Dodaj do ulubionych

białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma?

02.05.11, 00:34
dom na wykończeniu, dach grafitowy, okna duże, nie dzielone - białe,
elewacja będzie koloru jasnego, pastelowego wrzosu,

szukamy grafitowych drzwi wejściowych, jest masakrycznie ubogi wybór, wszędzie tylko brązy, brązy, brązy...
od początku wiedzieliśmy, że nie chcemy tradycyjnych kolorów typu brązowy dach, okna, drzwi,
ale nie wiedziałam, że tak ciężko jest z kolorami typu grafit, szary,

zastanawiamy się nad drzwiami białymi - wyglądają pięknie ale jak będzie z utrzymaniem ich w czystości? no i czy nie zżółkną?
czy któraś z Was ma w domu białe drzwi wejściowe?

kurcze, środek też ma być utrzymany w kolorach: biały, szary, grafitowy, wrzosowy,
i jakie meble wtedy ? białe, czarne? niezastąpiony ostatnio venge? (chodzi mi np. o jakies minimalne, dekoracyjne w salonie bo kuchnia będzie biała),

ech... zaczyna się ;)
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 02.05.11, 21:08

www.google.pl/search?q=bia%C5%82e+drzwi+wejsciowe&um=1&hl=pl&biw=1366&bih=575&tbm=isch&source=lnt&tbs=ic:specific,isc:white&sa=X&ei=YwC_TcT0G4SEswa50NmeBg&ved=0CB8QpwU

Pięknie u Was będzie czuję:) , my sie wlasnie remontujemy , mieszkanie w starej kamienicy.. ja chciałabym rowniez dzzwi wejsciowe w innym kolorze byle nie czarny czy brązowym czy drewnianym... ale cięzko ,cięzko na polskim rynku i nie wiem czy my nie kupimy zwyklych białych i nie przemalujemy wlasnie na kolor.,,,nie wiemy jeszcze jaki...myslę nad bordo albo fioletem albo niebieskim...

• klarysa007 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 02.05.11, 21:25
      Białe drzwi mają znajomi i raczej się wkurzają :) Nie tyle na jakość czy odbarwianie ile na użyteczność. Mają 3 dzieci i wciąż muszą wycierać plamy wokół klamek, bo dzieciaki milion razy biegając z domu na podwórko brudzą je kosmicznie :)
      A nie myślałaś o drzwiach z malowanym wierzchem? Takich jak np Premium ze Stolbudu? Oni je malują na dowolny kolor.
      • ankas4 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 02.05.11, 22:35
        Kochana, a gdzie mozna odszukac ofertę tych drzwi z malowanym wierzchem???
        • klarysa007 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 15:07
          www.stolbud.pl/pl/drzwi/20/154
    • cui Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 12:06
      A jak mają się drzwi wejściowe do bramy garażowej? Czy macie garaż wolnostojący, czy w bryle domu? Czy drzwi garażowe i drzwi wejściowe są obok siebie?
      Wg mnie warto, aby te drzwi z czymś się komponowały. Czyli albo pasują do stolarki okiennej, albo do dachu, albo do bramy garażowej.

My akurat wybraliśmy aluminiowe drzwi zewnętrzne Hormanna, które są w tym samym kolorze, co brama garażowa www.hormann.pl/drzwi-wejsciowe-do-domu/aluminiowe-drzwi-zewnetrzne/

Z tego, co pamiętam występowały one w kolorze szarym. Zaznaczam jednak, że to dość nowoczesne wzornictwo, jeśli wolisz coś tradycyjnego to nie wiem czy akurat Hormann będzie miał coś w swojej ofercie.
      • gdynianka_11 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 21:11
        Mamy takie same drzwi jak Cui, szare na pewno też są. Fajne są, świetnie wyglądają, ale jak dla mnie jednak mankamantem jest to, że od zewnątrz nie można ich otworzyć bez klucza - zawsze się stresuję wychodząc, sto razy sprawdzam, czy zabrałam klucz:)
        Białe drzwi? Na pewno świetnie by wyglądały, ale na zewnętrzne bym się nie zdecydowała, chyba że nie przeszkadza Ci częste ich mycie.
        • cui Gdynianka 03.05.11, 21:22
          A propos tych drzwi :)
          Mój M. zatrzasną je sobie ostatniej srogiej zimy. W środku zostawił oczywiście klucze i kluczyki od samochodu. Powiem więcej - nawet ubranie wierzchnie zostawił w środku :)
          Nie był w stanie w żaden sposób włamać się do domu przez te drzwi :) Musiał wybić okno w garażu, żeby się dostać do środka (co też nie było takie łatwe).
          Przynajmniej wiadomo, że ciężko je sforsować :D
          • gdynianka_11 Re: Gdynianka 04.05.11, 21:18
            O rany! Tego właśnie najbardziej się boję. A w garażu mamy takie okienko, że za Chiny bym się nie przecisnęła:) Ale mąż już pewnie o kluczach zawsze pamięta?
      • latortura Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 23:18
        garaż jest w bryle domu, drzwi wejściowe będą po tej samej stronie co drzwi garażowe,

ja chciałabym drzwi szare-grafitowe i bramę w tym samym kolorze, ładnie komponowałoby się to z dachem, mąż wybrałby zestaw biały komponując to z białymi oknami,

ja NIE CHCĘ białych drzwi garazowych, jesli miałabym isc na kompromis to zgodziłabym sie na białe drzwi wejsciowe ale bramę grafitową - to tez nie byłoby złe rozwiązanie bo garaz byłby nieco wyodrębniony od domu a również współgrałby z grafitowym dachem,

bardzo podoba mi sie nowoczesne wzornictwo Hormann'a, można wiedzieć ile kosztowały Was te drzwi?
    • amalota Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 12:13
      Nie rozumiem w czym problem - przecież w większości miejsc można za dopłatą zamówić drzwi i okna pomalowane w dowolnym kolorze z palety RAL.
    • boazeria Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 13:27
      Ja mam białe Gerda ale w bloku więc nie działają na nie promienie słoneczne. Mają fajne słoje jak drewno. Z tego co wiem Gerda ma duży wybór drzwi ze szkleniami, wzorami 2 skrzydłowe.

Drewniane cokolwiek Tobie nie powiedzą to jestem pewna, że zżółkną. Tak samo jak ona drewniane malowane.
      Nie wiem czy pamiętasz bo pisałam kiedyś watek o mojej reklamacji na drzwi wewnętrze białe drewniane, które były piękne jakieś 3 mies a potem drzwi zrobiły się żółte a słoje pomarańczowe.......

Chyba wszystko zależy od solidności firmy w której zamówisz.
      • lipiec_2007 Re: białe drzwi wejściowe do domu- ktoś ma? 03.05.11, 23:52
        ja tez mam biale drzwi zewnetrzne gerdy. tyle ze one wychodza na klatke schodowa w bloku:) bardzo je sobie chwale
    • cui Latortura 04.05.11, 10:13
      Hormann robi bramy garażowe i zewnętrzne drzwi wejściowe w tej samej kolorystyce i w tym samym charakterze (ilość lameli, okucia aluminiowe, uchwyty, itp).
      Pamiętam, że wtedy, kiedy zamawialiśmy naszą bramę i drzwi wejściowe grafit był dostępny.
      O ile mnie pamięć nie myli za bramę zapłaciliśmy chyba 8 tys, za drzwi 5 tys. Brama do garażu dwustanowiskowego, automatyczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka