Dodaj do ulubionych

Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają....

03.11.10, 09:12
prawy but od lewego? Może macie jakis patent jak tego nauczyć? Ja zawsze tłumacze, ze rzepy mają zapinać sie na zewnątrz, ale jakos to do Mai nie przemawia;)
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:19
      Jeszcze czasem się pytają:" Mamo, to lewa noga"? ;) i zdarza się im źle założyć, ale to chyba właśnie zalezy od buta :). Generalnie większość prób konczy sie sukcecem ;)
      • zurawina100 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:20
        Dobrusia umie, sama się nauczyła, nie wiem jak:)
      • joasia83m Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24
        M. wytlumaczyl Dawidowi ze wciecie jest zawsze od wewnatrz i natychmiast mlody zalapal. ja bym nie zrozumiala:)
      • amalota Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:25
        U nas bardzo podobnie, jak u lilki. Pyta się czasem, ale w większości przypadków uda mu sie ubrać poprawnie. Problem najcześciej ma przy kapciach.
    • alcea3 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:21
      :)) U mnie pytanie " mamo na ta noge?" rozczuka mnie do granic mozliwosci i podoba mi się,ze tak pyta :))
      • zabka11 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24
        Jasiek nauczył się w przedszkolu rozróżniana, nie ma już tym większych problemów, ale zdarza się...zwłaszcza kapcie, bo "takie same"
      • pabia_a Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24
        zazwyczaj zakłada dobrze, choć zdarzają się jeszcze wpadki:)
        • burdziaa Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:45
          www.podpisane.pl/86,naklejki-prawy-lewy.html
          kolezanka ma i sie sprawdza takie naklejeczka,moj Julek jeszcze za bardzo sam nie włozy tych jesiennych wyzszych bucikow
          • lilka.k Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:54
            fajne, wrzuce na mą stronę ;) bo ciekawe :)
          • qwoka burdzia 03.11.10, 11:28
            niezły pomysł te naklejki, dzieki za linka ;) Chyba zrobie coś takiego domowym sposobem, tylko już mam wizje, że Maja je bedzie odklejac i wkładka bedzie się cała kleiła...
        • ankas4 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 10:09
          Nie umie rozróżnić,zazwyczaj jak wlozy i mu nie pasuje to wie,ze musi przełozyc.
          Pozdrawiam
      • qwoka alcea 03.11.10, 11:23
        Maja pyta dokładnie tak samo;) ale że robi to kilkanascie razy dziennie (walcze z nią o zakładanie kapci w domu, a ciągle je zdejmuje) to mnie to bardziej denerwuje niż rozczula ;)
    • aurinko Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 10:57
      Majka rozróżnia po tym w którą stronę zapina się rzepy. Przy nauce na kapciach w środku na wkładce napisałam "L" i "P" i błyskawicznie załapała, ale wtedy rozpoznawała już stronę lewą i prawą.
      • klarysa007 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 15:46
        Marta załapała po wytłumaczeniu, że się buciki do siebie tulą noskami :) Najpierw je ładnie ustawia, a potem zakłada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka