kami-danielito 12.03.07, 02:56 myslimy o Tobie i czekamy, napisz koniecznie czy wszystko w porzadku u Ciebie i maluszka. Trzymamy kciuki za jutrzejsze badanie, na pewno bedzie dobrze!!!!! kami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ridibunda Re: Badowimo ... 12.03.07, 12:14 No właśnie ja też sie dołączam i czekam na wieści. Trzymaj się! Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Badowimo ... 13.03.07, 11:41 Ja również trzymam kciuki i czekam na pomyślne wieści:) Aga Odpowiedz Link
badowimo Re: Badowimo ... 14.03.07, 16:55 Bardzo Wam dziekuje za pamiec, ale juz ledwo laze:( Przyjechali rodzice, moja siostra juz po terminie porodu 4 dzien wiec stres duzy. Poza tym po badaniu usg okazalo sie, ze te wade genetyczna wykluczyli, ale dopatrzyli sie czegos w serduszku dziecka. Musze znowu powtorzyc usg serca dziecka:( Dzisiaj maz ma dzwonic spytac kiedy mi wyznacza termin tego badania, bo juz chce wreszcie byc spokojna i zaczac przygotowywac sie psychicznie do wyjazdu do Polski. Wstaje rano z lozka i mam ochote polozyc sie z powrotem, bo czuje sie permanentnie zmeczona rozmyslaniem. Oby juz bylo po tym badaniu, bo nerwy mnie wykoncza. Dziekuje Wam za trzymanie kciukow i pamiec. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Badowimo ... 14.03.07, 17:21 To dobrze, że się wyjaśniło. Jeśli chodzi o wadę serduszka, cóz wydaje mi sie że specjalisci od USG w USA są z deka przewrazliwieni - wiadomo, że to dobrze, najwazniejsze są dobre badania w ciąży, ale po co oni wygłaszają takie opinie, jak nie są ich pewni na 100 %. Tylko mnóstwo stresu niepotrzebnego. Tak czy inaczej, przytulam Cię mocno i jestem pewna, ze urodzisz zdrowe dziecko - co będzie wynagrodzeniem całego tego stresu. Głowa do góry - trzymamy za Ciebie kciuki:) Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
badowimo Re: Badowimo ... 14.03.07, 19:44 wlasnie rzecz w tym, ze tutaj nikt nic nie mowi:( Technik usg wykonuje badanie w calkowitej ciszy, i ani mrugnie co tam widzi. Po badaniu poszlam do kliniki gdzie mam swojego gina, przyjmowal inny lekarz i mi przekazal, zreszta na moja prosbe jaki jest wynik usg. Wiesz, jak slyszysz ze musisz powtorzyc badanie to ciekawi czlowieka dlaczego? Mnie przynjamniej to bardzo ciekawi. Jak mi kazali powtorzyc polowkowe, to argumentem byl tekst: musisz powtorzyc i to wszystko! Oczywiscie, moglam sie uspokic i nie drazyc, ale mnie interesowalo co sie dzieje, ze nalezy powtorzyc badanie ktore trwalo prawie godzine? Poszlam i wyciagnelam od lekarza, ze podejrzewaja te wade. Teraz to wykluczyli, wiec powinnam sie cieszyc ale nie potrafie, bo mam isc na kolejne, szczegolowe usg echa serca dziecka. To jest bardzo meczace. Marze o tym, zeby w koncu zaczac sie cieszyc ta ciaza, zyc spokojnie i brac udzial w dyskusjach na temat ciuszkow, wozkow czy innych bzdetow:( Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link
kami-danielito Re: Badowimo ... 15.03.07, 02:29 a ja sie bardzo ciesze, ze wszystko jest w porzdaku, podejrzenia byly bardzo powazne. Na pewno bardzo sie denerwowalas, jak widac, bo fakcie, niepotzrebnie, zreszta tak samo jak ja. Tak samo bedzie teraz, lekarze tutejsi, chyba naprawde boja sie powiedziec ze wszystko jest Ok, boja sie ze pozniej okaze sie ze cos bylo nie tak, i ktos poda ich do sadu :) Dlatego czepiaja sie wszystkiego i jesli nie sa pewni na 100 %, robia dodatkowe badania. Nie denerwuj sie tak bardzo tym razem, serduszko jest zdrowe na 100%, mysl o powrocie do Polski, ja bardzo Ci tego zazdroszcze. Trzymaj sie Kami Odpowiedz Link
ridibunda Re: Badowimo ... 15.03.07, 12:43 Ja tez się bardzo cieszę że podejrzenie ZE okazało sie tylko podejrzeniem. Co prawda nie mieszkam w Stanach i nawet nigdy tam nie byłam, ale słyszałam że tam właśnie można się sądzić o wszystko i dlatego myślę że to co pisze kami jest jak najbardziej prawdziwe. Nie martw się, Badowimo, na pewno wszystko już teraz będzie dobrze. Bardzo sie z tego ciesze i pozdrawiam. Odpowiedz Link
badowimo dziekuje 16.03.07, 17:32 Dzieki dziewczyny jeszcze raz za wsparcie. Wczoraj bylam w klinice, gdzie przyjmuje moja lekarka. Wysiedzialam sie 4 godziny, bo mialam umowiona wizyte z jakims protegowanym ukrainskim ginekologiem, ktory dzieki swoim wplywom moze przyspieszyc to badanie, usg echa serca dziecka. Jak juz sie okazalo, ze ma mnie przyjac wysiadly kompy w calej przychodni. Nie mogl mi w zwiazku z tym ustalic terminu. Odeslali mnie do domu, musze czekac na telefon od nich kiedy bede miec badanie. Zalezy mi na czasie, bo chce sie w koncu uspokoic. Wykoncze siebie i malucha jak tak bede sie zamrtwiac, ale jakos nie moge sie uspokoic choc wiem, ze powinnam. Bledne kolo. Rozmawialam z polska pielegniarka, ktora tam pracuje. Mowila, ze byla w ciazy 9 razy, 4 razy poronila, ma 5 dzieci. Z kazdym robila tylko jedno usg, i chociaz byly wskazania do powtorzenia badania nie wyrazala zgody. Wychodzila z zalozenia, ze jak Bog mial ja obdarzyc zdrowym dzieckiem to sie takie urodzi jak chorym to tez to zniesie. Silna babka! Uswiadomila mnie po raz kolejny, ze tutaj lekarze sa przewrazliwieni, ze nie spoczna dopoki nie upewnia sie, ze wszystko gra. Oczywiscie wynika to z bojazni przed sadami i postawieniem blednej diagnozy. Dlatego dotad beda drazyc, az uspokoja sie oni i pacjentka. Az precyzyjnie beda pewni co sie dzieje. Juz sama nie wiem, czy to dobrze czy zle. Jak slysze ze w Polsce dziewczyny maja robione usg polowkowe 10 albo 15 minut to dreszcze mnie przechodza. Co za 15 minut mozna zmierzyc?? Prosze Was caly czas o niepuszcznie kciukow, odezwe sie na pewno co i jak. dzieki i pozdrawiam! Odpowiedz Link