zumali 09.02.13, 08:29 Dzieciaki nie dały mi pospać, więc siedzę już z kawą przy oknie i gapię się na ptaki :-) Zapowiada się fajny dzionek - spadł nowy śnieg, pójdziemy na sanki. Miłego dzionka! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia84 Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 09:06 Popijam soczek w drodze na lotnisko. Juz niedługo spotkam sie z przyjaciółka w manchesterze ;) Odpowiedz Link
alcea3 Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 09:29 Andzia miłego zakopowego szaleństwa i udanych łowów ;)) Witam się ja na L4, z masą zadań do załątwienia na dziś. Piękne słońce we Wro, jest bardzo pozytywnie! :) PS Na śnieg tez czekam chciałąbym aby powróciłą zima na 2 tyg :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 09:19 Zumali, tam musi byc u Ciebie bajkowo :) Andzia, udanego weekendu! U nas pada śnieg, ale pewnie nie bedzie padał długo. Ja podjadam dzieciakom tosty francuskie i myśle co by tu robić, czy plany nasze wypalą czy nie, miłego dnia! Odpowiedz Link
zabka11 Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 10:36 Dzień dobry w sobotnie poranek. Uwielbiam otwierać oczy o 8.30 i uświadamiać sobie, że przede mną wolny dzień:) czyt.inny dzień niż w tygodniu:) Rosołek już wstawiony, pranie wiruje, domnek ogarnięty. Na 12tą zawożę dzieciaki do Akademi Małego Kucharza, dziś będą robić faworki oraz walentynkowe ciasteczka:) Ugniatanie, wałkowanie, wycinanie, to to co dzieciaki lubią najbardziej;) Ja w tym czasie do pracy skoczę, zrobię co trzeba, i sobotnie popołudnie zapowiada się na luzie:) Aaaa...na 19tą idziemy na lodowisko:) Uwielbiam weekendy:) Zamierzam kupić dywan, ozdoby na ścianę i żyrandol oraz lapmy do salonu;)...ciekawe czy mi się uda. Pozdrawiam i miłego dnia. Energię przesyłam bo we Wrocku wspaniałe słońce:) Odpowiedz Link
alcea3 Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 12:32 Na 12tą zawożę dzieciak > i do Akademi Małego Kucharza, dziś będą robić faworki oraz walentynkowe ciastec > zka:) > Ugniatanie, wałkowanie, wycinanie, to to co dzieciaki lubią najbardziej;) Kochana napisz coś więcej:) Co to takiego? Odpowiedz Link
zabka11 Re: alcea 09.02.13, 15:24 www.akademiamlodegokucharza.pl/ www.szkola-gotowania.com/wroclaw.html Ja znam te dwie szkoły i tu i tu dzieci moje chodzą indywidualnie lub z klasą:) Wybieram wartsztaty , podczas któych robią przysmaki na jakie ja w domu nie mam za bardzo czasu:) 2 tyg temu robili pierogi ruskie, dzisiaj ciasteczka z ciasta francuskiego, faworki+ ozdabianie:) To są fajne, kolorowe miejsca, możesz dziecko zostawić lub z nim być (ja idę do pracy w tym czasie) i to naprawdę fajna alternatywa dla galerii czy sal zabaw:) Mogę polecić te miejsca:) Odpowiedz Link
alcea3 Re: alcea 09.02.13, 18:24 Dziękuję zabka za linki. kosztowna taka przyjemność, 60 zł jednorazowo to duży koszt, ale sam pomysł naprawdę fantastyczny. Odpowiedz Link
lilka.k Re: alcea 09.02.13, 18:35 Jak tu raz poszliśmy całą rodziną na takie zajęcia, to jeszcze tydzien po nich nie mogłam sie otrząsnąć, hehe. Bo okazało sie, ze uczyli nas jak sie robi cos w stylu domowych hot-dogów ;) No ale to było darmowe a Anglicy to Anglicy ;) Jamie Oliver nie na darmo tu walczy o zdrowe odżywianie ;) Te zajęcia Zabka, wyglądają duzo lepiej :) Odpowiedz Link
asiunia_87 Re: alcea 11.03.13, 20:40 Wtrącę sie do dyskusji ;) Mój synek też był właśnie we Wrocławiu w Akademii Młodego Kucharza. Miał 3,5 roku, ale moim zdaniem jeszcze jest trochę za mały. Akurat tylko raz miał okazję, bo nie jesteśmy z Wrocławia. Generalnie super sprawa, tylko drogo... :P Odpowiedz Link
zumali Lilka 09.02.13, 14:56 Ty pewnie jeszcze lepiej uchwyciłabyś bajkowość naszego miejsca :-) Dawno nie odwiedzałam Twojej strony - piękne foty! Odpowiedz Link
lilka.k Zumali 09.02.13, 17:59 Dziękuje :) fakt, ze marzy mi sie takie ,miejsce jak u Was. Ostatnio ciągnie mnie na wieś , no ale tutaj wieś to luksus, bardzo bardzo drogi luksus :) Odpowiedz Link
e-ness Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 11:55 Witam ostatni dzień w pracy, we wtorek stawiam sie do szpitala,a w środę poprawimy sie statystycznie:) To była moja najpiękniejsza ciąża, taka inna bardziej dojrzała i choć jestem juz bardzo zmęczona( noce to jakaś udręka) to jakoś mi smutno ze ten czas tak zleciał:( Popijam zatem melise z pomarańcza i zabieram sie za planowanie jadłospisu na czas mojej nieobecności w domu, co by m z dziećmi z głodu nie cierpieli:) Mam jeszcze dwa dni na poczynienie zapasów:) Miłego dnia Odpowiedz Link
zabka11 Re: e-ness 09.02.13, 14:57 Tak szybko to nam też Twoja ciąża zleciała;) Wszystkiego dobrego już na środę życzę:) Będziemy czekać na wieśći:) Odpowiedz Link
mimi_mm Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 12:28 Dołączam i ja z latte i planem 'nicnierobienia' bo zostałam sama w domu. M z młodszym dzieckiem pojechał po straszaka który od 2 tygodni jest na feriach. Wracają jutro :) Odpowiedz Link
a090707 Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 13:45 E-ness 13 będziesz rodziła ? Fajnie mam sentyment do tego dnia, powodzenia !!! Mini- ale Ci zazdroszczę, wypoczywaj i relaksuj się ile wlezie :) Miłego weekendu babeczki :) Odpowiedz Link
zumali Re: sobotnia kawa - dzisiaj u mnie 09.02.13, 15:00 Mimi, szkoda, że nie mam bliżej - pobyczyłybyśmy się razem :-) Mam dzisiaj wolne nawet od obiadu - małż gotuje :-) Odpowiedz Link