Dodaj do ulubionych

wypada zapytać?

14.01.14, 07:42
Dobry kolega M prawdopodobnie żeni się w tym roku. Piszę prawdopodobnie, bo tak naprawdę to nikt nic nie wie. Problem jest w tym, że dziewczyna jest spod Zamościa i pewnie tam odbędą się ślub i wesele, więc to nie byłaby kwestia jednej nocy, ale wyjazdu na 3-4 dni. Tak po prawdzie, to nawet nie mamy pewności, czy będziemy zaproszeni, ale jeśli wesele będzie większe, to na pewno. No i teraz martwię się z trzech powodów:
- a jeśli termin wypadnie w czasie zlotu? - zaliczki wpłacamy wcześniej, a poza tym ja zdecydowanie wolę zlot
- w pracy tworzymy trzyosobowy zespół i zawsze dwie osoby powinny być, tak układamy teraz właśnie plan urlopowy
- mam zobowiązania w szkole weekendowej, na początku semestru podajemy terminy, w których nie możemy mieć zajęć, bo jak już jest rozpisany plan na cały semestr, to kaplica.
No i co robić? A jak zaproszą miesiąc przed, kiedy już zaliczka na zlot będzie wpłacona albo zajęcia w szkole rozpisane, to co zrobię?
Można zapytać...?
Ja bym się wcale nie obraziła, gdyby nas nie zaprosili ;) Nie lubię wesel.
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: wypada zapytać? 14.01.14, 08:22
      Przecież nawet jak Was zaproszą możecie odmówić, bo macie już inne plany prawda?
    • boazeria Wypada odmówić 14.01.14, 09:56
      j.w

Nie wiesz czy ślub będzie. Nie wiesz czy zaproszą. Problem z urlopem. Chcesz jechać na zlot.
      Nad czym się kobieto zastanawiasz? :-)

Jak zaprosi (jeśli) to podziękujesz i przeprosisz za nieobecność bo kilka miesięcy wcześniej zaplanowałaś urlop i opłaciłaś już wyjazd.
    • maadga Re: wypada zapytać? 14.01.14, 10:23
      WIesz Metanira ja cię rozumiem. Problemem jest to że to dobry kolega męża, więc on na pewno będzie chciał jechać. A dowiadując się na miesiąc przed o terminie ciężko będzie pozmieniać palny na uczelni, w pracy itp.
      Ja bym m. poprosiła by to on zagadał czy mają młodzi termin ustalony, bo wy często pracujecie w soboty i jeśli to nie tajemnica to czy termin mógłby podać? Wiesz taka pogawędka przy piwie.
      Faceci takie sprawy załatwiają najlepiej bez podchodów i zastanawiania się czy wypada czy nie ;)
      • metanira Re: wypada zapytać? 14.01.14, 11:50
        Właśnie o to chodzi, Magda trafiła w sedno. M na 100% będzie chciał jechać. Muszę z nim pogadać, niech on wybada sprawę. A jeśli tego nie zrobi, to musi mieć świadomość, że jeśli termin mi nie zapasuje (zlot, szkoła) to na to wesele nie pojadę. Samego go też nie puszczę, bo jak to? Kawaler z odzysku? ;) Wesela to imprezy rodzinne, raczej dla par...
        • alcea3 Re: wypada zapytać? 14.01.14, 13:30
          Jeśli m będzie chciał jechać to zmienia postać rzeczy.
          Niech wypyta, tak jak maadga napisała :)

PS naprawdę w takiej sytuacji byś go nie puściła?:)
    • metanira Re: wypada zapytać? 14.01.14, 19:40
      Wiecie co, ręce mi opadają na tego mojego M... Okazuje się, że kolega już dawno mówił mu o terminie ślubu, że sala wynajęta itp. Ale jak zapytałam o ten termin, to powiedział, że nie pamięta, bo to dawno było... No żesz :/ Tak to paszcza mu się nie zamyka, a ważnych informacji nie powtórzy :(
      Termin ślubu jest w następny weekend po zlocie, więc nie będę musiała wybierać :) Podobno w lutym mają zapraszać gości.
      • effka_81 Re: wypada zapytać? 14.01.14, 21:08
        Noo i świetnie problem się rozwiązał!!
        Będziecie balować dwa weekendy pod rząd hehe super!!
      • alcea3 Re: wypada zapytać? 14.01.14, 22:50
        hiih a wiesz ze miałam Ci napisać, zebyś go lepiej zapytała bo pewnie juz wie?:))) czesta przypadłosc również u mojego nm wie, ale się skurczybyk jakoś nie podzieli (bo zapomi oczywiście)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka