Dodaj do ulubionych

Antyperspirat prosze o poradę.

04.02.11, 17:51
Mam dosc. uzywam bardzo długo jednego i po prostu juz na mnie nie działą, chyba sie ciało przyzwyczaiło...
Polecie cos co jest skuteczne .
Obserwuj wątek
    • maadga Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:00
      Etiaxil używasz raz na 2-3dni bezzapachowy i na noc. Dla mnie rewelacja latem :D
      • alcea3 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:04
        maadga napisała:

> Etiaxil używasz raz na 2-3dni bezzapachowy i na noc. Dla mnie rewelacja latem :
        > D

Jak raz na dwa, trzy dni??
        Ja generalnie nie mam problemem z poceniem, tylko ze pot zamienia sie w przykry zapach .
        • olus-ia80 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:18
          Aja polecam Antidral koszt w około 20 zł a nie jak Etiaxil około 60 zł .
          Wyleczyłam sie z nadmiernej potliwosci i przykrego zapachu , równiez mój maz jak zastosował to skończył się zapach skarpet , którego nienawidze
        • maadga Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:31
          No właśnie etixil jest świetny bo nie trzeba go stosowac coddziennie likwiduje przykry zapach. Ja zimą nie potrzbuję go wystaecza mi Dove w sztyfcie, ale latem wolę etiaxil. No i stosujesz go na noc i nie ma czegoś takiego jak smugi na czarnych ubraniach :D. Ale jak jest jakiś zamiennik to chętnie wypróbuję.
          • alcea3 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:33
            Ale dlaczego na noc?? To kidy ta skora odpoczywa od niego??
            • olus-ia80 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:45
              dla mnie najlepszy jest ten .
              Jest lepszy niż Antidral .
              www.doz.pl/apteka/p16118-Driclor_solution_preparat_przeciw_nadmiernej_potliwosci_20_ml
    • zalasso Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:19
      Na problemy z poceniem Etiaxil lub Antidral.
      Ale jak nie masz problemu z nadmiernym poceniem, to polecam adidasa w kulce dla kobiet lub garnier mineral, oba około 10zł kosztują.
      Ja mam teraz z Lirene i nie jestem zadowolona.
      • alcea3 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 18:27
        Garnier miałam-odpada. Nie mam problemu z nadmiernym poceniem, nie zalewam sie ;),ale drazni mnie,ze to co się upocę szybko zamienia sie w zapaszek ;/
        • f3f Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 19:01
          mi najbardzije pasuje secret, jak zmienie na inny zawsze jest gorzej...
    • domatorka.amatorka Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 19:29
      Mam ten, używam tej samej buteleczki /60ml/ od ponad 2 lat, jestem zachwycona jego skutecznością, więc szczerze polecam;)
      allegro.pl/anhydrol-forte-60-ml-tylko-50-00-zl-i1440534111.html
      • pabia_a Re: Antyperspirat prosze o poradę. 04.02.11, 20:09
        ja używam na przemiennie, tzn. kończę jedno opakowanie antyperspirantu i kupuję innej firmy, ponieważ skóra przyzwyczaja się i już potem nie działa na mnie,
        podobne działanie do etiaxilu ma bloker ziaji
        • onoma-topeja Re: Antyperspirat prosze o poradę. 05.02.11, 10:02
          polecam etiaxil-sprawdzon do pach i rak/stop i jako jedyny naprawde dziala a uzywalam tez i jego zamiennikow.
          rewelacja uzywasz raz w tygodniu i problem z glowy.
          • alcea3 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 05.02.11, 10:31
            Dziewczyny dziękuję.
            Zainteresowała mnie ta ziaja przede wszystkim ze względu na cene :)
    • klaudia020707 3f3 04.02.11, 22:46
      Ja też tylko Secret sobie chwalę, a w zasadzie chwaliłam bo chyba go wycofali ponieważ nigdzie nie można go kupic w Pl:(
      Gdzie Ty go kupujesz?
      każdy inny jest niedoskonały jak dla mnie
      jedynie Etiaxil polecany prze dziewczyny
      Alcea myślę że warto "zainwestiować" w Etiaxil, raz spróbujesz a zapomnisz co to "zapaszek" na kilka dni:)
      kiedys juz był o nim długaśny post tutaj, poszukaj
      • alcea3 Re: 3f3 04.02.11, 22:54
        Intryguje mnie jedno smarowac na noc?? Dlaczego? Przeciez skóra tez musi oddychac.
        Smarujecie się raz na 2-3 dni i luz? z myciem??:)
        Jakos cięzko mi uwierzyc, ze smaruje sie dzis, potem myję a on dzisłą jeszcze przez dwa dni bez smarowania;)
        • klaudia020707 alcea 04.02.11, 23:07
          www.strefalekow.pl/product/details/leczenie/nadmierna-potliwosc/etiaxil-antyperspirant-pod-pachy-w-kulce-do-skory-wrazliwej.html
          To jest taki płyn, który smarujesz na noc a rano zmywasz, przez nastepne dni możesz używać innych antyperspirantów żeby był ładny zapach.
          Możesz go stosować nie tylko w przypadku dużej nadpotliwości, ale właśnie wtedy gdy się spocisz i masz nieprzyjemny zapach, dzięki niemu pozbędziesz się go
          kurcze jakoś tak chaotycznie pisze, poczytaj i wypróbuj:)

"Etiaxil roll-on należy stosować na noc przed pójściem spać kiedy gruczoły potowe są mniej aktywne. Stosować tylko na czystą i kompletnie suchą skórę pod pachami (jeżeli jest to konieczne do osuszenia skóry należy użyć suszarki do włosów) oraz na skórę zdrową bez skaleczeń czy podrażnień. Nie stosować Etiaxilu przez 48 godzin po depilacji pach. Preparat należy stosować tylko na skórę pod pachami za pomocą aplikatora roll-on, a następnie pozwolić skórze całkowicie wyschnąć nie opuszczając rąk bezpośrednio po zastosowaniu.
          Następnego ranka umyć pachy delikatnym mydłem i spłukać wodą. Nie nakładać preparatu rano powtórnie.
          Nie stosować żadnych innych dezodorantów ani antyperspirantów w ciągu następnego dnia po aplikacji gdyż skóra może być bardziej wrażliwa w tym czasie.
          • m_k8 Re: alcea 05.02.11, 08:08
            dziewczyny jako dobry zamiennik etiaxilu na wizażu polecają bloker ziaja. Tu możecie poczytać wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39670. Pati jak chcesz normalny antyperspirant to z ich rekomendacji używam teraz www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1867193 na mnie działa lepiej niż inne drogeryjne.
            • effka_81 Re: alcea 05.02.11, 08:35
              Etiaxil naprawdę jest dobry, ja teraz używam go raz na tydzień i czasem normalny antyperspirant, Nie wiem jak ten z ziaji ale pewnie też dobry i ma bardzo niską cene.
              • 27agnes72 antyperspirant 05.02.11, 13:08
                Do tej pory używałam wyłącznie Secret w kremie- był rewelacyjny ale go WYCOFALI ze sprzedaży. Wchłaniał się, nie brudził, delikatnie pachniał.
                Od wielu blokerów robią mi się niestety bolące guzki pod pachami- zablokowane kanaliki?
                Na większość innych mam uczulenie.
                Obecnie stosuję któryś raz kulkę Vichy
                allegro.pl/vichy-antyperspirant-48h-dezodorant-kulka-apteka-i1434742749.html
                Nie jest tania ale bardzo ją lubię.
      • f3f Re: 3f3 05.02.11, 13:13
        o masz nic mi nie wiadomo, że go wycofali... jakis czas temu kupowałąm go jeszcze w rosmanie...
    • dagi.ww Re: Antyperspirat prosze o poradę. 05.02.11, 13:58
      Ja używam Antidralu od ok. roku i jestem zachwycona. Jest tani (ok. 20zł-jak pisały dziewczyny) i bardzo wydajny (starcza na ok. pół roku). Używasz go raz na 3-4 dni, czasem nawet raz w tygodniu - w zależności od organizmu - i nie ma żadnych problemów z poceniem ani przykrym zapachem.
    • qwoka Re: Antyperspirat prosze o poradę. 05.02.11, 21:11
      Ja uzywałam i etiaxilu i antidralu, ale oba mnie bardzo podrazniają. Zwykle tak mnie piecze skóra, że nie moge zasnąc i ide zmyć;)
      • magdulka26 Re: Antyperspirat prosze o poradę. 06.02.11, 12:39
        Ja jestem wierna Antidralowi.Po umyciu i osuszeniu pach, nanosze i czekam aż wyschnie z podniesionymi rękoma :) mam spokój z poceniem na parę dni.Jest wydajny.Wczoraj zauwazyłam że kończy się termin wazności a ja nadal go mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka