Dodaj do ulubionych

Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))))))

23.02.12, 19:28
właśnie wróciłyśmy od lekarza, u Andżeli w oskrzelach czysto!!!!! Wystarczyło 8 banieczek, flovamed i clemastinum ;-) leżenie w łóżku i smarowanie maścią rozgrzewającą.
Strasznie się cieszę bo po raz kolejny uchroniłam ją od antybiotyku ;-)
Było w przychodni troje dzieci, każde do osłuchania po bańkach, wszystkie bez zmian, lekarka powiedziała, że to dzień cudownych uzdrowień :D
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 19:36
      Aga a co Ty myslisz o bańkach w przypadku teraz Julka?
      • aga_junior burdzia 23.02.12, 19:48
        musiałabyś zapytać lekarza.
        Ja zawsze przy mocnym kaszlu najpierw jadę na osłuchanie i potwierdzenie, ze stawiać mogę.
        • burdziaa Re: burdzia 23.02.12, 22:33
          Z tego wszystkiego nie zapytałam,a Julek nic nie kaszle/
    • aurinko Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 19:51
      Super !! no i zazdroszczę bardzo, bo Maciek dziś dostał Bactrim :(( Byliśmy u innej pediatry bo naszej nie było i nie chciała słyszeć ani o bańkach ani o inhalacjach, wypisała Bactrim, kazała dawać przez 10 dni i na tym koniec :((
      • aga_junior Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 21:13
        aurinko napisała:

> Super !! no i zazdroszczę bardzo, bo Maciek dziś dostał Bactrim :(( Byliśmy u i
        > nnej pediatry bo naszej nie było i nie chciała słyszeć ani o bańkach ani o inha
        > lacjach, wypisała Bactrim, kazała dawać przez 10 dni i na tym koniec :((

Ja gdybym miała zlecone od naszej lekarki podać coś poważniejszego to bym to zrobiła bez zawahania. Na szczęście wypracowałyśmy pewien wspólny system leczenia, który się sprawdza.
    • lucy_cu Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 20:50
      Burdziu, ja też stawiam tylko na zalecenie lekarza. Bańkami postawionymi w niewłaściwym momencie można zaszkodzic.
      Aga- super!
      • ridibunda Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 21:04
        Potwierdzam - moja astmatyczka nie może mieć stawianych baniek wcale, chociaż wcześniej super nam pomagały. Nie odważyłabym się samodzielnie postawić baniek dziecku z podejrzeniem zapalenia płuc, choć jestem ich wilka fanką.
        • ridibunda Re: Po raz kolejny chwalę stawianie baniek :-)))) 23.02.12, 21:04
          errata: wielką fanką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka