Dodaj do ulubionych

Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej?

06.02.13, 14:16
j.w.
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 14:26
      Do blendera wlewasz sok jablkowy ( najlepiej świeży, nie z koncentratu), banana i garść szpinaku. Miksujesz, wypijajsz razem z Brunem i sprawdzacie jakie macie po nim supermoce.
      Moje dzieci mogą np. Wyżej skakać i biegać, serio ;) sami tak twierdza.

Codziennie mozesz kombinować, np woda, avocado, szpinak, natką pietruszki ( pycha z natką).

:)
      • green40 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 16:34
        Ja uwielbiam podsmażony z cebulką, czosnkiem i fetą. Potem masa na ciasto fr z biedronki, kilka minut w piekarniku i zajadam.
        • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 16:47
          Ja lubię jeszcze z suszonymi pimidorami, ale ja to w ogole szpinakowa jestem razem z moim mężem. W weekend zrobię tartę ze szpinakiem na pewno. A Uli pewnie chodziło o ten zielony koktajl :)
          • ankas4 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:50
            zarciebezspinki.blogspot.com/2012/09/tarta-ze-szpinakiem-i-feta.html
            uwielbiamy, mniam, jutro jesli kupie szpinak , to zrobię:) znowu...bo u nas bardzo czesto taka tarta gości;)
            • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:57
              Ja tez zaplanowałam na weekend tarte ze szpinakiem :)
              • zabka11 Re: Lila 06.02.13, 21:00
                A daj swój przepis?;)
                • lilka.k Re: Lila 06.02.13, 21:51
                  Mam jeden przepis po angielsku, moze zrobię zdjęcie, to pocwiczysz angielski przy okazji :) albo jeszcze ta z lososiem ..nie wiem która wybrać. Ta pierwsza jest ze szpinakiem i serkiem ricota.

www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/tarta_ze_szpinakiem_lososiem/przepis.html
            • zabka11 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:59
              No zrobię taką pychotkę-tartę:) Ja i P też kochamy szpinak:)
              Dziękuję za przepis:)
      • fassollka Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 07:18
        No zatąbiste to! Tanie, robi się w parę sekund, potraktowałam koktajl jako śniadanie i zabrałam rano do samochodu - super wygodne, nie paprze się, nie kruszy... no i czułam się trochę jak w kinie, bo jedyny kubek z pokrywką do którego koktajl mi się zmieścił to taki Brunkowy z premiery Toy Story 3 :-)
        Masz więcej takich koktajlowych przepisów?
        Lila, moglibyśmy Was odwiedzić? Jak najtaniej kupić bilety (w grę wchodzi tylko pt-pn). Jakoś w końcu odbijam się od finansowego dna i chciałabym sobie i Brunkowi zafundować niecodzienną radochę :-)
        • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 11:28
          Ula, maila Ci wyśle.
          • m_k8 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 17:48
            Hihi witamy w klubie! Uwielbiam te koktajle. Dokładnie jak piszesz Ula na śniadanie są super. Dzisiaj znalazłam fajną podpowiedź na mrożenie gotowych porcji na koktajl. Za chwilę będę miała niezłe zapasy.
            • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 18:22
              Na śniadanie , szczegolnie w zimie polecam cos ciepłego a koktajl na podwieczorek. Ja wlasnie zrobiłam z melonem, bo mi dołożyli do warzyw z farmy, ale jutro ide po wodę kokosową, ponoć dobre, dam znać :)
              • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 18:25
                Aa, zaraz zrobię koktajl owsiankowy sobie na kolacje, raczej ciepły bedzie, z ugotownej owsianki, mam wenę, to działam. No i bede polecac albo nie :)
              • fassollka Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 08.02.13, 05:53
                ja w ogóle zimnego jedzenia nie lubię i do koktajlu dodałam ciepłej wody. Na owsiankę rano rzadko znajduję czas, taki koktajl to super sprawa.
                • lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 08.02.13, 07:35
                  No i zrobiłam ten owsiany i tak się nim najadlam na wieczór ze szok. To będzie kolejny hit u nas :)
                  • ankas4 lila no to dawaj nam tu przepisy!!!! 08.02.13, 13:15
                    Kochana napisz przepis, pewnie nic trudnego ,ale lepiej wiedziec dokladnie:)
                    • lilka.k Re: lila no to dawaj nam tu przepisy!!!! 08.02.13, 14:53
                      Zrobiłam dla porównania 2 wersje, ale jednak wygrywa moja ulubiona z mlekiem migdalowym.
                      No wiec płatki gotujemu w mleku ( u mnie migdalowe, ryżowe i inne takie), sypiemu garść platkow migdalowych jak ktos chce, dodajemy cynamon i imbir w proszku i jak zmieknie po kilku minutach, to wrzucamy do blendera i mielimy. Świetny koktajl. Polecam!

Aha, druga była na wodzie, ale dla mnie taka sobie ;)
                      • lilka.k Zielone koktajle 12.02.13, 00:19

I jak tam? Robicie koktajle?:)
                        Z ogorkiem I selerem naciowym bardzo dobry. Jutro dorzucę imbir :)
                        • gismol77 Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:02
                          Robicie, robicie, Lilka jest fanką nawet tych owsiankowych, Nina pije bez entuzjazmu, nawet Raf przyjmuje je doustnie, choć generalnie zielone gryzie
                        • fassollka Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:13
                          Ja dziś na ciepło: mielone siemię lniane, płatki orkiszowe i jęczmienne, jedno całe jabłko (ze skórką), sok jabłkowy, zielona pietruszka. Mniam!
                          • lilka.k Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:35
                            Robiłam kilka razy z surowymi otrębami itd i jakos mi to nie podeszło, ale mi surowe zboża ciezko wchodzą, wyczuwam to i mi przeszkadza.
                            • jutka7 Re: hitowa sałatka ze szpinakiem 12.02.13, 09:27
                              Tak mi smakuje, ze aż postanowiłam się z Wami podzielić :) szpinak, feta, prażone orzechy włoskie i suszona żurawina polane miodowym vinegrettem. Szał, dawno nie jadłam tak pysznej sałatki, nawet mój mąż oszalał na jej punkcie :). Ja ten szpinak pomieszałam jeszcze z rukolą, ale w oryginale jest tylko szpinak. Polecam!
                              • lilka.k Re: hitowa sałatka ze szpinakiem 13.02.13, 08:37
                                Trzeba bedzie wypróbować :)
                                Mi wczoraj poszedł z dymem blender. Juz drugi zabilam tutaj. Chyba muszę jakis przemysłowy nabyć ;)
                                • motylek1407 koktajle 13.02.13, 12:21
                                  Pewnie ze pijemy! Skoro sie po nich wyzej skacze!! Normalnie Córcia zauroczona rezultatami ;)
                                  Dajcie kombinacje jaki robicie :)
                                  • lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 13:40
                                    Sok jabłkowy+banan+szpinak
                                    Sk jablkowy+ogórek+natka pietruszki
                                    Woda+jarmuż+banan+miód
                                    Itd...co tam masz, to wrzuć.
                                    Robiłam z selerem i wykonczylam blender, wiec co prawda pycha, ale nadaje sie do lepszych robotów. Ja juz wybrałam sobie mocnego zawodnika ;)
                                    • alcea3 Re: koktajle 18.02.13, 20:20
                                      Lika Thermomix by Ci sie przydał :)
                                      • lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 20:30
                                        Pewnie tak :), ale po małym wywiadzie postawiłam na równie solidnego zawodnika jakim jest robot Magimix. Jeszcze się waham miedzy dwoma modelami ale na firmę się już zdecydowałam :)
                                        • lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 20:50
                                          O rany. Brzmię jak przedstawiciel handlowy. Brrr ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka