana? 16.03.10, 12:52
                        ja właśnie czytam książkę Dukana ;) nie powiem, brzmi to
                        zachęcająco. nie doczytałam do końca, ale mówiąc szczerze , ma
                        troche watpliwości, czy ta pierwsza faza uderzeniowa nie jest zbyt
                        obciązająca dla organizmu. ale muszę doczytać książkę do końca ;)
    • solaris31 Re: dieta kopenhaska, była któraś na niej? 15.03.10, 20:43
      ja byłam. schudłam 7, 5 kg, jo-jo nie bylo, ale nie polecam
      absolutnie.

rujnowanie organizmu to może nie jest tak dokładnie, bo przez te
      kilkanascie dni całkowitej riuny z siebie nie da się zrobić. ale
      chodziłam głodna, wciąz głodna, przez co wściekła, miałam bóle
      głowy z głodu - makabra. byłam słaba tak bardzo, że nie miałam
      siły wyjść na spacer, a z pracy wracałam na czworakach. po diecie
      trzeba uważać, bo jeśli się człowiek zacznie opychać - czyli w
      świetle diety jeść normalnie - to jo-jo murowane.

dlatego uwazam, że nie warto. zdrowe odchudzanie to -1 kg
      tygodniowo. tak jest najlepiej.
      • ankas4 pOlecam diete Ducan- daje linki do przepisów 16.03.10, 20:03
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97018884,0.html
        oraz opis co to za
        dieta;diety.pozmu.net/znane-diety-lekarzy/dieta-dr-pierre-dukana.html
        • ankas4 Re: pOlecam diete Ducan- daje linki do przepisó 17.03.10, 04:17
          Schudłam na tej diecie juz 5 kg w miesiac, dla zachety mozna pic nawet cole
          light:) jest tez test ,ktory jest super zachecajacy, bo pokazuje ile sie powinno
          schudnac i kiedy , az do wymarzonej wagi.
          Pozniej poszperam to wkleje link z wyjasnieniem po Polsku jak zrobic test.

sciskam
          • a.zaborowska1 mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 10:04
            ze jak miałabym jeść tylko same mięso ? :-/
            • michalina_79 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 10:47
              jak samo mięso ? możesz jeść ryby pod każdą postacią, jajka, chudy nabiał nie
              jest tak tragicznie naprawdę plusem jest to że nie chodzisz głodna a reszta to
              naprawdę kwestia przyzwyczajenia, np jak mam dzień z warzywami to nawet zjem
              kebaba: mięso z warzywami zostawiam tylko placek:)
              • a.zaborowska1 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 11:55
                michalina_79 napisała:

> jak samo mięso ? możesz jeść ryby pod każdą postacią, jajka, chudy
                nabiał nie
                > jest tak tragicznie naprawdę plusem jest to że nie chodzisz głodna
                a reszta to
                > naprawdę kwestia przyzwyczajenia, np jak mam dzień z warzywami to
                nawet zjem
                > kebaba: mięso z warzywami zostawiam tylko placek:)

ale w pierwszej fazie chyba nie można jeść warzyw czyli jesz
                np."samą rybę" i jak miałabym się tym najeść? albo samym jogurtem
                naturalnym?
                • michalina_79 Re: mnie w tej diecie dukana odrzuca to.... 17.03.10, 12:44
                  też miałam takie watpliwości, ale naprawdę jest tyle możliwości, jak np
                  doczytasz że są dozwolone dodatki typu ogórki konserwowe, musztarda czy cytryna,
                  ja np jak mam proteiny same to do kurczaka biorę ogórka ostatnio jadłam z
                  musztardą, jogurt naturalny jem z otrębami gdyż te trzeba codziennie jeść,
                  jajecznicę smażę z chuda wędliną i naprawdę można się tym najeść a wcześniej
                  musiałam mieć do obiadu ziemniaki, chleb na śniadanie kwestia przyzwyczajenia.
                  nie trzymam się tej diety aż tak bardzo restrykcyjnie np nie biegam w szale i
                  nie szukam serka wiejskiego light jak nie ma to się nic nie stanie jak zjem z
                  piątnicy który ma 4 % tłuszczu, jak smażę jajecznicę to nie smażę jej na jakimś
                  tak oleju parafinowym tylko normalnie na odrobinie masełka. wiesz najgorzej
                  znosiłam 10 dni fazy uderzeniowej, gdy tylko można proteiny, potem już jak jest
                  naprzemian jest łatwiej
                  • a.zaborowska1 michalina_79 17.03.10, 13:50
                    Czyli generalnie te pierwsze 10 dni są monotonne a 10 to długo :-/ a
                    te 10 to dopiero początek.
                    Ja nie cierpię żadnych diet!!! Wszystko pięknie ładnie jak stosujesz
                    a później co?
                    Po za tym ja z natury nie lubię zakazów :-) Zmieniłam nawyki
                    żywieniowe i w tym roku pożegnałam 5,8 kg :-) Fakt jest, że jak się
                    ma większą nadwagę to te kilogramy lecą szybciej, przy mniejszej
                    mniej. Do tego dodamy geny, przemianę materi. Dużo czytam o
                    dietach :-) w moich zmianach podoba mi się to, że jem co chce :-))
                    Ale trzymam za was kciuki ;-)
                    • ankas4 a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest swietny 17.03.10, 16:29
                      a.Zaborowska ja myslalam jak Ty, oczywiscie ,ze pierwszy etap jest najgorszy, bo
                      procz jednolitego jedzenia, jeszcze jestes pozbawiona cukru, ja miałam mdlosci,
                      zle sie czułam,ale dałam rade, a po tym etapie waga ruszyła super w dół.
                      II etap to przemiennie 5 dni protein, 5 dni protein z warzywami, i powiem
                      szczerze, ze te 5 dni z proteinami mozna super sobie ulozyc, oczywiscie jesli
                      ktos nie toleruje miesa to ta dieta nie jest dla niej, ale wracajac do protein,
                      jest zajebiste forum na ktore dalam juz linka i tam dziewczyny podaja przepisy z
                      zaznaczeniem na która faze sie nadają, zajrzyj tam, to skarbnica wiedzy, i ja
                      np, nauczyłam sie piec chlebek ze zmielonych platków owsianych, ktory wlasnie
                      wykorzystuje szczegolnie w dniach tylko proteinowych i np, na sniadanie
                      kromeczka takiego chelbka i na to łosos wędzony, pozniej jogurt, pozniej obiad
                      najczesciej kurczak pieczony z ogorkiem kiszonym i do tego dodaje troszke
                      serka Feta, na deser robie robie serek wiejski ze slodzikiem i dodaje troszke
                      kakao wiec jest super, a na kolacje jem tunczyka z ogorkiem kiszonym .
                      To przykladowy jadlospis na jeden dzien proteinowy, a jeszcze mozna zrobic sobie
                      pyszną wołowinkę z sosem czosnkowym, pyszne drobiowe zawijane pulpeciki ,ktore
                      mozna super podac własnie z sosem jogurtowym, mozna tez upiec serniczek
                      Dukanowski, ktory smakuje podobnie jakzwykly ale oczywiscie jest ze slodzikiem.
                      Naprawde jest masa przepisów na I i II fazę!
                      sciskam

A PODAJE LINK do teoo forum z
                      przepisami;fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97018884,0.html
                      • ankas4 Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 16:39
                        Jeszcze tylko dodam,ze łatwiej o wiele jest jak sie usiądzie i ułozy sobie
                        jadłospis na te pierwsze 10 dni, i pozniej juz na 5 protein z warzywami i
                        pozniej na 5 samych znowu protein. Ja spedziłam nad tym ze 2 godziny, wyszukałam
                        mase super przepisów np, na roladę szpinakową .
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,106421722.html
                        Podam Ci jeszcze jadlospis przykladowy na dzien protein z warzywami;
                        Sniadania; jajecznica z szynką , do tego placuszek z serka wiejskiego
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,99148071.html
                        II sniadanie jogurt

Obiad: zupa z cukini i gołąbki drobiowe- takie gołabki mozna zrobic na kilka dni
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,98558128.html
                        Podwieczorek: ja zazwyczaj z lenistwa jem serek wiejski na słodko lub słono lub
                        z warzywami ale mozesz tez sobie zrobić sernik
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97486649.html
                        Kolacja:omlet z pomidorami albo z łososiem drozsza wersja kolacji:
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97732027.html
                        • burdziaa Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 17:38
                          Nie znałam tej diety Ducana-Ajka czemu sie nie chwaliłas :)?
                          Super,ze macie takie osiagniecia, szkoda ze nie lubie mięsa :(( na
                          sama mysl,mnie wzdryga,musze sie zmuszac zeby raz na tydzien cos
                          zjesc,przez wiele lat byłam wegetarianką i niechec mi pozostała- jak
                          myslicie,mozna samymi rybami tę diete trzymac?
                          I czy w tej pierwszej fazie-ona ma 10 dni trwac,czy moze krocej- czy
                          nie bolała Was głowa ?
                          • ankas4 Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac email 17.03.10, 17:47
                            Burdzia,myslalam o Tobie odnosnie tej diety, bo zdolna jestes kulinarnie i
                            mysle,ze cuda moglabys robic z tych przepisów.
                            Ale chcialam sama sprobowac, czy dam rade, i dalam, chudne, naprawde sie
                            nakreciłam na to jedzenie, i do tego zaczelam jeszcze chodzic na nowo do klubu
                            fitness, zrobilam tez test Dukana gdzie wpisuje sie dane :waga, wzrost itd...i
                            wychodzi porzadny wykres kazdej fazy i ile sie powinno schudnac kiedy:), Burdzia
                            wiec ja I faze mialam 10 dniowa, ale wiem od innych dziewczyn,ze mozna tez nawet
                            3 dni ją zrobic, nie wiem czy mozna bez mięsa, bo głownie to opiera sie na
                            proteinach ale ryby kurcze zdaje mi sie,ze maja ich nawet wiecej...nie wiem
                            mysle,ze mozesz sprobowac, z tego linku co dalam do przepisów mozesz ulozyc
                            sobie jadlopsi dopasowany do siebie, naprawde polecam, oczywiscie glowa mnie
                            bolała i miałam straszny spadek nastroju, ale ja slodziłam do jednego kuba
                            herbaty 2,5 lyzeczki cukru wiec odstawienie tego dopalacza bylo dla mnie
                            szokujace, ja uzywam slodzika, wiem ,ze sa rozne opinie na temat slodzików, ale
                            wyczytałam ,ze dziewczyny uzywaja rowniez jakis bardziej naturalnych slodzików
                            ale musze poszperac aby Ci napisac co to dokladnie bylo.
                            Asia, sprobuj , ta I faza uderzeniowa jest niezla ,bo daje takiego kopa na
                            poczatek, bo leciesz 2 kg na poczatek w dół,ale oczywiscie ... sa przypadki,ze
                            waga dopiero w II FAZIE rusza, musisz sprobowac aby zobaczyc, przekonalam sie na
                            tej diecie,ze mozna zastapic chleb zdrowymi placuszkami,a ziemniaki warzywami,
                            mysle,ze jak raz w tygodniu strzelisz sobie cos mega miesnego to tez nie bedzie zle.
                            Asia uciekam do Tymka ,jak masz jakies pytania, pisz tutaj albo na emaila, a ja
                            postaram sie ten test Dukana odszukac i dac tu link.

sciskam
                            • burdziaa Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 17.03.10, 17:57
                              super jak odszukasz ten test,wiem ze jest ksiazka ale teraz
                              uziemiona jestem w domu,i tak siedze to pomyslałam sobie ze mogłabym
                              sprobowac,poki Jasio jest w domu(jakbym zasłabła...)bo juz gdzies
                              przeczytałam,ze omdlenia sie zdarzały,dlatego zapytałam tez o ból
                              głowy,strasznie sie tego boję i ze mi cisnienie skoczy.Musze
                              przedyskutowac z Jasiem czy sie zgodzi mnie wesprzec:)
                              • michalina_79 Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 17.03.10, 23:13
                                Książka jest do ściągnięcia na tym forum o diecie:) a co do aspektów zdrowotnych
                                to przeciwwskazania również są do stosowania tej diety z tego co czytałam to nie
                                powinny jej stosować osoby z chorymi nerkami, oczami i chyba z nadciśnieniem,
                                ale można to jeszcze skonsultować z lekarzem. Mnie akurat głowa nie bolała przy
                                stosowaniu jej ale wczesniej miałam takie objawy przy SB
                                • burdziaa Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 18.03.10, 08:08
                                  Dziewczyny nie umiem znalezc tej ksiazki do sciagniecia,mozecie mi
                                  podpowiedziec jak znalezc?
                                  • michalina_79 Re: Burdzia , a wiesz ,ze mialam do Ciebie pisac 18.03.10, 08:49
                                    tu pod tym linkiem masz te książkę
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,95274,106996520,106996520,ksiazka_z_przepisami_dostepna_non_stop.html
                        • dziunia27 Re: a.zaborowska myslalam jak Ty, a Dukan jest sw 17.03.10, 18:14
                          te przepisy to fajne są i napewno smaczne, widać ze można się tym
                          najeść;)
                          ale ja jestem leniwa, wiem że niechciałoby mi się przygotowywać
                          codziennie takich cudów;/
                          szkoda;(
                          narazie od tygodnia jestem na takiej "swojej" diecie,
                          niejem obiadów, no chyba że jest zupa (oczywiście bez ziemniaków),
                          zamiast chleba jem Wase albo chleb czarny tzw.pumpernikiel, tak z
                          dwie kanapki rano albo jogurt i dwie wieczorem tj. DO 18-stej;)
                          później juz nic;)

chciałabym zgubić do lata z 8 kg;O
                          niewiem czy się uda, czy będe miała tyle samozaparcia?

dwa lata temu miałam schudłam bardzo ładnie z 68 do 54,
                          ale przez te dwa lata niestety nieoszczędzałam się i teraz mam znów
                          66kg.... kosmos
                          • ankas4 Test Dukana ZAPRASZAM! 17.03.10, 19:31
                            Burdzia zastanawialam sie z tym cholesterolem, bo w tej diecie jest duzo jajek,
                            ale w sumie mozna je zastapic serkiem bialym,albo innymi rzeczami, ja jem duzo
                            jaj, bo mi nie szkodzą, a nawet pomagają, bo ja znowu z tych niskocisnieniowych.
                            Dziunia27 powiem Ci szczerze,że tez myslalam, ze to czasochlonne a jak zaczełam
                            robic te przepisy okazalo sie,ze mozna wszystko naprawde szybko zrobic, poza
                            tym mozna robic na kilka dni, np gołąbki drobiowe, albo mieso duszone na wodzie
                            z warzywami, albo mozna upiec rybę na 2 dni i juz z tego robi Ci sie 6 dni
                            jedzenia na proteinach i warzywach, a najlepiej jest 5 dni wiec...jak widzisz
                            dwa dni z 5 poswiecisz na zrobienie jedzenia i pozniej masz z glowy 3 dni, ja
                            powiem szczerze, ze wczesniej wiecej czasu spędzałam na planowaniu i robieniu
                            codziennie żarcia, teraz robie wlasnie co 2 dni cos na kolejne 3 dni, oczywiscie
                            dla Tymka gotuje dodatkowo ja albo maz, ale to taki niejadek ,ze nawet zrobienie
                            talerza zupy zajmuje mi maksymalnie 20 minut.
                            Kochane ja zachęcam ,naprawde fajne efekty, mialam chwile zwatpienia i zjadłam 3
                            paluszki slone, ale szczesliwie przypomnialam sobie ,ze przetrwalam juz
                            pierwszy etap i szkoda mi juz tych zmarnowanych kg:)

tutaj test Dukana, objasniony z francuskiego na polski przez uzytkowniczkę
                            innego forum:

link do testu: www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html

www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/4791-test-dukana-tlumaczenie-maszkuleczki-dziekujemy.html

Tutaj jeszcze jedno tłumaczenie,jakby tamto bylo malo czytelne ,ale ja robilam
                            wg, pierwszej instrukcji i bylo ok, a zapamietajcie swoje loginy i adresy email
                            i hasla jakie wpisujecie zeby moc pozniej wrocic do zrobionego juz testu , bo
                            pozniej trzeba sie logowac.

sciskam

Tłumaczenie kwestionariusza:
                            1. Państwa Imię): …….
                            2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!)
                            3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna)
                            3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
                            4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry)
                            5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
                            6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku
                            kobiet): ……..
                            7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi
                            w okresach choroby): …………………
                            7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych
                            ograniczeń: …… (tylko cyfry)
                            8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
                            9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry)
                            10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie
                            11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć
                            nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec
                            wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości,
                            kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec
                            wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
                            12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
                            13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia:
                            plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
                            14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie
                            15. Wasz adres mailowy: …………………..
                            16. Proszę podać Wasz nick : …………………..
                            17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie
                            testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
                            18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des
                            partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty
                            sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna
                            po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie
                            skutkuje!!!)
                            19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku
                            20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy
                            Te informacje pochodzą z forum dieta.pl,tłumaczenia dokonała osoba o nicku
                            maszkuleczka.

skopiowane z
                            forum:www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/723-dieta-proteinowa-dr-pierre-dukana-479.html

• a.zaborowska1 Ja nie przepadam za mięsem :-/ 18.03.10, 15:57
                              jem bo muszę :-/
                              będę sie dietować po swojemu zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka