Dodaj do ulubionych

czwartek. kawa

16.09.10, 07:52
leniwie zaczynam ostatnio dni od tv bo o 8-9 puszczaja program o tym jak ludzie rzucaja zcie w miescie i wyprowadzaja sie na wies i remontuja jakies opuszczone szopy itp..
Fajne..
I moga miec owce i kilka psow i kucyka i krowy.. Moze kiedys jeszcze tak zrobie :P
Obserwuj wątek
    • tri-mamma Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:10
      O, zdaje sie, że zdublowałam wątek.

No to dosiadam się do Ciebie Narttu!

Miłego dnia kobitki!! :))
      • boazeria Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:20
        dzis upieke tort (to za rada narttu zeby zrobic cos dla siebie:-))

na 11ta ide z Polą na szczepienie a kaszlacego Eryka oddaje do babci
        jeja zeby on tylko do chrzcin wyzdrowial

• a_beatle To ja zapraszam na tort urdzinowy:-) 16.09.10, 08:41
      Nie wiem u kogo tę kawę wypić dzisiaj;-)
      Skończyłam 32 lata:-)
      Przeraża mnie, że czas tak pędzi, dzisiaj miałam apokaliptyczne koszmary, boję się starości....
      Życzę sobie i Wam jak najwięcej powodów do uśmiechu!
      • anula_82 Re: To ja zapraszam na tort urdzinowy:-) 16.09.10, 08:47
        a_beatle wszystkiego co najlepsze, zdrowia i dużo radości :-)

nattu, mysle, że kiedyś na pewno zamieszkasz tak jak Ci sie marzy ;-)

Moj Mik ma jakiś niby nieżyt gardła, czerwone i coś podobnego do aft na nim, ci lekarze są beznadziejni czasem..leki jak narazie g.. dają
    • cui Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:41
      Tri-mamma - ja na Twoim wątku kawowym czekam na cappuccino :D
      Ale skoro tu jesteś to przeniosę filiżankę ;)
      Narttu - Ty jesteś chodzącą bombą energii. Zawsze jak czytam Twoje posty to zastanawiam się czy Twoja doba ma więcej godzin niż moja... hmmm...
      Goście od mebli kuchennych przyjeżdżają dziś zmierzyć kuchnię. Muszę się wyrwać na chwilę z pracy i podjechać na budowę bo M. wciąż poza domem. Czuję narastające podniecenie związane z przeprowadzką. Miała być wigilia w nowym domu, ale w w takim tempie to dopiero na Wielkanoc tam zamieszkamy :/
      Fajna pogoda się zapowiada.
      Miłego dnia!
    • lucy_cu Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:48
      Co to, dziś dwie kawiarnie? ;-)))

Ooo, mnie się marzy, żeby kupić jakiś zapuszczony dwór, zamek czy cuś i przywrócić mu dawny blask...I mieć gigantyczny park za starodrzewiem naokoło...Hmmmm...

Brzdęk! Wracamy do rzeczywistości: dziś po południu balet, wizyta w Rossmannie, bo pokończyły się szampony i inne tam pasty do zębów. Do południa- typowe działania domowo-ogrodowe. Nic nadzwyczajnego. Ale i codzienność jest miła...:-)

Fajnego czwartku, Dziewczyny!
      • narttu noooo lucy 16.09.10, 08:50
        wlasnie o tym mowie. I obowiazkowo kucyk paletajacy sie w starodrzewiu :))
        • lucy_cu Re: noooo lucy 16.09.10, 09:59
          Kucyk musowo. :-) O, ja bym też kozy chętnie hodowała- fajne są. Tylko by mi ten starodrzew zeżarły. ;-P
      • lilka.k Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:51
        ale mam chęć na capuccino! Grrrr :)
        Dziś burza mózgów. Muszę zaplanować jedną dość trudną sesję ;)
      • aga_junior Re: czwartek. kawa 16.09.10, 09:02
        a_beatle
        Witaj w klubie 32 latek :-) choć ja niedługo 33 zahaczę. Ja mimo iż ostatnio nie lubię dni swoich urodzin uważam że te 3- to dobry czas dla kobiety. Jest się mądrym, dorosłym i pięknym :D

Kurcze coś jeszcze chciałam napisać ale M zadzwonił i wątek mi się urwał.
        Miłego dnia dziewczynki ;-)
    • klarysa007 Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:53
      Duża kawa!
      Dziś chyba jednak wylądujemy z Młodą u lekarza. SYrop z cebuli, psikanie do gardła itp. jednak nie pomogło i zaczyna kaszleć jak gruźlik :(
      Po południu zakupy z dziećmi wyjechanej koleżanki, którym z doskoku matkuję i dodatkowe nauczanie Starszaka, bo jednak ma chyba te dys-y i mamy jakiś milion różnych ćwiczeń do wykonywania.
      Mój syn skończył wczoraj 10 lat. Ależ ten czas zleciał!
      Żuczku, Twoje 32 to jeszcze młodość :D Pocieszę Cię, że ja ze swoją 40 czuję się dużo lepiej niż czułam się jako dwudziestokilkulatka :) Bardziej siebie lubię i duża w tym zasługa forum :D
      • lilka.k Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:55
        Beata! Wszystkiego najlepszego! CO Ty w ogole gadasz? Ja juz chce miec 32 lata, a mam za kilka dni 28 i jakos sie czuje jak gowniara dalej ;)
        • zurawina100 Re: czwartek. kawa 16.09.10, 09:03
          Beata! Szczęścia!!!

Lilka, Ja tam bym się z Tobą zmieniłam na wiek;)
          • a_beatle Dzięki, ale ja Ania mam na imię;-))) 16.09.10, 09:14
            Chyba, ze jest tu jakaś Beata jubilatka:-)
            Beatle to od mojego panieńskiego nazwiska;-)))
            • lilka.k Re: Dzięki, ale ja Ania mam na imię;-))) 16.09.10, 09:15
              Przepraszam :)
            • a_beatle Re: Dzięki, ale ja Ania mam na imię;-))) 16.09.10, 09:16
              A i powiem Wam, że ja lubię ten wiek, l. 30-te są fajne, jak myślę o sobie sprzed kilku lat to.... brrrr, wolę nie myśleć. Czas uszlachetnia.
              Ale ostatnie spotkania z moją babcią w szpitalu, wśród starych, chorych, samotnych, bardzo mnie przygnębiły:-(
    • amalota Re: czwartek. kawa 16.09.10, 08:56
      Ja dosiadam się z wodą, za pół godziny posiłek (dieta za radą żabki:)).

Po południu jestem umówiona z dziewczynami na chorwackie wino, wcześniej jeszcze muszę podjechać na budowę. Dziś nam wylewają wieńce na ściankach kolankowych i jak wszystko dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu zaczynają nam robić więźbę.

Jasiek padł wczoraj w drodze powrotnej z przedszkola i spał do rana. Poszedł dzisiaj super wyspany i zadowolony.
      • aga_junior anula 16.09.10, 09:05
        Mój Maciuś miał jakby opuchniętą buzie i białe krostki. Płukaliśmy septosanem i smarowałam aftinem i przeszło. Nie chciał przy tym jeść.
        • a090707 Kawy 16.09.10, 09:33
          To i ja sie dosiadam z druga kawa. Sprzatania cd, no ale co tu robic jak dziecko w p-lu, a mama nie wie gdzie wejsc :) Kurde, gdzie tu szukac pracy ? Moj kaszle juz 11 dzien, ale dzisiejsza noc byla spokojna. Troche sie przestraszylam po wczorajszym watku o oskrzelach... mam nadzieje, ze bedzie ok.
          • anmroz Re: Kawy 16.09.10, 09:37
            Aniu, wszystkiego dobrego :)
            Ja już po kawie i śniadaniu. Sporo dzisiaj mam do zrobienia, może zacznę od sprzątania?Wracam powoli do pracy, mam w związku z tym trochę przygotowań.,głownie papierkowych.Ale na razie chwila relaksu :)
        • anula_82 aga 16.09.10, 09:53
          mój jakoś normalnie je albo może 'prawie' je ;-)
          nie skarży sie, że go tam boli...

a napisz kochana, jak septosanem mój syn ma plukać gardło, chyba, że ja na wacik i wypędzlować jamę ustną... to samo sie tyczy aftinu?
          a jeszcze jedno, zalecił tak lekarz? bo jesli tak to u mnie jacyś idioci pracują, przepisując bioparox na takie gardło..
          • aga_junior anula 16.09.10, 11:28
            Nie lekarz nie, sama go tak podleczyłam. Z septosanem był problem ale mały nauczył się płukać buzię jak ostatnio zrobiło mu się coś na dziąsełku (to znaczy bierze do buzi i wypluwa) gardła pewnie tez by nie wypłukał. Aftin biorę na patyczek od ucha i smaruję buzię.
            Kupiłam tez Bioaron C i młody się wygrzebał i z kataru i z aftów.
    • domatorka.amatorka Re: czwartek. kawa 16.09.10, 09:53
      Aniu spełnienia marzeń:*

duuużą kawkę poproszę, bom przeziębiona:/
    • tri-mamma Re: czwartek. kawa 16.09.10, 10:02
      a_beatle STO LAT!!!
      To my ten sam rocznik jesteśmy :) Tylko ja już dawno urodziny miałam.
      Uważam, że ten wiek dla kobiety jest naprawdę wspaniały! Serio! Jaka tam starość! jeszcze całe życie przed nami :))
      • kogosia Re: Aniu 16.09.10, 10:16
        wszystkiego najlepszego:) Dużo zdrówka i pociechy z dziewczynek:))
        Ja tylko o rok młodsza od Ciebie.

Ja wypiłam herbatkę i biorę się za sprzątanie.

Powiedzcie skąd bierzecie siły na każdy dzień?? Mi się ciągle nic nie chcę, robię dużo rzeczy na siłę no i ciągle bym spała....
        • burdziaa herbatka,ciasteczko 16.09.10, 10:38
          ale pyszne sobie podjadam,wlasciwie wyzeram-zrobilam (chyba sobie...) wafelki przekladane czekolada i masa kajmakowa-ZAKAZANE POWINNO BYC
          ale niebawem przychodzi do mnie pani architekt,to zniknal-odzwyczailam sie od odwiedzin w tych godzinach,zawsze bylismy juz z Julciem na spacerku o tej porze...a tu praca twórcza przed nami,zaczynam cielawy projekt.Wczoraj mialam mega doła,wizualizowalam sobie ten stos pieniedzy,który mogłabym zarobic a jak juz powiedzialam nie,to poczulam taka ulgę,troszke żalu i dume z siebie. Dzisiaj za to musialam raniutko leciec na drugi targ,zeby taniej kupic warzywa :) ale sie rozpisałam.Milego dnia !
          • burdziaa i wszystkiego najpiekniejszego dla Ani! 16.09.10, 10:41
            zdrowia , duzo miłosci i zyczę nam spotkania we Wrocławiu przy pysznym ciastku i herbacie.
            • burdziaa i jeszcze musze dopisac nt zamków i pałaców 16.09.10, 10:44
              Lucy,Narttu - to i moje marzenie :) stary dom najlepiej w Prowansji,z pracownią z pieknym swiatłem.
              A nasi przyjaciele mają pałac,najprawdziwszy,przepiekny, z ogrodem ze starodrzewiem- miliony potrzebne na remonty i rewitalizacje,zapytam ich o zgodze to bym Wam wrzucila na ukryte zdjecia,magiczne miejsce.
        • a_beatle Re: Kogosiu 16.09.10, 11:01
          Dwoje dzieci to moje marzenie, na razie, niestety, niespełnione. Maję mam:-)
          Kochane, dziękuję:-)))
          • kogosia Re: Kogosiu 16.09.10, 11:06
            Sorki za pomyłkę:)
            W takim razie życzę 2 pięknego, zdrowego dzidziusia Aniu:))
    • boazeria Re: czwartek. kawa 16.09.10, 12:14
      no to wszystkiego naj solenizantce! :-)

z checia wpadne na tort bo postanowilam ze ja jednak upieke jutro zeby na sobote na tescia urodziny byl gotowy
      a teraz robie placuszki z jablkami i gruszka bo synek sobie zazyczyl

Pola juz po szczepieniu -niestety plakala kruszynka a teraz sobie gada z misiami na karuzelce w lozeczku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka