Dodaj do ulubionych

"Mamo boli mnie brzuch"

26.02.11, 10:23
to jedno zdanie plus jej zachowanie osowiałe(jej?!) sprawiło,ze jestem zielona z nerwow.
Wrocila z przedszkola wczoraj, mowi, ze boli brzuch, polozyla sie (!) i lezała osowiała. Nie pomógł termofor na brzuch, miętowa herbatka. Poszła spac wstała dziś i mowi,ze dalej boli, wprawdzie widze po zachowaniu,ze chyba mniej ale jednak. Mięta nie pomaga, brzuch tkliwy.
Czy u was było coś podobnego? Jak sobie radzicie?
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 10:30
      no ja bym pomyslala o wyrostku
      ale to taka moja fobia
      • aga_junior Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 10:36
        a jak ostatnio z jej apetytem?

ja bym pomyślała o robalach
        ale to moja fobia :D
        • smolineczka Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 10:44
          ja radzę podejść do lekarza
          to pewnie taka moja fobia :D
          a tak poważnie, to czy wprowadziłaś surową dietę (ryż, sucharki, herbatka)? dużo picia, mało jedzonka - a jak nie przestanie boleć, to iść do przychodni
          mam biegunkę? zaparcie?.. gorączkę?..
          • alcea3 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 12:02
            Same fobie, nie jestem sama ;)
            Biegunki brak,zaparcia też nie ma, wczoraj ok 37,2, dieta jak najbardziej na śniadanie sucharki z masłem, teraz chrupki kukurydziane oraz mięta.
            • alcea3 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 12:02
              A apetyt bez zmian, po mamusi-dużo wciąga :P
              • aga_junior Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 12:18
                może coś zjadła? jakieś zatrucie pokarmowe?
                obserwować ci chyba pozostaje jakby bardzo bolał no to do lekarza.
    • uczula Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 12:23
      a ja czytalam ostatnio o wrzodach zoladka i z objawow - to bol narasta po jedzeniu u dzieci przedszkolnych.
      • gosia399 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 12:57
        u mnie Kubus tez czesto skarzy sie na ból brzuszka,byłam z tym u lekarza i stwierdził ze to moze nie dojzały przewód pokarmowy jeszcze(no nie wiem)martwi mnie własnie fakt ze brzuszek boli po kolacji najczesciej,a potem od razu jest kupka(z nia raczej wszystko ok).
        długo pijał debridat bo miał problemy z zaparciami,teraz odpukac jest ok.chyba zrobie mu prywatnie uzg brzuszka
        to chyba najlepszy pomysł???
        • iki2007 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 13:43
          a w gardło zajrzałaś? często anginę poprzedza ból brzuszka
          • ankas4 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 26.02.11, 22:32
            Moja fobia to angina;)
            tez pomyslalam o niej, czasami jest bez temperatury,przynajmniej poczatki i wlansie bol brzucha... mam tez inna fobie,ale boje sie napisac zeby nie panikowac... ale ja zawsze jak mi dziecko cos wspomina o bolu brzucha mysle;'jezu moze cos połknął'...
            • olus-ia80 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 27.02.11, 07:49
              A ja uważam że to bóle wzrostowe.
              Moja Gabi kiedyś urosła 6 cm w 3 miesiące i bardzo płakała że boli ja brzuch
              • alcea3 Re: "Mamo boli mnie brzuch" 27.02.11, 10:19
                NIby jest ok, ale jednak coś mowi,ze boli delikatnie, pokazuje na pępek, zastanawiam się zcy to nie jest związanie z jej przepukliną, zarejestruje ja jutro do lekarza.
              • leluchow1 Bóle wzrostowe 28.02.11, 07:58
                chyba jednak nie dotyczą brzucha....
                www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/bole-wzrostowe_33642.html
                • leluchow1 Re: Bóle wzrostowe 28.02.11, 08:00
                  Chociaż w sumie cholera wie. Ja bym obstawiała jednak jakieś zatrucie albo wirus jelitowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka