Dodaj do ulubionych

Kakao, kawa, herbata

28.02.11, 07:11
Witam kochane w nowym tygodniu :)

Słoneczko świeci, na termometrze tylko -9, podobno ma być -1, a w Polsce zachodniej przedwiośnie :) Zazdrościmy :))

A u nas w tym tygodniu babcia. Cieszymy się i babcia się cieszy :) Zawsze to jakieś urozmaicenie.

Wczoraj mój M obchodził urodziny. Dzieci SAME narysowały mu wielką laurkę niespodziankę, Zosia się przebrała w strój balowy i zrobili pokaz taneczny. No coś pięknego!! Janek zajął się choreografią. Przedszkolne zajęcia taneczne nie idą w las :) Siedzieli u Zosi w pokoju i kombinowali dość długo. No jestem z nich dumna!

Miłego dnia wszystkim!
Obserwuj wątek
    • malea1 Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 07:32
      Jak jeszcze Franek do nie dołączy, to dopiero będą przedstawienia :)

Ja się witam po miłym urodzinowym weekendzie. W pt mąż mi zorganizował przemiły wieczór. Niby nic wielkiego, ale dla mnie dużo. W sobotę za to urządziły mi imprezowy wieczór i też było super. Tylko wczoraj ciężko mi było dojść do siebie. Nawet basen nie pomógł hihihi.
      A teraz z poweekendowym powerem zaczynam ciężki tydzień pracy.
      No i jeszcze z zaciśniętym żołądkiem czekam na wieści o Amelasku.

Miłego dnia.
      • malea1 Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 07:35
        No to chyba nadal jest ze mną słabo. Przeczytał swój wpis i zobaczyłam ile błędów narobiłam. Co do soboty, to miało być, że koleżanki mi zorganizowały wieczór. Sory.
        • szaszanka21 Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 08:02
          Witam się z kawką i z chrupiącą bułeczką .Za oknem słońce i -8.
          No gdzie ta wiosna się grzecznie pytam?
          Może uda mi się wyskoczyć na gimnastykę bo energii nie za wiele a tu nowy tydzień przed nami.
          Tri-mama te występy dzieciowe samodzielnie zaprojektowane są zawsze genialne i najlepsze.:)
          Czekam na wiesci o Amelasku.
          MIłego poniedziałku dziewczynki.
    • lucy_cu Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 07:56
      U nas -12. Ale słońce piękne. Będzie ładny dzień.
      Dziś parę spraw do pozałatwiania.
      Pchnie się.

Miłego dnia!
    • zabka11 Re: Herbatka i pytanie do wrocławek 28.02.11, 08:28
      Witam się i ja już z pracy. Dzieciaki w placówkach, ja popijam zieloną, zjem 2 śniadanko i do pakowania;)
      Kochane wrocławki, pytanko mam: Czy ma któraś 2 kamerki internetowe, tzn jedną do pożyczenia na jakiś czas? Asia pytała mnie, pewnie Amelka chce z babcią na skype pogadać, ze szpitala, a niestety mają jedna kamerkę w domku, w Bielawie, i nie mogą kupić drugiej.
      Dajcie znać jakby co, dzięki.

Plan na dziś praca, spacer i oglądanie kolejnego mieszkanka;)...w końcu trzeba kupić coś większego;)
      Pozdrawiam i miłego dnia kochane...ja już wczoraj/dziś wiosnę poczułam:):):)
      • alcea3 zabka 28.02.11, 08:45
        z pracy na szybko piszę, nei mam dwoch, ale jak cos dołoże się do kupna!
        Ile kosztuje 50 zł?
      • pabia_a Re: Herbatka i pytanie do wrocławek 28.02.11, 08:58
        u nas słonecznie i -5 na termometrze:) ja właśnie popijam zimną już kawę a młody gra w grę ......
        noc minęła po hasłem ostrej biegunki i rzygania młodego, strasznie boję się by mały się nie odwodnił, to tego mam całą masę prania zarzyganych piżam i pościeli:(
        kurczę, mam cichą nadzieję, że te dolegliwości szybko ustąpią, bo jeśli tak dalej będzie to dzisiaj znowu jadę do lekarza:(
        • burdziaa Re: Herbatka i pytanie do wrocławek 28.02.11, 09:07
          Nie mam kamerki,zapytam jeszcze Jasia może w pracy ktoś bedzie miał- a jak nie,to złożymy się co?
          • burdziaa herbatka po francusku 28.02.11, 09:09
            Bo od rana Julek za sluchawkami na uszach i francuskie utwory w domu :)
            Kurcze zmywarka nam się zatkała,nie wiem co-nie działa! Tyle zmywania ,juz nie pamiętam jak to jest- czeka mnie stanie godzinne na jednej nodze :(
            Dobrego tygodnia Wszystkim !
            I niech Amelce gorączka spadnie ...
            • maryjka60 Re: herbatka po francusku 28.02.11, 09:44
              nie mam kamerki niestety, ale jak coś to dołączam się do zrzutki.
              Mamy za to zapalenie spojówek, ja i dzieci (mąż na delegacji), wyglądamy okropnie i nie wiem czy iść z tym do lekarza czy samo przemywanie rumiankiem wystarczy? Ktoś wie co powinnam zrobić? A na spacer możemy iść? Piękna pogoda za oknem, miłego dnia dziewczynki.
              • burdziaa Re: herbatka po francusku 28.02.11, 09:53
                Dorotko kolezanki coreczka miala takie zapalenie i rumianek niestety bardzo uczulił- nie znam sie,moze ktoras z dziewczyn sie wypowie,ale ja tez bym pewnie rumiankiem potraktowała, przemywała sola fizjol.
    • guciowamama Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 10:15
      maryjka60 Tak jak pisze Burdzia lepiej przemywac sola fizjologiczna.

Co do kamerki - nie mam drugiej ale jestem chetna sie dolozyc. Jak adobra dusza kupi? Komu wyslac pieniazki?
      • zalasso Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 10:33
        Fatalnie zaczął się ten poniedziałek :(
        Mam nadzieję, że się lepiej skończy.Życie jest jednak nieprzewidywalne.
      • andzia84 Re: Kakao, kawa, herbata 28.02.11, 10:33
        wczoraj wróciłam z zakopanego, tylko 3 dni ale fajnie było.ogarniam chatę a potem trochę rzeczy do pozałatwiania, urząd skarbowy, poczta itd.
        nie mam kamerki ale dołożę się do zakupu
        • malea1 kamera 28.02.11, 13:01
          Dziewczyny, ja mam jakąś kamerę. Mogę oddać, tylko jestem z Warszawy. To nie wiem czy jest sens czekać aż dojdzie. Żabka daj znać, czy mogę tobie przesłać i czy to nie za długo. Nie używana od dwóch lat, ale powinna działać.
          Ewentualnie też się mogę dołożyć do zakupu nowej.
          • zabka11 Re: kamera 28.02.11, 14:12
            Malea1 bardzo dziękujemy...ale juz nieaktualne. Amelcię przeniesiono do jedynki, a w tej sali net nie działa;(
            Pozdrawiam
            • aga_junior Re: kamera 28.02.11, 15:07
              Od rana na nogach, dzieci w końcu były w placówkach (jakoś mi dali popalić w te ferie) :D
              Mój M na kolanach kończy podłogę a mnie dziś strasznie wzrusza codzienność.
              Niby Nic a tak wiele...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka