qwoka 03.11.10, 09:12 prawy but od lewego? Może macie jakis patent jak tego nauczyć? Ja zawsze tłumacze, ze rzepy mają zapinać sie na zewnątrz, ale jakos to do Mai nie przemawia;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:19 Jeszcze czasem się pytają:" Mamo, to lewa noga"? ;) i zdarza się im źle założyć, ale to chyba właśnie zalezy od buta :). Generalnie większość prób konczy sie sukcecem ;) Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:20 Dobrusia umie, sama się nauczyła, nie wiem jak:) Odpowiedz Link
joasia83m Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24 M. wytlumaczyl Dawidowi ze wciecie jest zawsze od wewnatrz i natychmiast mlody zalapal. ja bym nie zrozumiala:) Odpowiedz Link
amalota Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:25 U nas bardzo podobnie, jak u lilki. Pyta się czasem, ale w większości przypadków uda mu sie ubrać poprawnie. Problem najcześciej ma przy kapciach. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:21 :)) U mnie pytanie " mamo na ta noge?" rozczuka mnie do granic mozliwosci i podoba mi się,ze tak pyta :)) Odpowiedz Link
zabka11 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24 Jasiek nauczył się w przedszkolu rozróżniana, nie ma już tym większych problemów, ale zdarza się...zwłaszcza kapcie, bo "takie same" Odpowiedz Link
pabia_a Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:24 zazwyczaj zakłada dobrze, choć zdarzają się jeszcze wpadki:) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:45 www.podpisane.pl/86,naklejki-prawy-lewy.html kolezanka ma i sie sprawdza takie naklejeczka,moj Julek jeszcze za bardzo sam nie włozy tych jesiennych wyzszych bucikow Odpowiedz Link
lilka.k Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 09:54 fajne, wrzuce na mą stronę ;) bo ciekawe :) Odpowiedz Link
qwoka burdzia 03.11.10, 11:28 niezły pomysł te naklejki, dzieki za linka ;) Chyba zrobie coś takiego domowym sposobem, tylko już mam wizje, że Maja je bedzie odklejac i wkładka bedzie się cała kleiła... Odpowiedz Link
ankas4 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 10:09 Nie umie rozróżnić,zazwyczaj jak wlozy i mu nie pasuje to wie,ze musi przełozyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
qwoka alcea 03.11.10, 11:23 Maja pyta dokładnie tak samo;) ale że robi to kilkanascie razy dziennie (walcze z nią o zakładanie kapci w domu, a ciągle je zdejmuje) to mnie to bardziej denerwuje niż rozczula ;) Odpowiedz Link
aurinko Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 10:57 Majka rozróżnia po tym w którą stronę zapina się rzepy. Przy nauce na kapciach w środku na wkładce napisałam "L" i "P" i błyskawicznie załapała, ale wtedy rozpoznawała już stronę lewą i prawą. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Zakładanie butów - czy lipcowe rozróżniają... 03.11.10, 15:46 Marta załapała po wytłumaczeniu, że się buciki do siebie tulą noskami :) Najpierw je ładnie ustawia, a potem zakłada. Odpowiedz Link