Dodaj do ulubionych

Mam talen i wielkie wow

20.09.10, 19:15
Noooo chlopka powinien wygrac
www.fakt.pl/Rewelacja-quot-Mam-talent-quot-On-zawojuje-polski-rynek-,artykuly,82869,1.html
To moj typ jak na chwile obecna :)
Obserwuj wątek
    • dmgr Re: Mam talen i wielkie wow 20.09.10, 19:55
      A moim zdaniem to takich już kilku było (chodzi mi o poziom) w poprzednich edycjach i może w tej też. Ja ogólnie jestem negatywnie nastawiona na wokale w tym programie. Moim zdaniem powinni zrobić program "Mam talent" - nie bierzemy wokalistów, śpiewaków itp. bo tego typu programów, w których wokaliści mogą się wypromować było, jest i będzie wiele a inne talenty nie mają szans. Ale niestety cały czas wokaliści w tym programie przeważają i to nie tylko w Polsce bo jak słyszałam w finale amerykańskiej edycji 1 i 2 zajęły właśnie osoby śpiewające.
      • monikaj21 Re: Mam talen i wielkie wow 22.09.10, 09:50
        dmgr napisała:
        a inne talenty nie mają szans

Dmgr, ale o czym Ty mówisz - przecież u nas w obu edycjach wygrali nie-wokaliści.
    • mimi_mm Re: Mam talen i wielkie wow 20.09.10, 19:56
      kurcze, teraz zaluje ze nie mam tv w domu :((((
      • lilka.k mimi 20.09.10, 20:38
        caly odcinek jest do obejrzenia na vod, tutaj
        vod.onet.pl/mam-talent,mam-talent,324,3,6207,odcinek.html
        • mimi_mm Lilka 21.09.10, 15:38
          dzieki za linka! nawet nie mialam pojecia ze istnieje taka opcja :( ale juz wiem :)
          • lilka.k Re: Lilka 21.09.10, 15:52
            mimi, na vod masz chyba cały tvn ;). czyli programy, seriale itd
    • a_beatle Re: Mam talen i wielkie wow 20.09.10, 20:06
      O tak, bardzo mi się podobał:-) piękny głos, i repertuar rewelacyjny!
      Ja się cieszę na talenty wokalne, muzyczne, najbardziej mnie wzruszają.
      I dlaczego mieliby z nich zrezygnować?
      Nasz edycje zresztą, z tego, co słyszałam, wygrywają inne talenty;-)
    • amalota Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 08:33
      Rzeczywiście dobry jest, a przy tej dziewczynie taki się nie wydawał.
    • aurinko Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 08:36
      U nas w domu też było wielkie wow jak go usłyszeliśmy. Całę szczęście, że jury zdecydowało się odrzucić dziewczynę, która kiepsko "współgrała" i chłopak mógł sam zaśpiewać. Trzymam za niego kciuki :)
    • paris4 Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 09:47
      No fajny chłopak, ale nie rozumiem czemu musieli tak poniżyć tą dziewczynę.
      Można było ich rozdzielić w bardziej cywilizowany sposób? Rozumiem, że konwencja programu wymaga błyśnięcia buractwem od czasu do czasu, ale żal mi jej było i myślę, że na nastolatkę może to wpłynąć dość negatywnie
      • aurinko Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 10:07
        Oj bez przesady, jeśli dziewczynie grozi wypaczenie psychiki po odrzuceniu ją z programu to jak ona poradziłaby sobie w przyszłości z ewentualną sławą? Albo jakby odpadła w finale? Jak się idzie do takiego programu, występuje przed często bezlitosnym jury, przed publicznością i niezliczoną ilością widzów, świadomie naraża się na komentarze w necie (załamania nerwowego może dostać jak poczyta opinie o sobie na forach) i krytykę - trzeba się z tym liczyć i tyle. To nie jest 11latka tylko 17latka. Czy słowa Chylińskiej "Piotr był od Ciebie lepszy a Ty troszkę huczałaś jak sowa" i późniejszy wtręt Wojewódzkiego "jak to dobrze, że ją odrzuciliśmy" rzeczywiście mogą aż tak negatywnie wpłynąć na 17latkę występującą publicznie już od jakiegoś czasu a nie tylko w programie Mam Talent?

Co jeszcze mi się podoba u Piotra Lisieckiego: miękki angielski, przyjemnie posłuchać i swoim repertuarem oraz zainteresowaniami muzycznymi przełamuje stereotyp nastolatka wychowanego na rmf czy innym tego typu komercyjnym chłamie. Wykonanie "Jolene" było dla mnie genialne, chociaż bliżej mi do wykonania White Stripes niż Dolly Parton.
        • a_beatle Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 10:11
          Dokładnie Aurinko, ujął mnie bardzo tymi piosenkami, kto po nie dzisiaj sięga? To świadczy wg mnie o dużej muzycznej wrażliwości:-)
          A co do tej dziewczyny, hmm.. to zawsze jest trudne, jak jest zespół, a tu tylko jedno ma rzeczywiście uzdolnienia i potencjał. I trzeba temu jednemu tylko dać szansę.
          Prawda, choć boli, jest zawsze lepsza, niż mydlenie oczu.
          • paris4 Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:12
            Prawdę można powiedzieć w różny sposób. Tam wybrano akurat taki, ale rozumiem oglądalność poklask widowni itp Takimi prawami rządzą się takie programy
            i nie to jest najgorsze, że ją wywalili bo oczywiście to słuszna decyzja, ale że tak ją poniżyli przed chłopakiem, widzieliście te rumieńce na jej twarzy? Pewnie chciała zniknąć.
            No nie wiem jak jeszcze pamiętam jak to jest być zakochaną nastolatką i jak ważne jest być w oczach ukochanego cool;)
            • lilka.k Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:15
              no ale to para była? Myślałam, że tylko na scenie razem śpiewali
              • a_beatle Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:17
                Oni nie byli parą:-) Ta dziewczyna powiedziała, że są jak rodzeństwo:-)
                No rumieńce miała, też bym miała... Szkoda mi jej było, pewnie, ale nie śpiewała dobrze, no:-(
              • aurinko Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:18
                lilka.k napisała:

> no ale to para była? Myślałam, że tylko na scenie razem śpiewali

Nie, oni nie są parą, tylko razem śpiewają.
                • lilka.k Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:22
                  aha, no wlasnie teraz dooglądałam, że jednak nie są.
                  Wiecie co mnie najbardziej rozwala w jego występie? Ze On jakby sie nie wysila, ze ta muzyka płynie z niego tylko po otwarciu ust, ze sie nie spina by dobrzte zaspiewac. Ze on po prostu to robi jakby oddychał.
                  • aurinko Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:24
                    Dokładnie, Lilka, i to jest ważny element talentu :)
            • aurinko Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:18
              paris4 napisała:

> No nie wiem jak jeszcze pamiętam jak to jest być zakochaną nastolatką i jak waż
              > ne jest być w oczach ukochanego cool;)

Jak obiekt jej westchnień był na widowni i jest jej wart to ukoi jej cierpienie ;P A dziewczyna się wzmocni, bo może się okazać w przyszłości, że na jakimś występie dostanie jajem albo pomidorem i co wtedy?
    • paris4 Re: Mam talen i wielkie wow 21.09.10, 12:48
      No dobra może nie byli parą;)
      Niemniej jednak uważam a nawet wiem, że prawdę o braku talentu czy popełnionych błędach można powiedzieć inaczej. Choć rozumiem, że nie było by to tak atrakcyjne dla widzów
      Chyba nie do końca czuję takie programy w stylu Idol, Mam Talent, czy koszmarne Top Model.

Od dziecka uprawiałam dwie dyscypliny dość profesjonalnie (choć do mam talent się nie nadawały:)) i wiem po prostu jak załatwiali sprawy braku talentu i nienadawania się ludzie z klasą i ludzie jej pozbawieni. I jak to rzutowało potem na dzieci/młodzież.
      No ale to jest program rozrywkowy więc w sumie po co się czepiać. Tu im bardziej widowiskowo tym lepiej a kultura jak wiadomo w cenie nie jest i wieje nudą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka