Dodaj do ulubionych

byliśmy w Planetarium

13.02.11, 20:17
i serdecznie Lipczątkom i starszemu ich rodzeństwu polecamy!
Bruno zainteresował się w środę kosmosem. Do planetarium mam rzut beretem, więc decyzja była szybka.
Jest kilka seansów dla różnych grup wiekowych. My byliśmy na "Światełka na niebie". Sposób przedstawienia trochę trąci myszką :-) ale i tak mi się bardzo podobało. W taki przystępny, bajkowy sposób, pięknie przeplatany wierszami min. Chotomskiej para lektorów opowiadała "bajkę o niebie".

Całość trwała 45 minut, Planetarium Śląskie w Chorzowie.
Obserwuj wątek
    • iki2007 Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 08:57
      mój Wiktor interseuje się planetami już od kilku miesiecy, nie wiem skad to sie u niego wzieło, ma różne atlasy które ogląda i zna już planety nawet, myslę właśnie o takim prezencie urodzinowym, żeby do planetarium zabrać, w sumie z Łodzi do Chorzowa nie tak daleko!!
      • fassollka Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 09:10
        ale w Łodzi też jest planetarium - zadzwoń i zapytaj, czy możesz przyjść z młodym adeptem astronomii w odwiedziny :-)
    • latortura Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 09:23
      fassollka a gdzie Ty mieszkasz?
      ja w sumie tez mam niedaleko, mieszkam w Tychach,

fajny pomysł - chętnie tez sie wybierzemy ;)
      • fassollka Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 09:52
        mieszkam w Katowicach, na Giszowcu, czyli rzut beretem od Tychów :-)
        Jakim cudem myśmy się jeszcze nie spotkały? :-)
        Jak tylko będzie cieplej, to może się na spacer na Paprocanach umówimy, hm?
        • latortura Re: byliśmy w Planetarium 17.02.11, 09:14
          ;) oj, to rzeczywiscie blisko, nie wiedziałam, że jestes ze sląska ;)

na giszowcu miałam czasem zajecia jak studiowałam w WSZMiJO, tam jest taki budynek przy drodze szybkiego ruchu ;)

jestem chetna co do spotkania, jak tylko bedzie przyjemniej na dworze to sie umówimy,

pracujesz w Katowicach?
          • fassollka Re: byliśmy w Planetarium 17.02.11, 11:04
            hejo,
            pracuję w Katowicach i w Bieruniu Starym.
            Umówimy się koniecznie!
    • amalota Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 10:04
      Też muszę się wybrać. Jasiek uwielbia takie atrakcje. W "okolicy" polecam jeszcze Muzeum Pożarnictwa w Mysłowicach - wszystko wzbudzało uwielbienie u mojego dziecka.
      • fassollka Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 10:14
        w muzeum pożarnictwa byliśmy już trzy razy! jest super, część skansenowa również - serdecznie polecam!
    • olcia.kaktus Re: byliśmy w Planetarium 14.02.11, 11:27
      Ja już nie mogę się doczekać, jak ruszy planetarium w centrum Kopernik. Młoda właśnie ma zajęcia w przedszkolu na temat Ziemi i planet, bardzo się tym zainteresowała, powyciągała książki, które ma na ten temat i "przerabia". Z tatą też chętnie ogląda programy o planetach na Discovery. Z przedszkola przyniosła kilka "mądrości" na ten temat, co mnie bardzo cieszy. To dobry pomysł z tym planetarium
    • metanira Re: byliśmy w Planetarium 17.02.11, 20:35
      Super pomysł :) Nie wiedziałam, że są seanse dla różnych grup wiekowych, ja byłam tam 2 razy w liceum (na wycieczkach przedmiotowych z geografii i fizyki) i uznałam, że takie coś jest za trudne dla trzylatka. A tu proszę :) Na pewno się wybierzemy, jak tylko zrobi się ładniej na dworze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka