Dodaj do ulubionych

a poród w wodzie?

02.03.07, 16:00
kiedys o tym myslałam, pozniej jakos mniej,
dzis przeczytałam relację z takiego porodu,
hm...mieszkam własnie w Tychach, jesli wszystko byłoby ok to kto wie...

co o tym myslicie?
podaje linka do ciekawego artykułu - relacji z takiego porodu:

www.maluchy.pl/artykul/175
Obserwuj wątek
    • katx1 Re: a poród w wodzie? 02.03.07, 16:19
      Zawsze o tym marzyłam, bardzo chciałam rodzić właśnie w wodzie, ale w moim
      mieście to nie możliwe a specjalnie jechać kilkadziesiąt kilometrów to chyba
      nie najlepszy pomysł, ale gdyby tylko była możliwość na miejscu to nie
      zastanawiałabym się ani chwili.

NaszeZiarenko
    • e-millie Re: a poród w wodzie? 02.03.07, 18:38
      kiedyś też o tym myślałam, ale niestety przy takim porodzie nie wchodzi w grę
      znieczulenie, a to dla mnie bardzo ważnie, więc poród w wodzie nie wchodzi w
      grę. jednak dla kogoś, kto myśli o porodzie bez znieczulenia, to chyba super
      rozwiązanie.
      • anulka-m6 ...poród w wodzie 02.03.07, 19:53
        Fajna sprawa, nie ukrywam że mam ochotę na takie conieco, ale podejrzewam ze w
        mojej okolicy nieda rady, chyba ze któraś słyszała o takiej możliwości w
        Rzeszowie np?
    • gdynianka_11 Re: a poród w wodzie? 02.03.07, 20:38
      Latortura, świetny artykuł wkleiłaś! Ja też myślałam o porodzie w wodzie,
      jeżeli tylko nie będzie żadnych przeciwskazań, to pewnie się zdecyduję
    • kami-danielito Re: a poród w wodzie? 05.03.07, 02:37
      Ja bardzo bym chciala rodzic w ten sposob, ale w szpitalu w ktorym bede rodzic
      nie ma odpowiedniego sprzetu. Przy pierwszym porodzie, bedac jeszcze w domu
      zrobilam sobie dwie kapiele, ulga byla niesamowita, nie wiem jak by bylo dalej,
      bo po drugiej kapieli, gdy wycieralam sie, odeszly mi wody :) i lecielismy do
      szpiatala. Na pewno warto sie zastanowic
    • lopez32 latortura 05.03.07, 06:37
      to ty z tychw jestes, a wiesz mój byly mąż tam pracuje, i wszystko do swojego
      synk kupowal w jakims duzym komisie, nie iwem czy jest ci znany tenkomis, ale
      chciełam sie wybrac doniego jak bede szukac wózka, wiesz moze gdzie to jest??
    • bammbi Re: a poród w wodzie? 05.03.07, 09:05
      ja mam juz 1 poród za sobą
      miał to byc właśnie poród w wodzie który musiałam z góry opłcić
      jednak po 15 -20 min leżenia w jacuzzi okazało się że odeszły zielone wody
      płodowe i dalszy poród musi juz odbywać się poza wanną, a był to dopiero sam
      początek
      miałam poród wywoływany po terminie dostałam oksytocynę i miałam straszliwe bóle
      gdy weszłam do wanny praktycznie nie miałam rozwarcia, woda w sumie nie
      zmniejszyła bólu (jak wszędzie czytam) ale gdy wychodziałam z wanny po 20
      minutach rozwarcie było na 7 cm, położne były w ciężkim szoku, bo sądziły że w
      tym dniu nie urodzę

Czyli w moim przypadku ta wanna skróciła mi poród bo bardzo przyspieszyła
      rozwarcie, podczas gdy połozne zapowiadały mi że bede sie tak meczyć ze 2 dni

a okazało się że jak ok 17 - 18 zostałam przyjęta tak o 23 dzidziuś był juz na
      swiecie, następnym razem czyli teraz też chciałabym bardzo mieć poród wodny ale
      juz z prawdziwego zdarzenia, jedyne moje zastrzeżenia to bakterie w tych
      wannacy i w dyszach jazuzzi, wanna nawet na oko nie była taka idealnie czysta i
      poród do wody dziecka jest dość ryzykowny ze wzgędlu na częste zakażenia, tego
      sie boję ale to super sprawa!
    • ab_78 Re: a poród w wodzie? 05.03.07, 13:22
      ja bede rodzila do wody :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka