lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 14:26 Do blendera wlewasz sok jablkowy ( najlepiej świeży, nie z koncentratu), banana i garść szpinaku. Miksujesz, wypijajsz razem z Brunem i sprawdzacie jakie macie po nim supermoce. Moje dzieci mogą np. Wyżej skakać i biegać, serio ;) sami tak twierdza. Codziennie mozesz kombinować, np woda, avocado, szpinak, natką pietruszki ( pycha z natką). :) Odpowiedz Link
green40 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 16:34 Ja uwielbiam podsmażony z cebulką, czosnkiem i fetą. Potem masa na ciasto fr z biedronki, kilka minut w piekarniku i zajadam. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 16:47 Ja lubię jeszcze z suszonymi pimidorami, ale ja to w ogole szpinakowa jestem razem z moim mężem. W weekend zrobię tartę ze szpinakiem na pewno. A Uli pewnie chodziło o ten zielony koktajl :) Odpowiedz Link
ankas4 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:50 zarciebezspinki.blogspot.com/2012/09/tarta-ze-szpinakiem-i-feta.html uwielbiamy, mniam, jutro jesli kupie szpinak , to zrobię:) znowu...bo u nas bardzo czesto taka tarta gości;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:57 Ja tez zaplanowałam na weekend tarte ze szpinakiem :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila 06.02.13, 21:51 Mam jeden przepis po angielsku, moze zrobię zdjęcie, to pocwiczysz angielski przy okazji :) albo jeszcze ta z lososiem ..nie wiem która wybrać. Ta pierwsza jest ze szpinakiem i serkiem ricota. www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/tarta_ze_szpinakiem_lososiem/przepis.html Odpowiedz Link
zabka11 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 06.02.13, 20:59 No zrobię taką pychotkę-tartę:) Ja i P też kochamy szpinak:) Dziękuję za przepis:) Odpowiedz Link
fassollka Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 07:18 No zatąbiste to! Tanie, robi się w parę sekund, potraktowałam koktajl jako śniadanie i zabrałam rano do samochodu - super wygodne, nie paprze się, nie kruszy... no i czułam się trochę jak w kinie, bo jedyny kubek z pokrywką do którego koktajl mi się zmieścił to taki Brunkowy z premiery Toy Story 3 :-) Masz więcej takich koktajlowych przepisów? Lila, moglibyśmy Was odwiedzić? Jak najtaniej kupić bilety (w grę wchodzi tylko pt-pn). Jakoś w końcu odbijam się od finansowego dna i chciałabym sobie i Brunkowi zafundować niecodzienną radochę :-) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 11:28 Ula, maila Ci wyśle. Odpowiedz Link
m_k8 Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 17:48 Hihi witamy w klubie! Uwielbiam te koktajle. Dokładnie jak piszesz Ula na śniadanie są super. Dzisiaj znalazłam fajną podpowiedź na mrożenie gotowych porcji na koktajl. Za chwilę będę miała niezłe zapasy. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 18:22 Na śniadanie , szczegolnie w zimie polecam cos ciepłego a koktajl na podwieczorek. Ja wlasnie zrobiłam z melonem, bo mi dołożyli do warzyw z farmy, ale jutro ide po wodę kokosową, ponoć dobre, dam znać :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 07.02.13, 18:25 Aa, zaraz zrobię koktajl owsiankowy sobie na kolacje, raczej ciepły bedzie, z ugotownej owsianki, mam wenę, to działam. No i bede polecac albo nie :) Odpowiedz Link
fassollka Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 08.02.13, 05:53 ja w ogóle zimnego jedzenia nie lubię i do koktajlu dodałam ciepłej wody. Na owsiankę rano rzadko znajduję czas, taki koktajl to super sprawa. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lila - kupiłam baby szpinak... i co dalej? 08.02.13, 07:35 No i zrobiłam ten owsiany i tak się nim najadlam na wieczór ze szok. To będzie kolejny hit u nas :) Odpowiedz Link
ankas4 lila no to dawaj nam tu przepisy!!!! 08.02.13, 13:15 Kochana napisz przepis, pewnie nic trudnego ,ale lepiej wiedziec dokladnie:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: lila no to dawaj nam tu przepisy!!!! 08.02.13, 14:53 Zrobiłam dla porównania 2 wersje, ale jednak wygrywa moja ulubiona z mlekiem migdalowym. No wiec płatki gotujemu w mleku ( u mnie migdalowe, ryżowe i inne takie), sypiemu garść platkow migdalowych jak ktos chce, dodajemy cynamon i imbir w proszku i jak zmieknie po kilku minutach, to wrzucamy do blendera i mielimy. Świetny koktajl. Polecam! Aha, druga była na wodzie, ale dla mnie taka sobie ;) Odpowiedz Link
lilka.k Zielone koktajle 12.02.13, 00:19 I jak tam? Robicie koktajle?:) Z ogorkiem I selerem naciowym bardzo dobry. Jutro dorzucę imbir :) Odpowiedz Link
gismol77 Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:02 Robicie, robicie, Lilka jest fanką nawet tych owsiankowych, Nina pije bez entuzjazmu, nawet Raf przyjmuje je doustnie, choć generalnie zielone gryzie Odpowiedz Link
fassollka Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:13 Ja dziś na ciepło: mielone siemię lniane, płatki orkiszowe i jęczmienne, jedno całe jabłko (ze skórką), sok jabłkowy, zielona pietruszka. Mniam! Odpowiedz Link
lilka.k Re: Zielone koktajle 12.02.13, 08:35 Robiłam kilka razy z surowymi otrębami itd i jakos mi to nie podeszło, ale mi surowe zboża ciezko wchodzą, wyczuwam to i mi przeszkadza. Odpowiedz Link
jutka7 Re: hitowa sałatka ze szpinakiem 12.02.13, 09:27 Tak mi smakuje, ze aż postanowiłam się z Wami podzielić :) szpinak, feta, prażone orzechy włoskie i suszona żurawina polane miodowym vinegrettem. Szał, dawno nie jadłam tak pysznej sałatki, nawet mój mąż oszalał na jej punkcie :). Ja ten szpinak pomieszałam jeszcze z rukolą, ale w oryginale jest tylko szpinak. Polecam! Odpowiedz Link
lilka.k Re: hitowa sałatka ze szpinakiem 13.02.13, 08:37 Trzeba bedzie wypróbować :) Mi wczoraj poszedł z dymem blender. Juz drugi zabilam tutaj. Chyba muszę jakis przemysłowy nabyć ;) Odpowiedz Link
motylek1407 koktajle 13.02.13, 12:21 Pewnie ze pijemy! Skoro sie po nich wyzej skacze!! Normalnie Córcia zauroczona rezultatami ;) Dajcie kombinacje jaki robicie :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 13:40 Sok jabłkowy+banan+szpinak Sk jablkowy+ogórek+natka pietruszki Woda+jarmuż+banan+miód Itd...co tam masz, to wrzuć. Robiłam z selerem i wykonczylam blender, wiec co prawda pycha, ale nadaje sie do lepszych robotów. Ja juz wybrałam sobie mocnego zawodnika ;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 20:30 Pewnie tak :), ale po małym wywiadzie postawiłam na równie solidnego zawodnika jakim jest robot Magimix. Jeszcze się waham miedzy dwoma modelami ale na firmę się już zdecydowałam :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: koktajle 18.02.13, 20:50 O rany. Brzmię jak przedstawiciel handlowy. Brrr ;) Odpowiedz Link