Dodaj do ulubionych

KOCIARY! Mam problem

09.04.11, 12:27
mój kot przeszedł wczoraj zabieg kastracji z przygodami niestety:(
u weta okazało się że ma jedno niezstąpione jądro no i nie obyło się bez otwierania jamy brzusznej :/ no mimo wszystko poszło szybko i sprawnie, lekarz mówił, że zabieg udany
Oskar dość szybko się wybudził, dziś rano zjadł. No wiadomo, że jest jeszcze zakręcony, osowiały i taki nieswój, ale najwięszy problem w tym że w nocy posikał się na dywan, no ok może był zbyt oszołomiony żeby dojść do kuwety
ale dziś wyraźnie jej unika, niez załatwił sie jeszcze ani razu
no i martwię się, że to jakieś powikłania pooperacyjne lub po prostu pod wpływem szoku mu się w głowie poprzestawiało i już nie będzie załatwiał się w kuwecie. I będę miała problem
Wcześniej nigdy mu się nie zdarzyło nasikać poza kuwetą
Jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • marigold222 Re: KOCIARY! Mam problem 11.04.11, 13:18
      koty dochodzą do siebie po narkozie różnie długo. Zwykle dwie doby po zabiegu jest juz całkiem ok, ale ból po otwarciu brzucha może byc do tygodnia, nawet 10 dni. Kot może miec boelsnośc przy sikaniu i dlatego unika kuwety. raczej nie powinien sie do niej zrazic trwale
      • azbestowestringi Re: KOCIARY! Mam problem 11.04.11, 20:10
        to zalezy od narkozy. do 48 godzin moze sie dziwnie czuc
        koniecznie sprawdz, czy wogole sie zalatwil. bo jesli nie, to moze to byc bardzo niebezpieczne.
        podejrzewam, ze mu nie dali zadnych przeciwbolowych srodkow :/
        • paris4 Re: KOCIARY! Mam problem 12.04.11, 06:50
          azbestowa ano nie dali :/ i szwy też nie są rozpuszczalne, więc będziemy musieli pojechać je zdjąć
          Na szczęście dzielne kocisko dobę po zabiegu doszło do siebie całkowicie, jest wesoły i wygląda na zadowolonego z życia. Załatwia się już normalnie do kuwety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka