Dodaj do ulubionych

wysiadly mi rece:(

14.06.07, 19:41
nie daje juz rady, dretwieja caly czas, nasila sie to w nocy, dochodzi bol
dloni i nadgarstkow, cwiczenia nie pomagaja, magnez nie pomaga, picie wody
nie pomaga. Co noc przezywam koszmar, bo nie moge wytrzymac z bolu. Jutro mam
wizyte u gina, wiec chyba wyprosze jakąś farmakologie...

A Wy macie cos takiego?Jesli tak, to jak sobie z tym radzicie?

Obserwuj wątek
    • borowka78 Re: wysiadly mi rece:( 14.06.07, 19:54
      Współczuje. Nie mam pojęcia, co może Tobie pomóc. Dobrze, że masz jutro wizyte
      u gina-powinien temu zaradzić-mam nadzieje:-)
      Trzymaj się!
    • agasar79 Re: wysiadly mi rece:( 14.06.07, 20:04
      JA mam tak już od końca kwietnia, w moim przypadku to zespół cieśni nadgarstka,
      ból dzień i noc, ale w nocy to koszmar. Na początku spałam tylko 1-3 godzin na
      dobę (ból na dłużej nie pozwalał), teraz ból jest taki sam, ale już po takim
      czasie się troszkę do niego przyzwyczaiłam i śpię troszkę więcej :)
      Niestety ja mam tą formę bardziej zaawansowaną :(
      Mi nie pomaga nic, tabletkę p/bólową wzięłam raz i stwierdziłam że nie ma sensu
      się faszerować bo i tak nawet na minutę nie pomogła.
      Pisałyśmy już kiedyś o tym, na pocieszenie dodam że kilka z nas ma
      tą "fantastyczną" dolegliwość.
      Trzymaj się, wiem co przeżywasz
    • ridibunda Re: wysiadly mi rece:( 14.06.07, 20:11
      Mi drętwieją dłonie i stopy, wydaje mi sie że to od obrzęków, w poniedziałek idę
      do lekarza i zobaczymy co on na to powie. Z domowych sposobów również nie pomaga
      mi nic.
    • f3f Re: wysiadly mi rece:( 14.06.07, 20:37
      tu o zespole cieśni nadgarstka w ciąży, ale nie za wiele tych informacji...
      www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,423,Dr%C4%99twienie%20r%C4%85k%20w%20ci%C4%85%C5%BCy.
      209.85.129.104/search?q=cache:5yjATFlvgPMJ:www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php%3Fp%3D654750+ci%C4%85%C5%BCa+dr%C4%99twienie+r%C4%85k&hl=pl&ct=clnk&cd=7&gl=pl&client=firefox-a
    • apolka73 Re: wysiadly mi rece:( 14.06.07, 23:12
      Bola i dretwieja, szczegolnie (nie wiem czemu najdluzszy palec u prawej reki -
      caly czas wlasciwie jest dretwy). sporo mi leci z rak. Mezczyzna podnosi i
      chyba zaczyna myslec ze robie to specjalnie :) Pytalam gin - "wysiada ci
      kregoslup" powiedziala, dziecko uciska. Poprawia sie jak leze na lewym boku
      albo na wznak i jak plywam. ale spokojnie czekam do lipca, pewnie przejdzie.
    • makikii Re: wysiadly mi rece:( 15.06.07, 09:46
      mi też drętwieją. Prawa ręka non-stop, lewa w nocy. Utrudnia mi to prace przy
      kompie, ale co tam. Jeszcze troche. Mi tez lekarz powiedział ze to dziecko może
      uciskac na jakis nerw i ze po porodzie przejdzie.
    • kaga6 Re: wysiadly mi rece:( 15.06.07, 10:02
      Mi także drętwieją ręce i nogi zwłaszcza lewa ręka(dwa palce:serdeczny i
      środkowy) do tego opuchlizna. Dzis wstalam już z piękną opuchlizną na nogach i
      rękach...A teściowa pierogi wymyśliła...POczekam do poniedziałku, jak nie minie
      to pójdę do lekarza...
      • ooluchna Re: wysiadly mi rece:( 15.06.07, 12:46
        Ja byłam z tym problemem u swojego gina i powiedział,że to normalne w ciąży i
        przepisał 1xdziennie DETRALEX i 3xdziennie ASPARGIN,ponoć ma pomóc ale dopiero
        po jakimś tygodniu.Oby bo wyrobić się nie da:( Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka