moni_30 25.01.11, 18:39 Podrzućcie jakiś pomysł na fajny prezent na czwarte urodziny dla dziewczynki. Z racji posiadania syna nie mam zielonego pojęcia co jej kupić. Chciałabym się zmieścić w kwocie do 60 zł. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bubunia1 Re: Do mam dziewczynek 25.01.11, 21:11 u nas aktualnie króluje barbie - lalka i filmy "barbie jako...", albo te małe lalki Evi i do nich oczywiście ciuszki, mebelki i inne pierdółki ;) Odpowiedz Link
alcea3 Re: Do mam dziewczynek 25.01.11, 21:15 Ja bym poradziła jakąs ładną ksiązkę :) Ale ja lubię dzieciom ksiązki kupowac :) I lubię jak Malwa dostaje :) Odpowiedz Link
ridibunda Re: Do mam dziewczynek 25.01.11, 21:40 Książka zawsze super prezent. I jeszcze niedawno był na forum wątek o szablonach do rysowania, ktoś linkował takie na allegro gdzieś po 40 zł. Do tego zestaw kredek bambino, taki większy, i prezent super. chciałabym, żeby moja córcia takie dostała na urodziny zamiast ciuchów i zabawek i znając ją ona też cieszyłaby się tym bardzo. Odpowiedz Link
spodnica_w_kratke Re: Do mam dziewczynek 25.01.11, 23:42 o, fajna ksiazka to jest to:) czekam na "miasteczko mamoko", ma swietne opinie i wyglada na to,ze dla 4latkow tez jest ciekawe. ALe nie wiem napewno, bo ksiazki jeszcze nie widzialam. Seria o Basi uwazam jest udana i na dobra na prezent. Moze farby do malowania palcami? albo np stroj wrozki/baletnicy/dzwoneczka w jednym-w H&M maja spodnczki za ca 25zl, bodziaki za drugie tyle (albo mnije, nie pamietam juz) i skrzydelka z rozdzka -moja Hania oszalala na pkt tego stroju i od miesiaca niemal codziennie sie w niego przebiera, byla tez na przedszkolnym balu przebierancow. Podobny stroj jest tez w Tesco, skryzdelka w komplecie z bodziako-spodnczka. Maly zestaw Lego albo DUplo? do 60 zl spokojnie znajdzie sie nawet nie taki mini-mini;). Gra?np memo, "zgadnj kotku co mam w srodku", domino- wydane przez Granne, puzzle? Odpowiedz Link
smolineczka Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 08:41 proponuję Zestaw Śniadaniowy Agatka Czajnik Toster Naczynia: allegro.pl/agatka-zestaw-sniadaniowy-toster-czajnik-naczynia-i1406903796.html Odpowiedz Link
maadga Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 08:50 Wszelkiego rodzju laleczki księżniczi barbie, książki www.arkady.com.pl/product/7346,wrozki_magiczny_przewodnik_po_krainie_czarow_.html www.arkady.com.pl/product/7345,ksiezniczki.html Te dwie książki sądzę że by się spodobały. W środku jest mnóstwo schowków ruchomych części map. Lili ma księżniczki jest tam dużo opisów jak się powinna zchować ubierać jeść prawdziwa księżniczka. Mój syn ma piratów i zachorował na mityczne stwory z tej serii. Polecam. Odpowiedz Link
maadga Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 08:51 A jeszcze polecam Pet Shopy i podobno chomiczki robią furrorę. Odpowiedz Link
myrtille Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 09:00 Tak, Mamoko i Gdzie jest tort obie uwielbiamy z Amelem. Można na 100 różnych sposobów opowiadać. Ja bym poleciła też coś do malowania, wycinania, stemplowania, lepienia. Amelka uwielbia wszelkie zabawy plastyczne. Nie ryzykowałabym za to z konikami Pony. Nie wiem skąd taki boom na to, Amelka ma już z 10 koników, a mocno nietrafiony to prezent. Ale to też zależy od konkretnego dziecka, bo ja z konika Pony się cieszyłam jako dziecko:) Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 09:02 Ja bym kupiła jakieś piękne wydanie baśni, np to : shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/483/basnie-braci-grimm-wilhelm-jakub Rok temu wszystkie dzieciaki na różne okazje obdarowałam właśnie tym. Odpowiedz Link
ridibunda Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 09:25 A, i właśnie miałam napisać to co Myrtille - raczej bym kupowała uniwersalne prezenty - książki, malowanki, plastyczne, lego. Jeśli nie znasz dobrze dziecka i nie wiesz, czym się lubi bawić, to nie kupowałabym tzw. dziewczyńskich prezentów: kucyków pony, lalek czy naczyń. Moja córka np. lalkami nie bawi się w ogóle, rzuciłaby w kąt. Ani obdarowanemu, ani obdarowującemu nie sprawiłoby to przyjemności. Najlepiej dowiedzieć się, co dziecko lubi. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Do mam dziewczynek 26.01.11, 09:30 firma Djeco ma sliczne zestawy artystyczne dla dzieci w roznym wieku, m.inn szablony do rysowania, stemple, kolaze, przeszywanki. zamawialam na stronie babybart.pl, ale dzis mi sie nie wyswietla. fajne sa tez kubeczki na szczoteczke i paste do zebow z klepsydra odmierzajaca czas mycia, ale troche drozsze niz twoj budzet: babyvip.pl/index.php?cat_id=303 Odpowiedz Link