Dodaj do ulubionych

Chyba bedzie syn :)))

19.01.07, 16:21
Wlasnie wrocilam z USG genetycznego z Provity,wszystko na szczescie jest
ok,serduszko bije 157ud/min.przeplyw tetniczy prawidlowy,kosc nosowa
prwidlowa,polkole mozgowe prawidlowe i...chyba bedzie chlopak,ale tak na
80%.Po cichu liczylam na dziewczynke ale wazne ze zdrowe,pozdrawiam,buzka
Obserwuj wątek
    • babajagaa Re: Chyba bedzie syn :))) 19.01.07, 16:31
      aha.i termin porodu wrocil do normy 15.07.07
      • aurinko Re: Chyba bedzie syn :))) 25.01.07, 16:05
        Gratulacje :-)
        Masz 11 dni po mnie termin, czy możesz mi napisać ile waży Twoje Szczęście?
        Bo u mnie na USG wyszło, że 200 gram i z tabelek oraz opisów dostępnych w necie
        wynika, że lekko przyciężkie to moje dziecko jak na swoje 17 tygodni.
        • babajagaa Re: Chyba bedzie syn :))) 25.01.07, 17:44
          aurinko nawet nie wiem ile wazy moj dzidzius,ide 02.lutego to zapytam a czy
          takie normalne usg pokaze ile wazy???tez bede w 17tc to napisze,ale slyszalam
          ze z ta waga jest roznie-usg pokazuje ze ciezsze a dzieci rodza sie
          lzejsze.Mozesz podac mi strone z tabelkami tej wagi?Pozdrawiam
          • aurinko adres kalkulatora 25.01.07, 17:54
            www.mediweb.pl/interactive/calc24.php
            Trzeba wpisać hasło dostępu, nie wysyłaj smsa tylko wpisz moje hasło: w9a1u6a4
            • babajagaa Re: adres kalkulatora 25.01.07, 17:57
              ok, dzieki
            • aurinko Re: adres kalkulatora 25.01.07, 17:58
              U mnie wyszło, że Mała wg danych z USG waży 211.654 gram (kalkulator), a na
              wyniku USG podane jest 200 gram.
              Natomiast na stronie 9miesiecy.friko.pl/ciazatydzienpotygodniu.html
              podana jest informacja, że w 17tc dziecko waży 100 gram. Wiem, że każda ciąża
              rozwija się inaczej i każde dziecko jest inne, ale aż taka różnica w danych
              trochę mnie dziwi.
              • aurinko I jeszcze coś... 25.01.07, 18:05
                W tym artykule kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,62305,2491689.html
                też jest info, że w 17tc dziecko waży 100 gram, a w kilku pierwszych
                komentarzach pod artykułem dziewczyny piszą, że ich dzieci ważą więcej.
                Przestaje mi się to podobać, bo wygląda na to, że lekarze w artykułach
                dostępnych w sieci podpisują się pod nieprawdziwymi informacjami.
                • babajagaa Re: I jeszcze coś... 26.01.07, 09:01
                  Ja chyba nie mam podanych tych danych na usg,byc moze dowiem sie za tydzien i
                  wtedy wylicze na tej stronce ktora podalas
    • bermisol Re: Chyba bedzie syn :))) 25.01.07, 14:44
      Witaj. To może nasi synowie będą kolegami :))
      Ja też noszę synka, już drugiego, bo ten pierwszy buszuje teraz w domku mając 3
      lata (a dokładniej dopiero 15 marca będzie miał).
      Na USG (było robione wczoraj) lekarz oświadczył, że będzie syn i zobił mi duże
      przybliżenie jego siusiaka (ze strzałką skierowaną w odpowiednią stronę, żeby
      nie było niejasności) :))
      Idę w ślady mojej teściowej: ona miała 3 synów (ojoj)

pozdrawiam
      bermisol
      • babajagaa Re: Chyba bedzie syn :))) 25.01.07, 17:54
        Ehh tobie to dobrze wiesz juz na 100% a ja na 80,to byly przypuszczenia ale za
        tydz moze juz bedzie wiecej widac i poprosze o zdjecie susiaka hehe,na kiedy
        masz termin porodu?
        • bermisol Re: Chyba bedzie syn :))) 26.01.07, 08:26
          Szczerze mówiąc aż tak bardzo nie zależy mi na poznaniu terminu porodu :)
          Na 1-szym USG (robionym w 8 tc) terminem porodu był 17.07 (wg OM to 20.07).
          Ponieważ poprzednia moja ciąża zakończyła się poronieniem w 20 tc mam teraz
          znacznie częsciej robione USG (do tej pory - czyli 15 tc było ich już 4). Ale
          na tych badaniach wcale nie interesowałam się ewentualną zmianą terminu (bo to
          przecież i tak przybliżony termin, a jak będzie naprawdę - czas pokaże).
          Wszyscy kładziemy nacisk na diagnozę rozwoju dziecka a termin porodu - to
          sprawa - na razie drugorzędna :))
          Nie przejmuj się tymi 80% (a nie 100% pewnością) płci. Znam parę, którym kilku
          lekarzy zapewniało chłopca, a urodziła się .... dziewczynka.

pozdrawiam i życzę powodzenia
          bermisol
    • ab_78 dobrze ze wszystko dobrze :)))))))))))))))))) n/t 25.01.07, 14:57

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka