Dodaj do ulubionych

Chłopak będzie:)

15.02.07, 09:44
We wtorek byłam na USG i zobaczyłam pięknego siusiaczka. Tak więc dołączam do
grona mam czekających na Syneczka. Mój starszy syn bardzo się cieszy,
twierdząc że będą sie razem bawić samochodami i toczyć walki rycerskie.
A ja tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że mam dobrą intuicję - byłam
pewna ze będzie chłopiec:)
Pozdrawiam, Aga
Obserwuj wątek
    • katx1 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 09:49
      fajnie że już wiesz, mój lekarz twierdzi z uporem maniaka że jeszcze za
      wcześnie, a to już 18 tydzień się kończy, ale za 2 tygodnie jadę na takie
      bardziej dokładne USG i może wtedy potwierdzi się moje przypuszczenie o córci.

NaszeZiarenko
      • babajagaa Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 09:55
        Ja za 2 tyg,tez juz moze na 100% bede wiedziala czy synek bedzie a dzisiaj
        snilo mi sie usg i lekarz stwierdzil ze bedzie dziewczynka-tylko ze mi sie
        zazwyczaj sni odwrotnie niz bedzie.
        Katx1 gdzie jedziesz na to usg?ja chce jechac na 3D po 20tc bo wtedy najlepiej
        widac.
      • sylpal13 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 11:14
        Mi juz w 13 yug ginka powiedziała i pokazała ż ebędzie chłopak, ma super
        sprzęt i to głównie od tego zależy,choć nie tylko, no i jeszcze od tego czy
        dziecko jest wstydliwe, wychodzi na to że mój mały będzie bardzo przebojowy!
    • ja-goda1 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 09:54
      Wiesz Katx, ja przed USG zapytałam, czy można już sprawdzić płeć ( 17
      tydzień ). Lekarz powiedział, że tak wcześnie to trudno coś powiedzieć na 100%,
      ale przy łucie szczęścia...
      A po chwili dodał - a my właśnie mamy okazję popatrzeć na Pani łut szczęścia -
      no i zobaczyłam dwie nózki i siusiaczka:) Lekarz dodał że ten widok nie
      pozostawia wątpliowości, tak więc przy łucie szczęścia...

Pozdrawiam, A.
      • babajagaa Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 09:57
        Wlasnie to chyba jeszcze troche za wczesnie,ja na usg genetycznym uslyszalam ze
        na 80% moze stwierdzic ale zeby sie tym nie sugerowac a wiadomo ze tam bylo
        wszystko powiekszone o x razy.A w 17tc moj gin tez mi powiedzial ze za wczesnie
    • katx1 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 10:17
      Wczoraj też tam niby próbowł zaglądać między nogi ale nic nie było szczególnego
      (to może dziewczyna).
      Na USG jadę do Rudy Śląskiej do GENOMU byłam tam w 12 tyg na potrójnym i teście
      PAPA, u pani dr Milejskiej-Lewandowskiej, świetna babka pokazywała mojemu
      mężowi każdy organ dziecka i objaśniała co i jak, powiedziała mi wtedy że chce
      mnie widzieć jeszcze raz w okolicach 20 tyg. Wczoraj pytałam i mój lekarz
      powiedział że to bardzo ważne USG bo stwierdzi bardazo bardzo szczegółowo
      rozwój wsszystkich narządów, naewt się śmił że dziewczyny właśnie z tego
      badania wracają z informacjami co do płci.

NaszeZiarenko
      • babajagaa Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 10:31
        Ja na badaniu prenatalnym bylam w Katowicach w Provicie,wszystko bylo ok,usg
        przeprowadzal dr.Gretka rowniez bardzo mily facet ale nie mowil ze chce mnie
        widziec tylko ze jak chce to moge przyjechac po 20tc.Zastanawiam sie czy jechac
        tam czy zrobic 3D w Czestochowie
        • katx1 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 10:37
          wydaje mi się że spokojnie u nas można zrobić, wiesz kwestia tylko tego żeby
          lekarz był specjalistę od USG bo świetny lekarz w innej dziedzinie może być
          kiepski w te klocki, ta babka w Rudzie jest specjalistą i od lat robi tylko to
          jakoś tak zaufanie we mnie wzbudziła. Słyszałam że są u nas takie gabinety
          gdzie robią 3D ale jaki lekarz to nie mam pojęcia, kiedyś widziałam rekalmę w
          Gazecie Wyborczej. Nawet nie wiadomo kogo zapytać czy u nas są dobrzy
          specjaliści w tej dziedzinie, bo na tym naszym forum częstochowskim o
          ginekologach jest prawie 2 tys postów i 2 tys różnych zdań.

NaszeZiarenko
          • babajagaa Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 10:45
            Mi doktora Grettke polecil moj gin wiec teraz tez pewnie kogos mi poleci z
            czestochowy.ja z checia bym pojechala do katowic jeszcze raz, to usg genetyczne
            kosztuje 150 a usg 4D prenatalne 250 i teraz bede sie zastanawiac.
            • katx1 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 10:51
              no trochę to drogawe, ale ja już jestem umówiona, a poza tym ciekawe czy na
              miejscu bedzie taniej, bo jak patrzę na inne usługi medyczne to liczą sobie u
              nas jak za wizyty u najlepszych profesorów z akademii na śląskich. Byłam na
              twoim blogu super zdjęcia ślubne popytała bym cię co i jak ale to chyba nie
              najlepsze miejsce jeśli masz chwilkę i ochotę to moje gg 3248731.

NaszeZiarenko
    • asia19813 Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 11:51
      Gratuluję. ja może się dowiem 7 marca czy będzie chłopiec czy dziwewczynka, nie
      moge się doczekać.
      • kamsi Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 15:09
        O, ja też właśnie na 7 marca czekam na usg i wtedy mam nadzieję się dowiedzieć:)
    • boazeria Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 15:47
      Ja mam 2ch malych bratankow. Oswiadczyli mi ze jak bedzie baba to nie beda sie
      z nia bawic :-)
      • babajagaa Re: Chłopak będzie:) 15.02.07, 16:47
        A moj chrzesnik modli sie zeby byl chlopak...
    • kami-danielito Gratulki!!! 16.02.07, 02:37
      Ja tez czekam na drugiego synka, no to dadza nam czadu, miedzy moimi lobuzami
      bedzie zaledwie 17 miesiecy roznicy. Danielito wyszkoli Filipa(?), a matka siwa
      bedzie za nimi biegac, hihihi. Jeszcze raz GRATULACJE !!!
      A nad imieniem juz myslalas?
    • sysiajaw GRATULACJE! 16.02.07, 10:14
      serdeczne gratulacje macie juz imie :D
      • becik1 Re: GRATULACJE! 16.02.07, 11:10
        rownież gratuluje ja również we wtorek dowiedzialam sie ze bedzie chłopiec, w
        domu już mam dziwczynke więc bedzie para, teraz tylko trzeba myśleć nad imieniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka