aga_junior 16.06.11, 07:15 Nie mogę spać, jestem zła! Równo minęło 13 dni od ostatniej wizyty w przedszkolu i Maciuś obudził się z ospą. Nie wiem co teraz z zabiegiem :( muszę zadzwonić do lekarza porozmawiam. Nie ma to jak sobie coś zaplanować nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motylek1407 Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 07:27 Dosiadam sie dzis z checia wielka, noc do bani, po szczepieniu Synus goraczkowal, niespokojny byl i pojekiwal... ufff... takie cudowne te szczepienia. To sa moje dylematy, a moze brak odwagi by nie zaszczepic..... Mam nadzieje ze dzis juz bdzie ok.. ile moga trwac te dolegliwosci poszczepienne? Milego dnia Dziewuchy!!! Aga, trzymaj sie! Tak sobie wlasnie tez o tym planowaniu myslalam... Nie da sie :) Odpowiedz Link
aga_junior motylek 16.06.11, 07:39 Mój Maciuś zawsze wysoko gorączkował po tych szczepieniach skojarzonych (około 48 godzin) był płaczliwy i marudny. Odpowiedz Link
emma_me Re: motylek 16.06.11, 07:54 my już na szczęście z ospy wychodzimy i dobrze bo nasze wakacje wisiały na włosku - jedziemy za tydzień. Odpowiedz Link
aurinko Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 08:19 Kończę kawkę, która dziś jakoś słabo smakuje :-/ Następna kawa na forum może za kilka, kilkanaście miesięcy albo wcale...jak to mówią "fajnie było ale się skończyło". Odpowiedz Link
zabka11 Re: Aurinko co Ty piszesz? 16.06.11, 08:42 Kawa nie pomaga dzis na rozruch i 3 nie pomogą...nie pisze nawet ale wali sie wszystko, bo powinno byc wszystko zrobione na już, a tu czas jest jeden i ...nic po kolei i dam radę. Dzis w domku, m studiuje umowę kredytową, którą na 11ta idziemy podpisać, potem dalej malowanie, a ja pakowanie. Aurinko proszę co Ty piszesz? jakie kawa za kilka msc? Pozdrawiam i ściskam dzis wszystkich mocno, bo nerwowy dzien od rana. Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Aurinko co Ty piszesz? 16.06.11, 08:59 a ja dziś nienerwowo mam różne zadania, ale w okolicy, a wieczorem na branżową imprezę, takie wyjście zdarza mi się baaardzo rzadko miłego dnia i trzymajcie się ospowe i kredytowe ;) ja przez ospę wyrzuciłam do kosza bilety lotnicze na Boże narodzenie... Odpowiedz Link
burdziaa Re: Aurinko co Ty piszesz? 16.06.11, 09:01 Najpierw sobie pomyślałam,ze Aurinko traci internet na długo,ale potem zajrzałam na ukryte i może ma to związek ze znikającym watkiem?Elu co się stało? Odpowiedz Link
burdziaa Truskaweczki 16.06.11, 09:03 Najeść się nie mogę,pyszne wczoraj kupiłam ,a do tego nielegalny serniczek-rozpusta:) Miało padać,a ładnie jest to pojechali chłopaki rowerem,a ja najchetniej w kłębek z termoforem w te dni... Odpowiedz Link
disno moja kawka też trochę nerwowa 16.06.11, 09:37 bo lipcóweczka dziś pojechala z przedszkolem na wycieczkę i trochę to przeżywam (pierwszy raz pojechała gdzieś poza miasto bez kogoś z rodziny). Plecak miała największy ze wszaystkich 200 przedszkolaków, ale jej ukochany jedyny i na szczęście pustawy. Młody śpi a ja mam chwilę na kawkę i neta. Miłego dnia! Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 09:50 Aga ale się porobiło, tak to już jest cholera z planami:/ a kiedy miał być zabieg, może się wyrobicie? u nas napięty dzień, nawet kawy nie potrzebuję. Starszak ma urodziny, duuużo wcześniej zaplanowane i muszę wszystko dograć tak żeby się udało a i dodatkowe nerwy mam w związku z czekaniem na telefon, że to już.... Aurinko nie wiem co się dzieje u Ciebie ale mam nadzieję, że wszystko sobie poukładasz i wkrótce do nas wrócisz:* Odpowiedz Link
tri-mamma Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 09:56 Dosiadam się z kawusią pyszną. Dziś mamy zakończenie roku w p-kolu. Mój syn kończy pierwszy etap. Od września do szkoły. Oj, wzruszę się pewnie... :) Aga, niestety tak to jest z tym planowaniem i chorobami... Aurinko, co się dzieje? Zabka, domyślam się, że macie niezły sajgon teraz. My w zeszłym roku przeżywaliśmy to samo. Nie obyło się wtedy bez kryzysu pomiędzy nami. Dużo siły życzę :)) Miłego dnia! Odpowiedz Link
szaszanka21 Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 10:38 Herbatka z cytrynką. Plany mam remontowe bo mieszkanie "doprosić nie może" o odświeżenie ! Na razie nie możemy się do tego zabrać bo czasu ciągle za mało. Aga- Ja to zawsze mam w pamięci powiedzenie " chcesz rozśmieszyć pana Boga to powiedz mu o swoich planach" :) szczególnie się to dzieci tyczy :)!!! Mam nadzieję,ze jednak Maciek zdąży wydobrzeć przed zabiegiem. Aurinko - dlaczego taka rozłąka z nami ? Zabka -trzymam kciuki za szybkie i jak najmniej stresowe ogarniecie tego sajgonu!!! :)) Burdziu -przytulaj się do poduszki i wypoczywaj :) Muszę jeszcze pomóc mojej Kasi w pakowaniu bo w sobotę leci do Sztokholmu na zasłużone po zdanej sesji wakacje :) Miłego dnia dziewczynki. Odpowiedz Link
cui Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 12:02 Przygnębiająca ta kawa na forum... Miłego dnia dla wszystkich! Odpowiedz Link
ankas4 Re: Kawa z ospą w tle 16.06.11, 14:21 To ja moze bardziej optymistycznie, bo chce w to wierzyć ,ze juz okolo 18 będę miała nowy kręgosłup:))) idę do jakiegoś mega wymiatacza jesli chodzi o masowanie, kolejki do niego są na poł roku do przodu, mi sie udało, bo ktoś zwolnił miejsce:) kolezanki mowią ,ze to cud;) wiec chce w to wierzyc, wiara czyni cuda, a mi musi coś pomóc, bo dzis pol nocy nie spałam... tak mnie bolały plecy :) wiec Kochane trzymajcie kciuki i dam znac jak wrócę;) Odpowiedz Link
aga_junior Re: Kawa popołudniowa z ospą w tle 16.06.11, 15:40 Na 17.15 mamy wizytę u lekarza. Od rana krosty wyskakują w tempie formuły 1 :-/ gorączka 38.3 na szczęście spadła po nurofenie. Ja z potwornym bólem brzucha przedawkowałam już nospy forte, Maciek już wyszedł z pracy i jedzie mnie wspomóc. Ktoś z nas jeszcze musi dotrzeć na zebranie na 18.30 Mimo wszystko mam nadzieję, ze ten dzisiejszy dzień skończy się pozytywnie :-) Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Kawa popołudniowa z ospą w tle 16.06.11, 16:36 Aga nie wiem co Ci lekarz zaleci ale u nas świetnie sprawdził się Fenistil w kroplach-łagodził swędzenie i trochę wyciszał więc Młodszy jako tako przesypiał noce Odpowiedz Link
alcea3 Re: Kawa popołudniowa z ospą w tle 16.06.11, 17:51 Aga wspołczuje!! Niestety z ospą to nici z zabiegu:(( chyba,ze szybko zejdą, u nas niestety trwało to "tylko" 3 tyg!! Odpowiedz Link
ridibunda Nie dawaj nurofenu przy ospie! 16.06.11, 17:55 Nurofen ma ibuprofen, nie daje się tego przy ospie ze względu na możliwośc powikłań, przy ospie gorączkę zbija się apracetamolem!!! Odpowiedz Link
aga_junior Re: Nie dawaj nurofenu przy ospie! 16.06.11, 21:37 ridibunda napisała: > Nurofen ma ibuprofen, nie daje się tego przy ospie ze względu na możliwośc powi > kłań, przy ospie gorączkę zbija się apracetamolem!!! Właśnie mnie lekarka oświeciła, ze przy ospie można podawać tylko pochodne paracetamolu. Pocieszyła, że jedna dawka nie powinna zaszkodzić. Młody dostał tabletki i podobno ma się wyrobić z tą ospą przed zabiegiem. Odpowiedz Link
disno Re: Nie dawaj nurofenu przy ospie! 18.06.11, 00:05 No żesz k..... A my właśnie wróciliśmy od lekarza, młoda ma ospę i przepisał ibufen, jeszcze byłam w aptece mówię że mam w domu paracetamol czy może być a babka, że ibufen będzie lepszy, więc kupiłam podałam małej a teraz czytam, że nie wolno. Nieuki piepszone %$&@!!! A jeszcze rano zastanawiałam się czy szczepić dzieci na ospę czy nie, przy lipcówce mam problem z głowy, cała w krostach, młodego jak się da to jutro zaszczepię. Odpowiedz Link