Dodaj do ulubionych

kawa herbata i inne

14.01.11, 08:09
Siadam do kawy , a tu nie ma kawy.
Zapraszam parze , czarna z mleczkiem i bez mleczka , pachnaca , gorąca .
Na dzisiaj brak planów , bo lenia mam ostatnio.
Wczoraj zrobiliśmy kalkulację kosztów ile wydaliśmy juz na dom i niestety szczęka opadła.
A końca nie widac .
Na ukrytym proszę o poradę modowa , może ktos poradzi .
Miłego dnia kochane .
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 08:20
      Witam się i ja dopijając juz kawkę pracową i do roboty:)
      Mój dzielny Jaś poszedł dzień 3 do przedszkola bez wycia:)...mam nadzieję, ze etap płaczu już uff za nami. Ale ściska go, w gardle, ściska....;(
      Fajnie że dziś piątek. Upiekłam do pracy na oficjalne przywitanie pyszną;)...szarlotkę. Humor wszystkim dopisuje, oby tak dalej. Miłego dnia kochane:)
      • alcea3 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 08:23
        Olusia jak stawiasz, to nie mogę się nie napic:))
        Moze kawka dzisiaj u mnie? dogadamy szczegóły telefonicznie:)))
        Piękiny piatek, jak każdy piatek :) Już za chwileczkę weekend:)
    • azi81 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 08:40
      To ja też dosiadam sie do tej kawy.Najlepiej w wiaderku , bo się obudzić nie mogę :(
    • tri-mamma Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 09:04
      Witam Was kochane!
      Wczoraj wieczorem znowu burza mózgów z M..., ale jestem niewyspana!

Dziś już i Janek poszedł do p-kola, bo próba generalna przed Jasełkami. A we wtorek Jasełka :) Zosia będzie śnieżynką, a Janek, św.Józefem.

Dziś mamy wspaniałego gościa popołudniu. Przyjeżdża nasz przyjaciel, z którym nie widzieliśmy się kilka lat już. Niestety mieszka za granicą i kontakt jest sporadyczny, ale zawsze bardzo serdeczny. Tak więc szykuję dobrą kolację :)

No więc miłego dnia!
    • maadga Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 09:20
      Dosiadam się i ja, nie przespane noce Lili gorączkuje bardzo mocno k 40st a ibufeny nie pomagają, eferalgan tylko troszkę zbija do 38,6 ja w pracy, m. w domu ale kolejna doba z 2h snu to już ledwo zipię.

Co można dać innego na zbicie tej cholernej gorączki, pediatra był wirus stwierdziła, nawet gardło nie jest czerwone nic tylko ta gorączka no i lekki kaszel.
      • malea1 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 09:49
        Witam się z kawką pracową. Fajnie, że piątek i będzie mozna troche odetchnąć.

Na gorączkę, (nie jestem do końca pewna, bo Antkowi po każdych lekach ładnie schodzi), jeśli ni mozna zbić, to chyba paracetamol jest mocniejszy.

Miłego dnia,
        • anula_82 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:03
          nie paracetamol, bo ten akurat najłagodniejszy ;-) lecz pyralginum, najlepiej w czopku, 1/3 mozna spróbować dać, zobaczysz jaki efekt będzie.
      • boazeria Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:05
        u nas działa tylko nurofen
        nawet jak Eryk miał 39,5 to w ciągu 30 minut już łaził i się bawił i spadło do 37,5
    • boazeria Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:03
      Mój ostatni wolny piątek :-)
      Od poniedziałku wracam do pracy po ponad roku siedzenia w domu (ciąża, poród itd).
      W sumie się cieszę. Cały poprzedni rok był na pewno bardzo dobry dla moich dzieci bo miały mamę przy sobie ale ja mam wrażenie, że budzę się z hibernacji. Byłam tylko mamą, cyckiem, kucharką, sprzątaczką. Teraz czas znowu stać się kobietą, żoną, towarzyszką rozmów. Będę zmuszona się umalować, założyć obcasy itd.

Trzymajcie kciuki, żebym była na tyle silna, żeby gęsta atmosfera pracy mnie nie dobijała za często i żeby Eryk z Polą nie chorowali.

Miłego dnia dziewczynki!
    • aurinko Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:18
      U mnie spadł śnieg (i to całkiem sporo) :) Siedzę sobie z herbatką i obijam się na maxa, kolejny dzień jestem sama z Majką, dobrze, że chociaż ona ze mną została to nie umrę z nudów ;)
      • dorka3078 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:23
        siedzimy sobie dzisiaj w domku Zuzia zagilana na maxa a za diabła nie umiem nauczyć jej wydmuchać nosa
        • kamamama2 Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:27
          ja dziś dzień pełen zadań. A jutro idę z dzieciakami na basen, już się cieszę :)
          A wczoraj zmieszałam mój pierwszy krem z biochemii urody
          ciekawe czy będzie dobry:)
          • cui Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 10:48
            Witam się z herbatką z sokiem truskawkowym.
            W jednej pracy zapiernicz, w drugiej tak samo. Każdy chce coś na już. Najlepiej byłoby, gdybym się sklonowała.
            Mikołaj przebrany za kucharza baluje w przedszkolu. M. walczy w Białowieży na wyjeździe służbowym. Wraca dziś na łono rodziny. Ja popołudniu planuję kawkę w Wedlu z moją dawno niewidzianą kuzynką. Uwielbiam to miejsce, bo ma plac zabaw dla dzieci :)
            Miłego dnia Dziecwzynki!
            • cui Maagda 14.01.11, 10:50
              Żeby jej tak nie faszerować lekami to zrób jej okłady lub chłodną kąpiel. Oczywiście podawaj leki zgodnie z zaleceniami, ale jak szybko przestają działać i gorączka rośnie to taki okład czy kąpiel naprawdę potrafią dać dobry efekt.
              Trzymajcie się!
              • maadga Re: Maagda 14.01.11, 11:08
                Chodzi o to że efferalgan i ibufeny (różnej maści i firm mam chyba 3 rodzaje) nic nie dają daję lek po godzine żadnej różnicy nie ma więc daję drugi (nie ten sam czyli raz eff raz ibu) i dopiero po 0,5h troche spada do 38,4. ALe dopiero jak się nałożą te dwa leki na siebie to jakiś efekt widać. No ale nie dam rady jej dawać ciągle bo byśmy przedawkowały.

Słyszłyście coś o occie z woda na stopy?
                • malea1 Re: Maagda 14.01.11, 11:52
                  No właśnie chodziło mi o pyralginum!
            • burdziaa Re: kawa herbata i inne 14.01.11, 13:02
              Witam Kochane,ja dzisiaj w biegu-jak wyszłam o 7mej z domu,tak teraz na pol godzinki przybyłam i zaraz znow musze wychodzi po Julka do p-kola. Tyle sprawj uz załatwilam i mogłbym juz byc wieczor bo zmeczona jestem,bylam rano u lekarza po skierowanie na krew,a potem w drukarni, u ramiarza,w ksiegarni,zamowic płatki złota,znow u ramiarza i wszystko obładowana siatami,z teczkami rysunkow i plecakiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka