Dodaj do ulubionych

lokata dla dziecka

22.04.12, 20:14
inwestycja na przyszłość - macie coś takiego dla dzieci? Zastanawiamy się, czy nie założyć czegoś takiego dzieciom - ale nie znamy się dokładnie, nie wiemy w jakiej formie... Czy takie inwestycje są w ogóle opłacalne? Możecie coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • kalipowa Re: lokata dla dziecka 23.04.12, 09:29
      ja rozmawialam z ING i szczerze mowiac dalam sobie spokoj.

jakos super to to nie
    • guciowamama Re: lokata dla dziecka 23.04.12, 10:03
      15 lat temu zalozylam taka polise dla mojej bratanicy. Pomyslalam sobie, ze to bedzie fajny prezent na jej osiemnaste urodziny. Pamietam, ze w piewszym roku placilo sie miesiecznie 25 zl. Co roku kwota ta byla wyzsza. W zeszlym roku placilam 135 zl/miesiac. Cos mnie tknelo i w styczniu sprawdzilam, ze przewidywalna suma wyplaty za 3 lata to... ok. 7500 PLN. Tylko! Po tylu latach!
      • klaudia020707 Re: lokata dla dziecka 23.04.12, 14:30

pamietam ze kiedys pisalysmy o tym
        ja zalozylam lokaty w geting bank, to nie sa duze pieniadze ale zawsze cos tam urosnie a poza tym zwykle konto oszczednosciowe
        chyba najlepiej sie sprawdzi

na getin bank mozesz sobie sprawdzic ile za dana kwote bedziesz miasla odsetek
        • amalota Re: lokata dla dziecka 23.04.12, 15:02
          My sami odkładamy po 100zł (łącznie 200zł) na każde dziecko miesięcznie. Inwestujemy we własnym zakresie, a nie przez pośredników.

Moja mama przejechała się na funduszu emerytalnym. Odkładała, odkładała i wniosła ok. 30000, a dostała niecałe 5000. Fakt, że było załamanie na rynku, ale jak sama inwestujesz, to masz możliwość szybszej reakcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka