Dodaj do ulubionych

nie moge sie doczekac USG

25.01.07, 11:06
ostatnie USG mialam robione w 8 tc, obecnie jestem w 14 tc i mam termin na
30.01 czyli we wtorek, juz od jakis 2 tygodni nie moge przestac myslec o tym
badaniu, chyba to dlatego ze nie wiem co sie dzieje w brzuszku, bo malutki
nie daje jeszcze o sobie znac, ciagle mysle, czy jest ok, czy zdrowy, czy
rosnie, czy z serduszkiem wszystko ok, juz nie moge doczekac sie wtorku, a
przez sam fakt ze wlasnie mam ferie ktore zreszta mi sie koncza moje mysli
ciagle zaprzata to USG, tez tak macie?
Obserwuj wątek
    • meniaaa Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 11:07
      a i brzuszka tez jeszcze nie widac:-(
      • latortura Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 12:10
        kochana,

u mnie praktycznie tak samo, a to juz zaczął sie 18 tydzien ciąży...
        brzuszek minimalny ("wywala" go dopiero pod wieczór lub gdy sobie pojem ;)

noszę nadal swoje normalne ciuchy ( z czego się akurat ciesze),

jesli chodzi o USG to mam je 29.01. czyli dzien przed Tobą,
        tak samo bardzo chciałabym juz bybył ten dzień, chcę zobaczyc co słychac u
        dzidziolka ;)

słabo Go czuję, aczkolwiek "coś tam" juz powoli odczuwam, takie bilgotki,
        delikatne ruchy, nie wiem czy to "to" ale myślę, ze chyba tak...
        w kazdym razie USG tez nie mogę sie doczekac,

nie przejmuj sie, u mnie jesli ktoś nie wie, że jestem w ciąży to nie
        poznaje ;)

pozdrowionka
    • lucy_cu Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 11:37
      Bo to taki głupi okres ciąży- brzucha nie ma, ruchów nie czuć, nawet mdłości
      przeważnie odpuszczają...I automatycznie po łbie człowiekowi zaczyna chodzić
      pytanie "Czy maluch w ogóle żyje?". Myślę, że pewnie każdą z nas to dopada,
      mniej lub bardziej.
      Ja miałam usg dwa tygodnie temu, w dwunastym tygodniu. Następne będzie dopiero
      to "połówkowe", czyli okolice dwudziestego tygodnia. Dobrze, że do tego czasu
      pewnie będę już czuła, jak dziecko "łazi" po brzuchu- inaczej ciężko byłoby
      dotrwać.
      Rozumiem Cię w 100%. :-)
    • asia19813 Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 12:05
      ja mam wizytę 7 lutego, jestem w 16tc i tez nie moge się doczekac USG, aż mi
      lekarz powie że wszystko jest dobrze, to okropne siedziec i się martwić czy
      wszystko dobrze
    • asia19813 Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 12:07
      zapomniałam dodoać że brzuszek już rośnie, mój mąż przytula się i mówi do
      dzidzi, a ja się z tego smieję, ale jesteśmy szczęśliwi, może dowiemy się czy
      to będzie chłopczyk czy dziewczynka, stawiamy na chłopca, ale nigdy nie wiadomo
    • meniaaa Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 18:43
      widze ze mnie rozumiecie, ciesze sie, tak zagadzam sie ze to glupi okres i
      glupie mysli kraza po glowie, bo nic nie czuc i nic nie widac...pasowaloby miec
      ciagly podglad a to niemozliwe...
    • asia19813 Re: nie moge sie doczekac USG 25.01.07, 21:03
      fajnie byyło codziennie rano móc zrobić sobie USG i zajrzec do dzidzi hi hihi
    • monikaj21 Mogę się wyłamać? ;) 25.01.07, 22:12
      Nie czekam specjalnie na usg i nie chciałabym go robić codzinnie. Nie wiem
      dlaczego. Nie jestem w stanie dokładnie odtworzyć swoich emocji z pierwszej
      ciąży ale wydaje mi się, że też nie tęskniłam specjalnie za usg. Cały czas mi
      się przypomina jak moja córcia będąc w brzuchu zasłaniała sobie buzię jak mogła
      rączynami (jak już była starsza) podczas usg, patrzyłam na to i tak szkoda mi
      jej było..
      Ale tak w ogóle to bardzo się cieszę, że istnieje usg i że może pomóc w razie
      potrzeby, powiedzieć nam, że wszystko ok, itd.
      • blanka0 Re: Mogę się wyłamać? ;) 26.01.07, 09:03
        a ja wczoraj nie wytrzymałam i pojechalam do kliniki. Doktor zrobił mi takie
        szybkie USG zeby tylko zobaczyc czy jest akcja serca i juz mi lepiej. Wydaje mi
        sie ze takie oczekiwanie kilkutygodniowe i niepewnoc jest gorsza od usg.
        Choc są rózne opinie.
        A moj komandosek na usg ma wszystko w nosie i śpi :))
        • bobimax Re: Mogę się wyłamać? ;) 26.01.07, 17:32
          Ja miałam już trzy w 8,11 i 14 tyg ciąży. teraz będzie połówkowe.
    • magda7717 Re: nie moge sie doczekac USG 26.01.07, 17:50
      ja mialam juz kilka USG ze wzgledu na przeszlosc...
      i mialam 2 tyg temu i znowu bym chcialam miec
      co do USG czytalam ,ze wbrew ogolnym opiniom nie jest to szkodliwe dla dziecka ,
      tylko glosne , Maluch odczuwa ultradzwieki,ale wystarczy ze odsunie glowke to
      sobie poradzi.
      fajne takie USG rozbija wszelkie watpliwosci ja jestem w 17/18 i czuje smyrania
      albo bulgotki ale nadal nie jest tak ,ze sa to wyrazne kopniaki wiec cholera
      mnie bierze bo nie wiem czy to TO;-)spokoj ducha jest duzo wazniejszy niz
      zabobony o robieniu USG.robic nalezy, wyklucza wiele rzeczy.najwazniejsze jestw
      12 i 20 tyg
      • meniaaa Re: nie moge sie doczekac USG 26.01.07, 19:13
        nie mam brzuszka, nie czuje ruchow i nie mam mdlosci... stad te glupie mysli, a
        do wtorku jeszcze troche.Help!!
        • asia-ch Re: nie moge sie doczekac USG 26.01.07, 19:19
          A mnie jakoś nie ciągnie do USG. Nawet dziwie się, że ktoś je tak często robi.
          Nie jest jeszcze do końca wiadomo jaki to ma wpływ na dziecko, więc po co je
          narażać dla własnej ciekawości. Co innego, gdy jest taka potrzeba, ale co chwilę
          bez powodu nie.
    • meniaaa Re: nie moge sie doczekac USG 31.01.07, 20:41
      BYLAM NA USG!!to drugie z kolei ale po raz pierwszybylam z moim
      mezem:-)Dzidziusjest juz wiekszy i moglismy go sobie poogladac, no jesli chodzi
      o szczegoly to tego jeszcze nie widac czy dziewczynka czy chlopiec, ale to jest
      nam akurat obojetne. Ciesze sie ze wszystko w porzadku, ...pomyslec ze tak nie
      moglam sie doczekac.Teraz jestem happy:-)oby tak zostalo!!
      Powodzenia mamuski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka