Dodaj do ulubionych

Zaczynam South Beach znowu

10.10.11, 09:28
Jka moze pamietacie kiedyś już byłam na tej diecie (razem z domatorką ,silvii i alceą) udało się mi schudnąć 23kg ,niestety ciąża zadziałała na mnie jak efekt jojo a i jedzenie po ciąży wszystkiego byle jak nie poprawiło sprawy więc nie ma wyjścia tylko ta dieta potrafi utrzymać mnie w ryzach
A więc zaczynam dzisiaj do zrzucenia mam 18kg do wagi odchudzonej a 13kg do wagi sprzed ciąży (niestety kilka już przed ciążą odrobiłam)
Trzymajcie kciuki i zapraszam do towarzyszenia bo w kupie raźniej
Będę się posiłkować moim ukochanym wątkiem
forum.gazeta.pl/forum/w,43618,89056950,89056950,South_Beach_przepisy_jadlospisy.html
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: Zaczynam South Beach znowu 10.10.11, 09:39
      powodzenia Dorotko, mocno trzymam kciuki chociaż wiem, że dasz radę:)
      ja kocham South Beach, bo dzięki niemu zmieniłam nawyki żywieniowe i do tej pory utrzymuję wagę, mimo że czasami podjadam i słodyczami nie wzgardzę;)
      • leluchow1 Re: Zaczynam South Beach znowu 10.10.11, 09:42
        TRZYMAM kCIUKI Ja też mam z 16 do zrzucenia i Montignakuję solidnie :-)
        • astra27 Re: Zaczynam South Beach znowu 10.10.11, 10:07
          ja planuje dołączyć albo śr/cz albo następny tydzien, codziennie podjadałam słodkości i przez ostatnie 2 miesiące przybyło mi 1,5 kg i musze je zrzucić, przedtem kwiecien-czerwiec schudłam z 65 kg do 58-58,5 teraz mam 60 i czuję się nie za dobrze bo tłuszczyk zgromadził się na brzuchu więc i ja szukam motywacji do diety :-)
          • aga_junior Re: Zaczynam South Beach znowu 10.10.11, 14:58
            dziewczyny ja bym chciała ale przeraża mnie niemożność wypicia słodkiej kawy Buuuuu.
            A długo byłyście na tej pierwszej fazie?
            Przeraża mnie trochę ten jadłospis (II śniadanie herbata?, ogórek?) :-/ nie chodziłyście głodne?

Kurde blaszka ja biorę leki hormonalne od 6 dni, w tym czasie przybyło mi 2 kg SZOK!
            Nie wiem co robić, czy dać lekom szanse i iść na dietę, czy odstawić wszystko w cholerę i cieszyć się życiem :D
    • agasar79 Re: Zaczynam South Beach znowu 10.10.11, 16:21
      Ja jestem na diecie od 3 tyg., teraz 2 faza.Przez lato przytyłam 3-4kg miałam chyba jakieś zaburzenia hormonalne (@ co 2 tyg itp), za nic w świecie nie mogłam tego zgubić, odżywiając się całkiem zdrowo. Dosyć że przytyłam troszkę (niestety najwięcej w biodrach przez 2,5 miesiąca aż 4cm), to jeszcze nie zgubiłam do końca po drugiej ciąży. Po pierwszej ciąży fantastycznie na diecie zgubiłam około 8kg, teraz chcę tylko około 5kg. a że nie mam wiele do zgubienia to spadek wagi idzie dosyć powoli (2,5kg), no i kilka grzeszków mam na sumieniu - w weekend zrobiłam przepyszne tiramisu :)
      Trzymam za ciebie kciuki, na pewno Ci się uda :)))
      • leluchow1 Re: Zaczynam South Beach znowu 11.10.11, 08:12
        Dla mnie SB odpada z uwagi na I fazę. Nie daję rady. Dlatego wolę MM. Jestem zawsze syta i chudnę
        • aga_junior Leluchow1 11.10.11, 09:04
          ile ci wychodzi posiłków na MM?
          a możesz napisać ile schudłaś w jakim czasie?
          • leluchow1 Re: Leluchow1 11.10.11, 09:11
            Początkowo jadłam 4 posiłki dziennie. I miałam wrażenie że ciągle jestem obżarta. Teraz mam 3 posiłki 7-12-18 ale są obfitsze, lepiej skomponowane i robię się głodna jakieś poł godziny przed kolejny posiłkiem.
            • leluchow1 Re: Leluchow1 11.10.11, 09:12
              Schudłam 8 kg w 5 tygodni. Teraz idzie zdecydowanie wolniej jakieś 0.7 -1kg tygodniowo zależnie od cyklu.
          • mama_ditte Re: Leluchow1 11.10.11, 09:14
            to muszę sie przyjrzeć może tej mm nigdy nawet o niej nie czytałam ,naturlane było dla nie skoro wtedy byłam na sb to teraz też
            • mama_ditte Re: Leluchow1 11.10.11, 09:33
              leluchow a podałabyś jakieś linki gdzie przejrzyście jest ta dieta opisana ,bo coś czuję że przy karmieniu piersią to może być trudne wytrwanie na I fazie sb a tam u montignaca widzę owoce
              • leluchow1 Re: Leluchow1 11.10.11, 09:36
                forum.montignac.com.pl/?sid=6e14b777ae144629c18f75ce022be6e1
                jest tam też dział dla karmiących
                • mama_ditte Re: Leluchow1 11.10.11, 15:35
                  dzięki na pewno poczytam
                  • aga_junior dziewczyny 13.10.11, 15:02
                    podobno na forach dieta MM jest z bardziej ortodoksyjnymi zasadami niż sam autor zaleca.
                    Dla rozeznania ściągnęłam książkę i najpierw ją przeczytam oraz psychicznie się przygotuję na zmiany :D
                    • leluchow1 Re: dziewczyny 14.10.11, 08:15
                      Zgadza się. Ja jadę tymi bardziej ortodoksyjnymi bo na nich się kiedyś dawno uczyłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka