Dodaj do ulubionych

Kawa czarna i mocna :)

22.04.12, 09:50
Bez czekoladki, bo odchudzac się trzeba ;P
Mocne postanowienie poprawy, bo kilka kg wiuecej i w ubrania się nie mieszczę :P

Wczoraj zafarbowałam włosy na jasny braz i mają kolor... mojej kawy.. ;/
Obserwuj wątek
    • m_k8 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 10:44
      dosiadam się z pyszną latte serwowaną przez W. Plan na dziś -> wysłać rodzinę na basen a ja urządzam sobie domowe spa. Potem kolejne urodziny. Hania pobije chyba jakiś rekord ;-)
      Miłego dnia!

Ps. Pati z brązami drogeryjnymi tak zawsze niestety. Zastanawiam się nad jakąś farbą PRO ale nie wiem czy dam radę dobrze pomieszać ją z utleniaczem. Ma któraś doświadczenie?
      • ankas4 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 10:54
        Pati odchudzać? Ty chudzizno:)))) nie wiem z czego:), co do farby, no kurcze zawsze niestety wychodzą ciemniejsze, ale ja chyba teraz skusze się już na zakup farby w sklepie fryzjerskim, oni tam mają super profesjonalne farby jak w zakładzie fryzjerskim i nie wychodzi to dużo drożej niż farba z drogerii, i mozna sobioe zafarbowac w domu - bo ja bojkotuję zaklady( szumnie nazwane salonami:) fryzjerskie własnie za te masakrystyczne ceny...!

Dziś kontynuacja czasu bez chłopaków, zjadłam pyszne śniadanie z sałatką grecką:) mniammm, obiad mam już przygotowany, teraz piję kawę z Wami , obejrzę:" kawę na ławę" i chyba ogarnę bardziej chatę, bo wczoraj miałam to zrobić, ale tylko wstawiłam naczynia do zmywarki.

Miłego dnia, miłego spacerowania choć... do Wro i okolic podobno idzie deszcz! ale ciepło !
        • ankas4 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 11:32
          I jeszcze energetycznie podsyłam:
          www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=GF6kBNLTvaU
      • alcea3 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 11:50
        ankas, mk_8 a mnie moj super fryzjer ze swietnego salonu, sam powiedział marke i kolor farby która mam kupic w SKLEPIE, bo jest rownie dobra, a nie przepłacac u nich w salonie :P

Takze nie wiem czy takie lepsze są ;)

Uzywam tych nowych Loreala, kosztuja ok 33 zł, w promocji 24, zawsze wychodził kolor jak na zdjeciu (za kazdym razem kupuję farbę z innym kolorem ;) wczoraj chyba za długo trzymałam ;)
        • lucy_cu Farby do włosów 22.04.12, 14:54
          Dziewczyny, ja jestem nowicjuszka farbiarska, bo dopiero od jesieni farbuję, ale jestem zachwycona tymi farbami roślinnymi:
          www.sklepnaturalny.pl/piel-1/koloryzacja-w/farba-roslinna-do-wlosow-braz-5.html
          Bardzo się bałam normalnych farb- one jednak niszczą włosy, co tu dużo gadać. A roślinne, wydawało mi się, nie dają ładnych kolorów. Myliłam się- te są super.
          Popatrzcie, to jest zdjęcie dzisiaj robione, jaki ładny kolorek mam, to jest ta farba z linka powyżej:
          img152.imageshack.us/img152/8709/1007689.jpg
          A włosy mocne jak zawsze.

Jedyne wady to koszmarny ziołowy smród przy farbowaniu, papkowata konsystencja, niezbyt ułatwiająca nakładanie (pierwszych kilka razy robiła mi fryzjerka i klęła, potem już sama zaczęlam ;P), no i czas- ok. 2h.
          Ale myślę, że jest to fajna alternatywa. :)
          • ankas4 Dzięki Lucy, nawet jasny kolor jest! 22.04.12, 18:15
            No to poczytam o tych farbach, bo już zachęcające jest to,że jasny kolor jest, kiedyś z naturalnych farb były tylko rudości, szatyny i ciemne .

Co do farb kupowanych w sklepach fryzjerskich to Pati one nie wychodzą drożej niż te sklepowe, jak jets promocja to nawet taniej, wada tylko taka ,ze zazwyczaj są to dwupaki,ale jak się uzywa ciągle takiego samego koloru(jak ja) to dla mnie bez znaczenia, bo mam zapas na dwa farbowania.

Mnie dobija w salonach fryzjerskich, że własnie kupują taką samą farbę jak mogę kupić sama , a za nałozenie + farbę własnie jest chyba jakiś 200% dodatek , bo okazuje się ,ze trzeba zapłacić okolo 150 zł za farbowanie w salonie.... przegięcie jak dla mnie...
            • lucy_cu Re: Dzięki Lucy, nawet jasny kolor jest! 22.04.12, 19:26
              No -cena kosmos.
              Ankas, tylko z tymi jasnymi jest tak, że one nie rozjaśniają. Czyli nie da się zrobić jasnego koloru na ciemnych włosach. Możesz na jasnych zrobić inny odcień.
              Oczwiście, to są mankamenty- ale ja się cieszę, że nie muszę się w tej chemii paprać. Już wolę te moje farby choć wyglądają dokładnie jak gęsie łajno. ;P
    • uczula Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 11:33
      W nocy mialam koszmar, snilo mi sie, ze plywam w oceanie jako rozbitek
      W nocy.
      plywam na plecach a w zasadzie leze na plecach w wodzie, bo stwierdzilam, ze nigdzie nie bede plywac bo nie wiem gdzie
      Potem ugryzl mnie w reke maly krokodyl, ale jakos tak nie drastycznie bo mu sie odgryzlam!!! a wybudzilam sie ze snu gdy w snie dotknelam prawa stopa malych kamykow, i zdalam sobie sprawe, ze ocean gdzies mnie wyrzucil na plazy...(plazy nie widzialam)

2.30 w nocy.

Mialam potem problem z zasnieciem bo po prostu sie balam ze ponownie mi sie to przysni...
      Rano problem ze wstaniem
      I tak w jedyny dzien gdy moge sie wyspac, ja sie budze w nocy :(
      eeech
      bez kawy ani rusz.
      Milego dnia
      Pogoda sie cos psuje :( niestety
      • myrtille Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 11:45
        Kawa z bitą śmietaną jedna z ostatnich chyba bo Em od mc kupki z krwią robi:(
        Z kawą też się pożegnam chyba
        U nas bez słońca, Amelka lepiej dzięki Zabce i Jej cudownej Gosi.
    • borowka78 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 14:31
      A jak, z czekoladką, ale gorzką z pomaranczową skórką ;) mniam.

Jestem padnieta po basenie, ale cóż...relaksuje sie dalej. Kawka i kino z kumpela.
      Fajna niedziela :)
      • maryjka60 Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 14:54
        Borówka a na co idziesz do kina? Ja niedawno byłam na "Nietykalnych"- bardzo polecam. Mąż z dziećmi wybył na dwór a ja leniuchuję w domu i oglądam "Perfekcyjną Panią domu", ależ mi się podoba ta Rozenkowa. Zaraz machnę szybki obiad i pomyślę co zrobić w następnej połowie dnia. Wszystkiego dobrego dla Was.
        • malenkie7 lucy 22.04.12, 17:19
          a czy ta farba pokrywa siwe włosy?
          ostatnio po jakimś Lorealu moje siwki były ukryte przez 2 tygodnie... i znow sie do mnie szczerzą w lustrze.
          • lucy_cu Re: lucy 22.04.12, 17:49
            Pokrywa- tzn czerwienie, brązy, czyli te ciemniejsze, one pokrywają. Ale- ponieważ to farba roślinna, siwe włosy łapią inny odcień niż reszta. Mnie to nie przeszkadza, mam na siwkach jasnorudy, reszta jest ciemniejsza. ;)
            Trzeba się liczyć z tym, że włosy wychodzą "kolorowe", nie jednolite.
            • ankas4 Re: lucy 22.04.12, 18:17
              O widziecie miałam o to samo zapytac, jakaś masakra z tymi siwymi, ja tez kupuje Loreala i strasznie szybko mi wyszły siwe tym razem.... myslalam, ze to przez ciążę, ale widac ,że nie tylko ja tak mam:( ...no chyba, ze malenke jesteś w ciąży:))))))))
        • zalasso Re: Kawa czarna i mocna :) 22.04.12, 19:12
          Witam się pokolacyjnie :) Ale jedzonko się należało, bo zorganizowałam dzieciakom wyprawę do lasu, ok. 15km za nami marszem (tzn ja pchałam wózek :)) Wszyscy jesteśmy padnięci, więc kąpiel i spać!
        • borowka78 Maryjka 22.04.12, 20:35
          Bylam wlasnie na Nietykalnych. Rewelacja! :)
          • lilka.k Re: Maryjka 22.04.12, 20:58
            Tak, Nietykalni to mistrzostwo świata!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka