Dodaj do ulubionych

Czwartkowa kawa prosto z młynka

15.09.11, 06:01
Młynka codziennego, hehe.
Ale smakuje mimo wszystko wyśmienicie. :)

Ściskam Was, Dziewczyny, zdrowia i miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 08:30
      Lubię takie młyn :) a moj Jasio codziennie kawę sobie mieli w takim przedwojennym młynku ręcznym,fajnie że to nie tylko ozdoba w domu.
      Zdrowia dla Wszystkich i takiego słońca jak u nas życzę.
    • malenkie7 Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 08:32
      kawa z domku, juz wrocilismy, Warszawa przywitala nas nieco nizsza temperaturą niż ta, ktora odczuwalismy przez ostatni tydzien (35 stopni w cieniu bylo..).
      teraz czas wrocic do normalnosci. czeka mnie dzis pranie, wizyta w banku, musze odebrac samochod z warsztatu, ogarnac chałupe. i przymierzam sie do zaległego szczepienia u Piotrunia - przeciwko odrze/swince/rozyczce, poki jest zdrowy. i znow boje sie jak cholera.
      milego dnia!
    • joasia83m Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 08:33
      napiłabym się takiej swiezo zmielonej kawy, ale raz ze nie mam młynka, dwa, ze nie bede robic dziecku w brzuchu rewolucji ;)
      jestem na zwolnieniu, bo niby mnie cos rozkladalo, a okazało sie, ze opieki dzis potrzebuje tez Dawid. Cos chlopakowi żołądek wrażliwy sie zrobił i zdarza mu sie wymiotować po zjedzeniu czegos z kawałkami np owoców... Więc dziś muszę go poobserwować.
      Lucy, całusy dla Twojego przemiłego młynka- dawno żadnych zdjęć nie pokazywałaś, a Prezydent pewnie coraz poważniejszy i Tereśka piękniejsza, poookaż ich ;)
      • zabka11 Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 08:51
        Ale zapach mi przed oczami roztoczyłaś Lucy:)

Ja tez przeziębiona, ale dziś juz lepiej, pracować trzeba:)
        Po wczorajszym,drugim zebraniu w p-kolu, gdzie były przedstawione różne zajęcia dodatkowe i ich koszta, wyszło na to, że chcąc zapisac Jaśka na wszystkie te zajęcia +rytmika to koszt ich jest 160zł! + 350 opłaty stałej, + 15zł RR co msc wychodzi?...525zł!!! z p-kole msc. Płaciłam ok. 320...czyli 200zł więcej. Kuźwa a prywatne kosztują od 600zł wzwyż.
        Wybrałam 3 zajęcia dodatkowe+ obowiązkowa rytmika, więc będzie co msc ok. 450zł. Nic dodać nic ując.
        Miłego dnia kochane;)
        • motylek1407 Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 09:00
          To sie dosiadam, bo tak pieknie zapachnialo... :)
          u nas wciaz katarowo i kaszlowo... o niebo lepiej ale jakos sie ciagnie. Oslucham dzis dzieciaki, przy pomocy rak zaufanej pani doktor. A kawa psychicznie moze mnie podniesie bo jakos tak saiadam... W domu od tygodnia a jedyne wyjscie to zebranie rodzicow w przedszkolu :D Atrakcja!
          Sciskam was wszystkie i zdrowka i milego dnia...
          • szaszanka21 Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 09:21
            Do kawowego młynka jak najbardziej się dosiadam :)
            Bo w codziennym już od rana się kręce :))
            Wszystkim chorowitkom zdrówka a "klapniętym" kosmicznej energii i słoneczka w sercu.
            A i potrzebującym wór pieniędzy :))))
            Miłego dnia dziewczynki
            • cui Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 09:37
              Kawa u Lucy? Z chęcią się przysiadam :)

Za oknem słońce przegania mgłę. Czytam o grodzie u Leluchow i Lucy i marzę, żeby mój ogród wyglądał tak już niebawem.
              Ale to mrzonki... Mój ogród przypomina Marsa... wciąż jeszcze...
              Przeprowadzka w listopadzie a my wciąż jakby daleko.... Choć garderobę już mam :D

Domagam się zdjęcia Prezydenta!
              • leluchow1 Padłam :-)))) 15.09.11, 10:30
                U mnie jeszcze nic nie wygląda, poza paniką z moich oczu :-)
                • cui Leluchow 15.09.11, 11:33
                  O kochana. Ty masz: projekt, plan, rozeznanie i kasę - a to baaaaardzo dużo.
                  Ja za to mam: blade pojęcie o roślinach (no trawa wiem jak wygląda), mgliste wyobrażenie o tym, co i gdzie chciałabym zasadzić oraz ziejące pustką konto :)
              • aga_junior Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 10:41
                Przyłączam się do młynka, młyna :D
                kawka świeżo mielona co prawda już w powojennym młynku ale pyyyyyyszna Arabica kolumbijska przebija wszystkie kawy jak dla mnie ;-)
                Żyjemy sobie szczęśliwi w naszej malutkiej rodzince (znowu sami :-)) ale w ciągłym niedoczasie :-/ Dziś jestem w domu i muszę tu nadrobić robotę choć sił mam mało.
                I tak sobie życie płynie jak co dzień: a to męża samochód się popsuł, a to jakiś pacan porysował mi mój gdy byłam w stolicy, Maciuś jest baaaardzo energiczny, Andżela bardzo stara się w szkole więc podziwiamy codziennie jej zapał :-) ja mam trochę kłopotów ze zdrowiem ale kto ich nie ma ;-) Zupka już prawie gotowa więc zmykam z sunią na spacer i wracam do dechy i żelazka, jak by któraś chciała pomóc to zapraszam starczy dla wszystkich :D

Miłego dnia dziewczynki ;-)
                • ankas4 Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 11:25
                  Dosiadam sie i ja, kawka ciepla dobra, bo choc słonce za oknem to jakos zimno mi i widze, ze u nas ostry wiatr. Tymek zostanie juz do konca tygodnia w domu z nami, maz szczesliwie tez z nami, bo zajecia zaczyna od października, wiec napawamy sie byciem razem, bo kolejny miesiac juz bedzie bardziej energiczny.

• lucy_cu Prezydent 15.09.11, 12:57
                imageshack.us/photo/my-images/836/1006189.jpg/
                Burdziu, my też mamy taki stary młynek-kręciołek. Najlepsza kawa jest z niego. A dziś dokupiłam taki stary przykręcany do ściany, też kręcioł. :)

Dobra, lecę dalej. ;)
                • cui Re: Prezydent 15.09.11, 13:58
                  O matko z córką!
                  Co za uśmiech, co za wdzięk, co za szyk... To ja postuluję jeszcze: Jaszczurek na Mister Uniwers!
                  Ps. Lucy - gdzie taka ciuchcia? To zdjęcie z Chabówki?
                  • lucy_cu Re: Prezydent 15.09.11, 17:07
                    :)))) Dzieki! Mój najstarszy syn twierdzi, ze w koszulkach polo mały wygląda, cyt. "pedalsko". BRACIA...;))))

Ciuchcia- skansen maszyn parowych w Tarnowskich Górach, obok zabytkowej kopalni srebra (super, polecam!).

Uściski :)
    • szalona_wielorybica Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 11:37
      Straciłam głos, ale do zakręconej kawki u lucy się chętnie dosiadam :)

Za chwilę lecę po Młodego do przedszkola, a on wykorzystuje, że mama nie może mówić i szaleje na całego.
      Dzisiaj przychodzi terapeutka, więc ktoś mu poczyta, bo już drugi dzień bez lektury i zaczyna się chłopak buntować ;)
    • tri-mamma Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 12:51
      Szybka kawusia w młynku jak u lucy :)
      Ostatnio wszystko w biegu :)
      Przeprowadzka przede mną, więc zwijam się jak w ukropie.
      Miłego dnia
      • f3f Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 12:59
        Ja własnie pije druga kawkę - ale nie młynkowa tylko rozpuszczalną :)
        Coś mnie kręci w nosie mam nadzieję, że się nie rozłożę...
        jeszcze 2,5 h i zmykam do domku

Trimamma a gdzie siew końcu przeprowadzacie? Bo jakoś mi umkneło czy to będize inny segment czy jakieś mieszkanie w P.?
        • tri-mamma Re: Czwartkowa kawa prosto z młynka 15.09.11, 17:22
          Inny segment :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka