Dodaj do ulubionych

garsonka lub garnitur

27.03.13, 16:21
dziewczyny, może któraś z was ubiera się bardzo formal do pracy i podpowie mi gdzie się zaopatruje w garsonki/garnitury? muszę się zacząć bardziej elegancko ubierać do pracy. kolory tylko szary, granat, czerń itp. koszula... rozmiary ok 44/46. nie znoszę takich ciuchów a jak słyszę słowo garsonka to mam odruch wymiotny, ale cóż kto wchodzi między wrony musi krakać tak jako one :)
Obserwuj wątek
    • fassollka Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 19:20
      a ja lubię, czuję się w nich profesjonalnie i ... sexi :-)
      Mam kilka zestawów z Monnari i Mexx. Dawno nic nowego nie kupowałam, od zawsze stawiam na klasykę w kroju. Bawię się dodatkami.
      • olga727 Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 19:33
        fassollka napisała:

> a ja lubię, czuję się w nich profesjonalnie i ... sexi :-)
        > Mam kilka zestawów z Monnari i Mexx. Dawno nic nowego nie kupowałam, od zawsze
        > stawiam na klasykę w kroju. Bawię się dodatkami.
        Ja podłączę się pod pytanie,bo MUSZĘ kupić sobie coś,na komunię starszej córki ;) kolory niekoniecznie "biurowe",ale samo to przymierzanie mnie odstrasza.;)
    • badowimo Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 20:15
      mnie też dreszcze przechodzą jak słyszę garsonka:)
      nie chodzę w takich rzeczach, jakoś czuję się staro, nie wiem może jakby w modnym deseniu garniturek:
      www.google.pl/search?q=zofia+%C5%9Blota%C5%82a+garnitur&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C0RTUdnHIOam4ATMzIHoBw&ved=0CC8QsAQ&biw=930&bih=606
      to inaczej wygląda, ale znów taki kolor chyba nie pasuje do eleganckiego stroju do pracy.
      Nam też się w maju szykuje Komunia córki, ale w życiu nie pomyślałabym o garsonce, rozglądam się za sukienką. Podobają mi te z zakładki zalando:
      www.zalando.pl/sukienka-z-dzerseju/
      Któraś tam kupowała, ciekawa jestem jaka mają rozmiarówkę i jakość?
      Dlatego nie doradzę gdzie kupić takie zestawy, kiedyś myślałam, że kobitkom z banków czy niektórych korporacji szyją jednakowe, ale chyba nie do końca się przyjrzałam:)

ps. dziewczyny na pewno pomogą:)
      • olga727 Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 21:06
        nie wiem,może jakiś garnitur,ale nie sukienka ;) Na razie to sama jeszcze nie wiem czego szukać. :D
    • olcia.kaktus Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 21:02
      Andzia! fajne ciuchy formalne ma F&F w Wawie w TESCO i mają swój oddzielny butik w Blue City. Do tego jak mało co szyte na biuściaste ;)
      • lipiec_2007 Re: garsonka lub garnitur 27.03.13, 22:43
        A jak już będziesz w Blue City, to wpadnij do M&S i Zary. Ewentualnie Royal Collection, jeśli masz kasę, by zaszaleć.....:)
        • olus-ia80 Re: garsonka lub garnitur 28.03.13, 07:50
          www.prettygirl.pl/
          Polecam , bardzo dobra jakosc , ciekawe wzory , nie drogo , rozmiary do 44 ale jak dzianinka to na pewno się uda coś wybrać , zajrzyj w Warszawie macie ten sklep nawet dwa w Tesco i w Woli .
          • cui Re: garsonka lub garnitur 28.03.13, 09:54
            A czy to musi być garnitur lub garsonka?
            Chyba lepiej kupić kilka rzeczy oddzielnie i tworzyć z nich zestawy. Aby dobrze i niebanalnie wyglądać w biurze trzeba mieć w swojej szafie (wg mnie):
            - elegancką sukienkę, najlepiej z krótkim rękawem,
            - spódnicę ołówkową,
            - bluzkę koszulową,
            - spodnie materiałowe, a'la garniturowe (mogą być wąskie lub nie - zależy od upodobania),
            - top na ramiączkach (najlepiej w kolorze białym i/lub czarnym i/lub cielistym),
            - marynarkę.

Mając powyższe rzeczy możesz tworzyć naprawdę fajne i niebanalne zestawy a przy tym wyglądać mega elegancko i seksownie. Tu kilka inspiracji z JCrew, na ubrania których nie będzie mnie niestety nigdy stać :) : www.jcrew.com/womens_feature/NewArrivals/suiting.jsp
            Do tego fajna klasyczna biżuteria (zegarek, łańcuszkowa bransoletka, subtelne kolczyki) i wyglądasz jak milion dolarów :)

Podejrzewam również, że zakup dwóch-trzech garsonek to taki sam koszt jak kupno kilku rzeczy z powyższej listy, które możesz dowolnie ze sobą dobierać nie narażając się na jeden i ten sam nudny zestaw.

No i powyższe rzeczy posłużą Ci również na co dzień:
            - koszulową bluzkę możesz założyć do dżinsowych szortów i sandałów i iść z dziećmi do parku: www.jcrew.com/womens_feature/NewArrivals/shorts/PRDOVR~22767/22767.jsp
            - a ołówkowa spódnica zestawiona ze zwykłą bluzką lub sweterkiem to doskonały zestaw na spotkania ze znajomymi: www.jcrew.com/womens_feature/NewArrivals/skirts/PRDOVR~67800/67800.jsp
            • olcia.kaktus Re: garsonka lub garnitur 28.03.13, 10:39
              to jest super sposób, szczególnie na wyjazdy - pakujesz "baze" plus dodatki i masz kilkanaście różnych strojów. Ja tym się bawiłam ostatnio, śmiać mi się chciało z chłopaków, którzy mi mówili, że ja to się ciągle przebieram (a zmieniałam tylko jeden element stroju)
              • andzia84 Re: garsonka lub garnitur 28.03.13, 10:48
                dzięki dziewczyny, ja w zasadzie ubieram się w tym stylu co cui podesłała, ale moja szefowa ma cały czas jakieś anse :) nie lubię koszul i tu jest chyba największy problem, muszę sobie kilka nabyć i będzie ok. poza tym ona preferuje nudne kolory a ja lubię czasem coś czerwonego wrzucić ale muszę zrezygnować, poza tym sukienka to też wg niej nie bardzo :( oj mówię wam sama jak czasem założy jakąś koszulę co to jeszcze 1 rozbiór polski pamięta to jest ok, bo ma koszulę, a jak ja w nowej sukience wyskoczyłam to niezadowolona.
    • matylda321 Re: garsonka lub garnitur 15.04.15, 14:23
      ja noszę rozmiar 42/44 i swoje GARSONKI ;) kupuję w Pretty One. Mają salony w dużych galeriach handlowych.
      • andzia84 Re: garsonka lub garnitur 15.04.15, 15:06
        o mój stary wątek powrócił :)
        na szczęście po zmianie pracy mogę się ubierać w sumie jak chcę, oczywiście na tyle ile jest to akceptowalne w biurze, moja szefowa ma fajny styl i ubiera się elegancko ale z jajem. Ponadto odkąd schudłam to kupuje sobie spokojnie rzeczy do biura w h&m reserved i innych sieciówkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka