pabia_a 26.08.10, 10:36 czy jak ją tam zwał, używacie, skuteczna jest? Chcę wyszyścić ściany po lipcowym picassie i usunąć kilka plamek na ścianie z soku, czy ta gąbka poradzi sobie z takimi rzeczami? co jeszcze można czyścić tą gąbką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewlinp Re: Magiczna gąbka 26.08.10, 19:32 moim zdaniem zabrudzenia ze ścian zejdą ale razem z farbą, ja nią czyszcze wszystkie plastiki (plastikowe meble, okna) ostatnio doczyściłam nią marmurowy parapet. Ma jedną wadę za szybko się zużywa ;) Odpowiedz Link
m_k8 Re: Magiczna gąbka 26.08.10, 19:47 ja czyściłam białe ściany z kredek. Zeszło choć z boku lub pod światło widać, że coś było majstrowane (ale i tak wygląda lepiej niż z dziełem artystycznym). Problem miałam bardzo duży gdy ściana była mocno zakurzona. Ups. Wytarte miejsce było czyste ale wyraźnie odznaczało się od reszty. Odpowiedz Link
maadga Re: Magiczna gąbka 27.08.10, 08:12 Ja teraz malowałam ściany i przed musiałam je oczyścić z malunków. Papier ścierny i heja to najlepsze na świecówki. Miałam też duże gabarytowo rysunki (już moje) i te szlifirką (taką z papierem ściernym doczyściłam) Jeśli ściany masz białe i zostało jeszcze troszkę farby to belikatnie papierem ścierym i potem małym wałeczkiem :) Odpowiedz Link