Dodaj do ulubionych

Trzylatek w gipsie

08.01.11, 09:41
Czy któreś z lipczątek miało coś w gipsie? Jak to znosiło? Jak długo taki gips miało założony?
Moja Nelcia ma chyba pęknięte śródstopie (właśnie jadąz M na izbę przyjęć) i już się boje co to będzie.
Obserwuj wątek
    • ridibunda Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 09:58
      Mój kuzyn miał w wieku 2,5 roku złamaną kość udową, był w gipsie do pasa, jakoś dali radę. Nie pamiętam, jak długo, bo to dawno było. Może u Was nie będzie złamania, trzymam kciuki, może tylko stłuczenie.
      • ankas4 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 10:03
        Wspólczuje, sama miałabym stresa, moze to jednak nie złamanie, i na pocieszenie,to miejsce nie jest takie uciążliwe w gipsie,gorzej z ręką np, ale trzymajmy kciuki abyscie nie mieli kłopotu zadnego.daj znać!
        • pati_poznan Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 10:57
          Mojej szefowej dziecko złamało właśnie śróstopie założyli małej gips na 6 tyg ale po zdjęciu okazało się że musi jeszcze na 2tygodnie mnieć założony.Kupili jej takiego buta specjalnego dzięki któremu mogła jako tako chodzić bo bez tego ani rusz podobno.
    • yvonne79 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 11:10
      Współczuję. Daj znać, jak Nelcia.
    • guciowamama Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 12:03
      Ojej, to fatalnie :-( Bardzo mi przykro. Odezwij sie po powrocie.
      • alcea3 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 12:07
        O rany, daj znac po powrocie co powiedział lekarz.
        • klarysa007 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 13:11
          Rrrany, daj znać co lekarz powiedział!
    • bobimax Re: Wrócili 08.01.11, 13:32
      Ludzi pełno,ale naszczęście pielęgniarki się zlitowały i szybciej ich przyjęli. Młoda ma mocno zbitą, tydzień oszczędzania (lezenie i siedzenie). Ulżyło mi.
      • alcea3 Re: Wrócili 08.01.11, 19:26
        Ufff no to dobrze, bo jakos gipsu sobie nie wyobrazam u takiego malucha.
      • agasar79 Re: Wrócili 08.01.11, 20:14
        całe szczęście że to tylko tak się skończyło!!! Oby tylko wysiedziała tak kilka dni bez biegania, dużo zdrówka!!!
        • alcea3 domatorka 08.01.11, 20:20
          jak to 4 razy>??!!
    • domatorka.amatorka Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 20:00
      to dobrze że tylko tak się to u Was skończyło:)
      Ale faktem jest, że dzieci dość dobrze znoszą takie sytuacje i łatwo przyzwyczajają się do ograniczeń /to pisałam ja matka trójki dzieci-mam w domu czwarty raz zagipsowane dziecko, w przeciągu roku!!!/
    • guciowamama Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 11:41
      Oj dobrze, ze to tylko stluczenie.

domatorka.amatorka cztery razy w ciagu roku gips w domu? Jak Ty to znioslas!?
    • domatorka.amatorka Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 11:52
      Najpierw w styczniu Michał miał wybity średni i mały palec lewej ręki potem w kwietniu wybił kciuk i uszkodził palec wskazujący prawej ręki. W sumie 4tygodnie chodził z gipsem.
      Adrianna 14lutego miała podwójne złamanie kości lewej ręki /gips 6tygodni!/ a tydzień temu skręciła nadgarstek w prawej rączce i ma szynę gipsową na 3tygodnie:(
      I to byłoby na tyle-na razie...
      • magda7717 Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 20:56
        teraz doczytalam- uffffff
        • dorka3078 Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:04
          moja Klaudia miała złamaną rękę jako 2,5 latka bardzo szybko z tego wyszła i świetnie sobie poradziłysmy ,w zeszłym roku to była masakra miała złamane ramię w zgięciu i była cała w gipsie ale też zrosło się pięknie
    • burdziaa Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:32
      Wspolczuje,jak dobrze ze nie trzeba gipsu!
      • anmroz Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:46
        Szczęście w nieszczęściu. Dobrze,że tylko tak się skończyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka