bobimax 08.01.11, 09:41 Czy któreś z lipczątek miało coś w gipsie? Jak to znosiło? Jak długo taki gips miało założony? Moja Nelcia ma chyba pęknięte śródstopie (właśnie jadąz M na izbę przyjęć) i już się boje co to będzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ridibunda Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 09:58 Mój kuzyn miał w wieku 2,5 roku złamaną kość udową, był w gipsie do pasa, jakoś dali radę. Nie pamiętam, jak długo, bo to dawno było. Może u Was nie będzie złamania, trzymam kciuki, może tylko stłuczenie. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 10:03 Wspólczuje, sama miałabym stresa, moze to jednak nie złamanie, i na pocieszenie,to miejsce nie jest takie uciążliwe w gipsie,gorzej z ręką np, ale trzymajmy kciuki abyscie nie mieli kłopotu zadnego.daj znać! Odpowiedz Link
pati_poznan Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 10:57 Mojej szefowej dziecko złamało właśnie śróstopie założyli małej gips na 6 tyg ale po zdjęciu okazało się że musi jeszcze na 2tygodnie mnieć założony.Kupili jej takiego buta specjalnego dzięki któremu mogła jako tako chodzić bo bez tego ani rusz podobno. Odpowiedz Link
guciowamama Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 12:03 Ojej, to fatalnie :-( Bardzo mi przykro. Odezwij sie po powrocie. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 12:07 O rany, daj znac po powrocie co powiedział lekarz. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 13:11 Rrrany, daj znać co lekarz powiedział! Odpowiedz Link
bobimax Re: Wrócili 08.01.11, 13:32 Ludzi pełno,ale naszczęście pielęgniarki się zlitowały i szybciej ich przyjęli. Młoda ma mocno zbitą, tydzień oszczędzania (lezenie i siedzenie). Ulżyło mi. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Wrócili 08.01.11, 19:26 Ufff no to dobrze, bo jakos gipsu sobie nie wyobrazam u takiego malucha. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Wrócili 08.01.11, 20:14 całe szczęście że to tylko tak się skończyło!!! Oby tylko wysiedziała tak kilka dni bez biegania, dużo zdrówka!!! Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Trzylatek w gipsie 08.01.11, 20:00 to dobrze że tylko tak się to u Was skończyło:) Ale faktem jest, że dzieci dość dobrze znoszą takie sytuacje i łatwo przyzwyczajają się do ograniczeń /to pisałam ja matka trójki dzieci-mam w domu czwarty raz zagipsowane dziecko, w przeciągu roku!!!/ Odpowiedz Link
guciowamama Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 11:41 Oj dobrze, ze to tylko stluczenie. domatorka.amatorka cztery razy w ciagu roku gips w domu? Jak Ty to znioslas!? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 11:52 Najpierw w styczniu Michał miał wybity średni i mały palec lewej ręki potem w kwietniu wybił kciuk i uszkodził palec wskazujący prawej ręki. W sumie 4tygodnie chodził z gipsem. Adrianna 14lutego miała podwójne złamanie kości lewej ręki /gips 6tygodni!/ a tydzień temu skręciła nadgarstek w prawej rączce i ma szynę gipsową na 3tygodnie:( I to byłoby na tyle-na razie... Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:04 moja Klaudia miała złamaną rękę jako 2,5 latka bardzo szybko z tego wyszła i świetnie sobie poradziłysmy ,w zeszłym roku to była masakra miała złamane ramię w zgięciu i była cała w gipsie ale też zrosło się pięknie Odpowiedz Link
burdziaa Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:32 Wspolczuje,jak dobrze ze nie trzeba gipsu! Odpowiedz Link
anmroz Re: Trzylatek w gipsie 09.01.11, 21:46 Szczęście w nieszczęściu. Dobrze,że tylko tak się skończyło. Odpowiedz Link