Dodaj do ulubionych

Parapety wewnętrzne

09.08.11, 10:20
W tej chwili mam lastryko- kiedyś w blokach zakładano takie. Jest mocne i dość dobrze oszlifowane ale na pewno nie jakieś nadzwyczajne. Teraz będą wymieniali nam okna i możemy zmienić parapety oczywiście za odpłatą :-) Koszt nie jest mały więc pytam jakie posiadacie parapety wewnętrzne, z jakiego materiału, jak się sprawują ???
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: Parapety wewnętrzne 09.08.11, 10:23
      W bloku miałam z takiej płyty pilśniowej czy czegoś podobnego - dramat. W domu zrobiliśmy z konglomeratu - zobaczymy jak się sprawować będą.
    • kalipowa Re: Parapety wewnętrzne 09.08.11, 10:28
      w jednym mieszkaniu mam drewno a w 2 konglomerat
      drewno jest piekne i cieple a konglomerat latwiejszy w utrzymaniu.
      :-)
      • ankas4 Re: Parapety wewnętrzne 09.08.11, 11:21
        My mamy kamienne, ale ostrrzegam, ze koszt masakrystyczny, jeden parapet 3 cm grubosci kosztował nas okolo 350 zł. Ale polecam, tylko musi byc naprawdę dobry fachowiec do zamontowania, zeby mu nie pękł podczas osadzania.
        • malenkie7 Re: Parapety wewnętrzne 09.08.11, 11:41
          drewniane, pod kolor okien, piękne sa i latwe w utrzymaniu.
          • cui Re: Parapety wewnętrzne 09.08.11, 11:45
            Ja mam kamienne - białe. Pod kolor okien. Bo ja generalnie mam bzika na biel...
            • ankas4 cui:), a ja mam teraz bielone/olejowane podłogi:) 09.08.11, 12:18
              tAK SIE chciałam pochwalić, bo ja tez mam bzika na punkcie bieliL:)podłogi wyszły fajne bardzo, choc ciotki jak je zobaczyly to zapytały:'a cO Wam się wapno wysypało na podłogę?"...:))))) przyzwyczajenie do super błyszczących lakierowanych podłóg jest wielkie;)
              • malenkie7 Re: cui:), a ja mam teraz bielone/olejowane podło 09.08.11, 12:35
                w naszym obecnym mieszkaniu mielismy bielone podlogi... niestety, nie dalismy rady i polakierowalismy. poza tym, ze faktycznie wygladaly, jakby sie wapno rozlalo, to byly trudne w utrzymaniu czystosci. lakier to jednak lakier - co by sie nie rozlalo, wycieram i mam w nosie.
                • cui Ankas, Maleńkie 09.08.11, 12:51
                  Dawajcie zdjęcia na wątek inspiracyjny, co? Chętnie pooglądam i się poinspiruję :) Ja też coś wrzucę :)
                  Ja teraz w mieszkaniu mam jasną deskę (klon o ile dobrze pamiętam). W domu postawiłam na czarny dąb... Wyszedł rzeczywiście czarny ;) Ale poza tym chcę bieli :)
                  • ankas4 Re: Ankas, Maleńkie 09.08.11, 13:06
                    Maleńkie ale ja mam zupelnie odmienne doswiadczenie z bieloną deską na podłodze. bo my juz mielismy wczesniej Tymka pokoj tak zrobiony i powiem Ci szczerze, ze łatwiej jest utrzymać czystość niz na zwykłej desce lakierowanej czy malowanej olejną farbą. Nie wiem czym myliscie olejowaną podłogę, ale najwazniejsze, to nie myć jej niczym innym poza wodą ewentualnie z kroplą płynu do mycia naczyn, nie powinno sie uzywać cudów do olejowanych podłozy typu sidoluxy i inne cuda;), bo to tylko powoduje nakładanie sie warstw niepotrzebych na takiej olejowanej podłodze i potem trzeba ją kolejnym produktem myć aby własnie te nałozone wczesniej podczas mycia warstwy zlikwidować, wiec najprostsze i najczystsze rozwiązanie to mycie zwykłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyć, poza tym na bilonej podłodze nie widac kurzu:)! jest to złudne , bo jak sie przetrze szmatą to okazuje się, ze kurz jednak jest, ale jesli chodzi o zachowanie wizualnego przaądku to jest ok:) :)

Postaram sie wrzucic zdjecia z mieszkania naszego, a jak nie dam rady dzis to niestety dopiero po wakacjach czyli pod koniec sierpnia:(
                    sciskam
                    • aga_junior Re: Ankas, Maleńkie 09.08.11, 14:09
                      Parapety drewniane piękne :-)
                      konglomerat podobno łatwiejszy w utrzymaniu

Ja posiadam stare kamienne, komunistyczne :-/
                      w ogóle wszelkie połyski, lakiery kojarzą mi się z komuną :D

cui ankas białe podłogi ? bardzo oryginalny pomysł (bardzo mało ludzi decyduje się na taką podłogę), mi osobiście się nie podoba.
                      Cui a jakie będziesz miała kolory ścian do tej podłogi?
                      • cui Re: Ankas, Maleńkie 09.08.11, 14:31
                        W części dziennej (salon, jadalnia, kuchnia, wiatrołap, mała garderoba przy wejściu) na ścianach biel.
                        W części nocnej (wewnętrzny korytarz, sypialnie, garderoba duża) na ścianach jasne cappuccino.

W niektórych miejscach ciemniejsze wstawki, a konkretnie jedna ściana w wiatrołapie i kominek - oba w ciemnym graficie. Zaraz wrzucę link do galerii w wątku urządzeniowym.

U mnie będzie dużo błyszczącej bieli. Muszę uważać, żeby nie przesadzić.... ;)
                        • boazeria Re: Ankas, Maleńkie 09.08.11, 15:38
                          W kuchni miałam z marmuru boccaccio ale wywaliłam. Zamieniłam wszędzie na marmur syntetyczny biały czyli plastiki. Nie rysuje się.

Mam białe okna i białe drzwi.
                          • olus-ia80 Re: Ankas, Maleńkie 09.08.11, 23:01
                            Granit i marmur :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka