Dodaj do ulubionych

Kawa i...Alka-Prim ;-)

30.03.12, 06:31
Dziekuje serdecznie za wczorajsze zyczenia dla "guciowatego taty". Teraz nic tylko wypatrywac kryzysu wieku sredniego - jakkolwiek mialby sie objawiac ;-)
Po wczorajszej imprezie duuuza kawa wskazana. Bylo cudnie, radosnie i tlumnie :-) Ostatni goscie wyszli gleboka noca. Ale, ale. Widze, ze wczoraj i tutaj niezle sie dzialo ;-) (patrz: watek 'winny', rozluzniający, relaksacyjny!) Jesli kawa nie wystarcza mam jeszcze sok z kiszonej kapusty i alka -prim ;-)...
Program na dzis jest prosty: sprzatanie, sprzatanie, sprzatanie...
Milego piatku. I sloneczka zycze (u mnie leje).
Obserwuj wątek
    • narttu Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 08:02
      a poprosze. kawe znaczy sie :)
      Dopijam herbate i przegladam nasionka do wysadzenia. Wszystko bylo by fajnie tylko Ida chora a zbliza sie weekend bez taty i bez auta- wynudzimy sie chyba szczegolnie ze jakis przymrozek chwycil wiec chyba na przedpoludniowy spacer jednak nie pojdziemy.
      Na koniec scenka sprzed sekund pieciu:
      Greta: mama, chce mleko.. nie! sok.. mleko.. albo soku...mama, mozna zmieszac mleko i sok?
    • lucy_cu Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 08:25
      Zimno, leje. Oraz wieje.
      Ale trawa się zieleni błyskawicznie, wczoraj jeszcze była szarawa, dziś już zupełnie inaczej świat wygląda. :)

Guciowa, co tam, że czacha dymi- warto bylo, jak widzę. ;)

Greta jest twórcza- brawo! :)

Dopijam...eee, co to mam dzis w kubku? A- mieszankę ziołową dla karmiących. :) I udaję się do zajęć domowych i zarobkowych też.

Miłego!
      • burdziaa Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 08:47
        Dosiadam się z podobną mieszanką dla karmiących :) szczere spóźnione zyczenia zdrowia i pięknych chwil dla Guciowegotaty!
        Ja wczoraj miałam lekki kryzys,tzn sytuację dosc nieprzyjemną,Jasio zbladł- nagle dostałam krwotoku...juz miałam wizje szpitala i rozłąki z noworodkiem od piersi,koszmar.Na szczescie co miało poleciec zleciało ,pojechalam do prywatnego gabinetu mojego doktora,mam sie jeszcze bardziej oszczedzac i obserwowac,oby juz nic sie nie działo bo zwariujemy!
        • lilka.k Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 08:57
          Burdzia, przytulam i odpoczywaj!

Chłopaki od dziś w domu przez 2 tygodnie, bo przerwa świąteczna. W mieście atrakcji moc, coś wybierzemy na pewno.
          Tymczasem kawa i oczy na zapałkach, no koszmar, nie spałam pół nocy.
        • lucy_cu Burdziu 30.03.12, 11:58
          Burdziu, Kochana, odpoczywaj i zdrowiej!
    • anula_82 Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 09:01
      guciowamamo, kawki się chętnie w Sztokholmie bym napiła :D..... ode mnie spóźnione zyczenia dla męża Twego... oby kryzys wieku średniego, jak to nazywają, ominął Go szerokim łukiem :))

narttu, Greta jest świetna :D:D

burdzia Ty się oszczędzaj na tyle ile możesz... życzę zdrowia :))

u mnie 'jeszcze' słońce świeci... szalony wiatr tylko wieje :)

• aga_junior Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 09:44
        zimno brrrrrr :-/
        Mój syn dziś jedzie z grupą przedszkolną na przedstawienie do domu kultury w naszej miejscowości. Od rana jakiś taki nerw: M przyśnił się zmarły ojciec więc chodził nieobecny, młody chował się po kątach bo on nie jedzie na żadne przedstawienie, Andżela ma też kryzys chce rzucać szkołę bo ją jedna koleżanka doprowadza do furii, pies stoi pod drzwiami z myślą "czy ktoś mógłby ze mną wyjść" w między czasie dzwoni znajomy, że dopiero co kupiony samochód mu ukradli, załamany :(
        Na szczęścia towarzystwo porozwożone do placówek a ja mogę w spokoju ze swoim bólem brzucha odbijać się od ściany do ściany z myślą, że uwielbiam to zamieszanie :D cisza po nim jest taka wartościowa ;-)

miłego dnia dziewczynki ;-)

mleko i sok? przecież są mleka smakowe to razem chyba można :D
        • joasia83m Burdzia, Lucy 30.03.12, 10:45
          a jakaż to mieszanka dla karmiących, zdradźcie..
          bo ja naprzemiennie piję pokrzywę, malinę (po ciązy mi zostało), melisę. Generalnie zielska dobrze mi się pije i mam niedosyt.

U mnie nie wesoło, pochorowałam się, wysoka temp, gardło palące.. Muszę sobie odpuścić zjazd w ten weekend. Dobrze, że już rączka małej lepiej, no nie mogę sobie wybaczyć tych szczepionek :((

Greta genialna! To już taka gaduła?! Ależ te dzieci szybko Wam rosną!
          • burdziaa Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 11:22
            ja dzis zaparzyłam co miałam-tzn melisa,koper włoski i anyż,lipe tez dodaje ale mi 'wyszła'
            • ankas4 Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 11:42
              Burdzia ściskam Cię, zadzwonie jeszcze przed świętami, bo u nas też jakoś nerwowo, choć wychodzimy chorobowo na prostą.

Wszystkim chorowitym zdrowia! żebysmy na święta byli wszyscy zdrowi byli!!!!

Narrtu wekend bez samochodu i z dzieckiem ... uwazam ,ze ... bardzo zly pomysł:), moze chociaz jakaś taxi Was podwiezie do miasta:)

zaraz się zbieram-pierwszy raz pochorobowo - za siebie, czyli wychodzę z piżamy:), Pawel w domu, Tymek w domu, wszzyscy są grzeczni i po 2 sniadaniu:) A ja ruszam do łazienki!
            • lucy_cu Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 11:56
              Ja lubię tę mieszankę:
              www.krainaherbaty.pl/product-pol-229-Lactace-dla-mam-karmiacych-mieszanka-ziolowa-.html
              Miałam parę stresujących i ogólnie rozwalających dni, więc sobie produkcję mleka podciągam lekko. ;)
          • lucy_cu Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 12:11
            Joasiu, kuruj się jakoś!

A dzieci rosną w tempie porażającym. Greta staroć kompletna. ;)
            Jaszczurek mi wczoraj powiedział "Jascul kocha mamę"-i mnie rozwalił na amen. Już taki duży jest, dwa lata będzie miał niedługo, szok!
            • narttu Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 13:37
              lucy na kocham mame trzeba uwazac -moje tak mowia jak cos zmajstruja..
              • lucy_cu Re: Burdzia, Lucy 30.03.12, 14:11
                Ooo, tak- to wyznanie Jaszczurcze też było po tym jak wywalił dwie półki książek na podłogę.
    • szalona_wielorybica Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 12:15
      Radosna herbatka przed kolejnym wyjściem z domu :))))

Wreszcie się zaczyna układać Jonek jest przyjęty do bardzo fajnego przedszkola państwowego, a ja cieszę się bardziej niż bardzo :))))
      Kolejny okres wielkich zmian ogłaszam za rozpoczęty.
      • szaszanka21 Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 12:30
        Kawki z Wami łyknę i lecę bo miotła czeka ;P
        Burdziu-oszczędzaj się i odpoczywaj bardzo proszę.:))
        Lucy-cudne te miłosne deklaracje nie ?:D
        Szalona- super ,że takie pozytywne zmiany u Was :)))
        Wszystkim zdrówka życzę i spokojności wszelakiej.
        Miłego dnia dziewczynki
        • tri-mamma Re: Kawa i...Alka-Prim ;-) 30.03.12, 17:11
          Ja dziś późną bardzo kawkę wypijam :)
          Strasznie mnie wnerwił w pracy jeden rodzic... typ koszmarny!!! Mocno mi podniósł ciśnienie.
          Dlatego kawusia w miłym towarzystwie wskazana.
          Udanego popołudnia!

A może by tak jakieś winko ;)
          • zalasso Tri-mamo winko już polewam! 30.03.12, 21:01
            Bardzo mi potrzebne, bardzo.

Miłego wieczoru i odpoczynku w weekend (którego nie zaznam, bo pracuję) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka