Dodaj do ulubionych

bylam u lekarza-bede nastepna :)

16.06.07, 00:02
Dziewczyny bylam dzis u gina.
Czop mi odszedl tydzien temu,rozwarie na palec (ile to cm?),brzuch obniony,glowka w kanale.
Lekarz daje mi ok tygodnia.
Powiedzial ze jak bym teraz odstawila nospe to bym zaczela rodzic.
Pytalam sie go kiedy mam jechac do szpitala-jak skurcze beda co 5-10min?
a on na to ze nie,ze jak co godzine-poltorej bo w innym wypadku urodze w drodze do szpitala.
Wydawalo mi sie ze jedzie sie jak skurcze sa czeste,dobrze za sie spytalam bo byl nie dojechala,a ja chce jeszcze rodzic z zoo.Pewnie dlatego mam tak szybko jechac bo jest juz rozwarcie a wielorodki rodza szybciej.
Zrobil mi wymaz,wyniki morfologii ok a nawat sie poprawily,przytylam tylko 1 kg.
lekarz kazal sie na biegu pakowac.

Trzymajcie za mnie kciuki-zaczelm 36t
Obserwuj wątek
    • burda3 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 00:33
      Edzia! No jasne,ze bede trzymac kciuki ! czyli mówisz,ze tydzień....no to
      spakuj sie"na spokojnie" i co pozostaje?czekac....
      Sciskam- burda
      • kami-danielito Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 03:24
        dobrze ze wszystko jest Ok, bedziemy tzrymac kciuki, nie rozumie tylko dlaczego
        masz az tak bardzo sie spieszyc do szpitala, przeciez trzeba wyczaic czy skurcze
        sa regularne itd. Przy tak rzadkich odstepach to bedzie trudne. Mnie tez czeka
        drugi porod, w srode mam wizyte kontrolna, podpytam gino kiedy mam zwijac
        manele. Trzymaj sie cieplutko i uwazaj na siebie
        Kami
        • lopez32 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 06:38
          ja tez mam rozwarcie napalec i 3 dziecko bede rodzic, mialąm juz takie dni
          ostatnio ze skurcze były co 4 minuty i przeszło, to był poród pozorny. Czyli
          próba generalna, skurcze są dalej silne, ale nic takiego sie nie dzieje, też
          najbardziej sie boje ze jak przyjda teprawdziwe to w koncu nie zdążę do tego
          szpitala, chociaz mam blisko, ale nie mam samochodu. brzuch nisko od konca
          maja, 37 tydz sie skonczyła wlasnie fenoterol dawno odstawiony, nospy nie
          zażywam, i nic sie nie dzieje.
          • lopez32 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 06:52
            własnie byłam w toalecie, (sorki za opisy) odszedł mi czop śluzowy i lekkiego
            rozwolnienia dostalam:):) czyżby coś sie działo??
            Mam nadzieje ze najpóźniej do jutra coś sie podzieje, dzisiaj musze jeszcze coś
            zrobic, odebrac przesyłke na dworcu
            • babajagaa Re: Edzia!!! 16.06.07, 08:08
              myslalam ze poczekasz na mnie,a tu takie wiesci,ja mialam niby przedwczesnie
              urodzic bo skracala sie szyjka i miekka a tu widze ze chyba bede musiala do
              terminu czekac
              • bobimax Re: Edzia!!! 16.06.07, 08:31
                No ja tez myslałam, że bedziemy razem rodzić a tu masz Ci babo placek. Ja to
                jeszcze daleko czop siedzi, brzuch myslałam że mi opadł ale chyba jednak nie. W
                środę mam wizytę, ciekawe co mi powie.
                • babajagaa Re: Bobimax 16.06.07, 08:32
                  Ja w czwartek ide,tez jestem ciekawa to bedzie 37tc-daj znac co i jak a na
                  kiedy masz termin
                  • bobimax Re: Bobimax 16.06.07, 09:43
                    na 21 lipca. Myslałam że urodzę wcześniej, bo w pierwszej ciąży miałam
                    cholestazę i byłam pewna, ze teraz też będą miała a tu niespodzianka wyniki w
                    normie i zero objawów cholestazy.
    • aninka79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 08:35
      Edzia skoro masz blogoslawienstwo lekarza to spokojnie dokoncz wszystkie sprawy
      i jedz rodzic. Moja siostra pojechala rodzic jak miala skurcze co 5 minut jak
      sie okazalo z rozwarciem 7cm i szybko urodzila w 2,40 h. Edzia bedziemy trzymac
      kciuki zeby wszystko odbylo sie szybko. Bedzie dobrze nie moze byc inaczej :)
      • sylpal13 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 08:43
        będzie dobrze edziuchna!!!!!!!!! Będziemy za ciebie mocno kciukaski trzymać!!
    • borowka78 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 08:43
      No nieźle edzia,kciuki bede trzymac, zebys jednak zdazyla dojechac do szpitala;-
      )
      Trzymaj sie cieplo...

a ja nadal w dwupaku...nospy nie lykam, zaczelam cos juz w domu spzratac i na
      razie-cisza...oby do polowy przyszlego tygodnia!!
    • asia19813 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 08:56
      powodzenia, będzie odbrze. Ja tez juz bym chciała rodzić, no może za tydzień,
      ale nie chcę czekac do 15 lipca. w poniedziałek mam 2 rocznice ślubu, może by
      tak... nie za wcześnie może, to 35tc wg OM, wg USG 36.
    • aldona784 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 09:24
      trzymam kciuki, bardzo bardzo mocno. I troszeczkę zazdroszczę, ja juz powoli
      zaczynam miec dośc. A z drugiej strony chcę żeby malutka siedziła jak najdłużej
      i rosła.
      • mynia0 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 09:43
        oj, to tak jak ja... chciałąbym, żeby już było po wszystkim, ale chciałabym,
        żeby młoda jeszcze sziedizała w brzuszku i dojrzewała do finału ;)

Edzia, trzymamy kciuki :) urodzisz, jak przyjdzie Twój czas. a rozwarcie na
        palec to ok 1.5 - 2 cm. bo pełne rozwarcie - to 5 palców - czyli 10 cm ;)
        • edzia.79 Re: Myniu 16.06.07, 09:54
          mowisz ze palec to 1,5-2cm ????
          syna zaczelam rodzic jak mialam tylko pol cm,a po ok 10godz byl dopiero 1cm,wiec te 2 cm to dla mnie sukces.
          mam nadzieje na szybki porod :)
          • mynia0 Re: Myniu 16.06.07, 10:12
            tak mi w szpitalu mówiły położne ;) ale ja tam sie na rozwarciach nie znam :)))

ja przy pierwszym porodzie doszłam do rozwarcia na 2 cm po 12 godzinach!!! a
            potem kolejne 5 - i było juz pełne. ale bolało, jak diabli..... no i te słynne
            masaże...
    • bozena.br.0307 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 09:44
      Ja też trzymam kciuki. Nie rozumię tylko po co jechać tak wcześnie, ze
      skurczami co godz? Mój gin mówi stale, że jechać jak skurcze będą regularnie co
      ok.10 min bo jak rzadziej to tylko będzie trzeba dłużej w szpitalu poleżeć. Ale
      Ci zazdroszczę, też bym chciała już :D Trzymaj się i czekaj cierpliwie.
      buziaczki
    • bobimax Re: Edzia 16.06.07, 09:44
      Powiedz mi czy miałaś teraz ważone dzieciątko. Jeżeli tak to ile waży tak około.
      • edzia.79 Re: Bobimax 16.06.07, 09:51
        moj lekarz nie ma usg wiec nie wiem,ale planuje isc w tygodniu zeby zobaczyc czy mala dobrze lezy i dowiedziec sie ile wazy-a moze lepiej nie isc bo jak sie okaze ze za malo to bede w stresie a usg moze oszukac z waga :)
    • e-millie Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 09:45
      Trzymaj się Edzia! Życzę szybkiego, łatwego rozwiązania!!! I czekamy na bardzo
      dobre wieści :))) Ja wczoraj byłam u lekarza, mała ma podobno już ok 3300g i
      chyba też w ciągu tygodnia-dwóch będziemy rodzili :) dzisiaj zaczęłam 38tc.
      pozdrawiam gorąco!
      e-millie
      • edzia.79 Re:dzieki dziewczyny 16.06.07, 09:49
        za slowa otuchy-teraz to dopiero zlapie schize i bede biegac do lazienki czy juz odchodza wody hihihi.

Sama sie dziwie ze tak szybko mam jechac bo skad bede wiedziec ze to juz porod a nie skurcze przedwczesne???
        No ale jak mam urodzic w samochodzie to moze lepiej jechac wczesnie-tylko ze takie skurcze co godzina to mialam juz nie raz :)

Moze mam jechac dlatego ze to dopiero 36tc i moze beda zatrzymywac akcje??? albo dawac lek na plucka???

Sama nie wiem-ide sie zaraz pakowac.
        • bobimax Re:dzieki dziewczyny 16.06.07, 09:59
          leki na płucka dostaje się 2 lub 3 dni nie pamiętam dokładnie, bo moja strasza
          takie dostała (tzw dowcipne zastrzyki). dostałam je w 36 tc.
    • basiss79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 09:57
      Ojej..;Alez to wszystko stresujace!Ale trzymam mocno kciukasy!Bedzie
      dobrze!:)Szybciutko daj znac jak poszlo :)
    • lucy_cu Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 10:02
      Edzia, możemy sobie rękę podać- ja od wtorku mam szyję "puszczającą dobry
      paluch", jak to finezyjnie określił lekarz. Parę kawałków czopa też poszło.
      Skurcze- pocieszę Cię- od miesiąca mam naprawdę mocne i częste i do tej pory
      nic. Lekarz orzekł, że z takim "paluchowym" rozwarciem mozna łazić i trzy
      tygodnie- czego sobie życzę, bo poród teraz to jednak zdecydowanie za wcześnie.
      Spokojnie- wyczaisz, że się zabawa rozkręca. Z tą jazdą do szpitala przy
      skurczach "co godzinę- półtorej"... tu nie ma reguły- można chodzić tygodniami
      z rozwierającą sie szyjką i skurczami, a potem jeszcze spędzić sporo godzin na
      porodówce, zanim się urodzi. Sama miewam takie serie co pięć minut przez
      godzinę- i same zdychają te skurcze; lekarz twierdzi, że to po prostu takie
      mocne przepowiadające i już. Tu w ogóle żadnych reguł nie ma- dżungla
      normalnie. ;-)))
      Nic się nie martw, będzie dobrze. :-)
      Ściskam mocno.
      A torbę spakowałam wczoraj, hehe. ;-)
      • edzia.79 Re;lucy_cu 16.06.07, 10:06
        ja dzis sie bede pakowac.mam nadzieje poczekac jeszcze ze 2 tyg.
        bierzesz cos na skurcze???
        lekarz powiedzial ze nospe moge brac jeszze przez tydzien a potem odstawic
        • lucy_cu Re: Re;lucy_cu 16.06.07, 10:11
          Mam brać przez dwa tygodnie no-spę forte trzy razy dziennie. Po tych dwóch
          tygodniach- hulaj, dusza.
          W piątek mam wizytę z usg, pomierzymy Małą, mam nadzieję, że będzie miała
          przyzwoitą wagę.
          Edzia, mówię Ci, dżungla, zresztą sama wiesz- niczego tu nie przewidzimy.
          Trzeba czekać, zachowując spokój (buhahahha, jakby to było możliwe ;-P).
    • latortura Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 10:21
      powodzenia kochana,
      ja juz tez powoli czuje stresa... brrr...
      • atenette Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 11:51
        Trzymam mocno kciuki!
    • musia79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 12:58
      Ojej :)) widzę że takie wiadomości zaczynają być na porządku dziennym, powodują
      że wszystkie coraz bardziej się nakręcamy :D - już niedługo każda z nas będzie
      ogromnie szczęśliwa :))
      Edziu trzymam kciuki i życzę szybkiego lekkiego porodu :)
    • ridibunda Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 14:21
      Eeeeeedziaaaaaa!!!!
      Ty masz termin dzień przede mną, zaraz będziesz po a ja co??? Oprócz
      standardowych boleści brzucha i kości nic mi się nie dzieje!!!! To
      niesprawiedliwe!!!
      A tak na serio to trzymam kciuki i dawaj znać jak będzie coś nowego.
      Pozdrawiam
    • agatka_1979 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 14:37
      ale fajnie!!! Edzia, będę mocno trzymać kciuki za Ciebie i Twoją Córę!!
    • a.l.a.s.k.a77 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 14:50
      Edzia oby wszystko było dobrze. Urodzisz jak przyjdzie czas, nie ma sensu sie
      denerwować.
      Ja mam termin na 2 lipiec i jak dotąd NIC!!! Zero skurczy, nic nie odczuwam
      specjalnego. Mam nadzieję, że nie będę rodzić po terminie bo już mam dość
      upałów z moim brzuszkiem, a najbardziej przeszkadzają mi spuchnięte nogi -
      koszmar!!! W czwartek mam wizyte to sie dowiem jak tam moja szyjka.
      • nika1201 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 17:20
        Zyczę powodzenia, ja zaczynam w przysszłym tygodniu 38 i zastanawiwm się czy
        sobie nie przyspieszyć z pomocą męża
        • zabka1233 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 20:23
          zycze szybkiego rozwiazania oczywiscie juz po przyjezdzie do szpitala
          kurcze ale ci zazdroszcze ja juz nie daje rady z tym brzuchem chcialabym miec to
          juz za soba a tu jeszcze miesiac a znajac moje szczescie to jeszcze przenosze
    • ja-goda1 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 21:34
      Edzia, Lopez, Lucy ja normalnie w szoku jestem. Niby nic mnie nie powinno
      dziwic, w końcu to już połowa czerwca za nami, więc nic dziwnego, że się zaczyna
      dziac. Tylko tak mi jakoś szybko to zleciało - jeszcze nie tak dawno
      rozmawiałyśmy o mdłościach i pierwszych wynikach USG, a tu już kolejka do
      rodzenia się ustawia. Ja mam nadzieję doczekac do 20 lipca, więc jeszcze 5
      tygodni przede mną, a że dobrze się czuję to będę mocno za Was trzymac kciuki:)
      • edzia.79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 23:28
        rano czulam sie kiepsko,senna,bez chumoru,lekie skurcze i pobolewanie brzucha.
        pozniej zlapal mnie pawer i zaczelam sie pakowac i szykowac rzeczy dla malej w komodzie,no poprostu instynkt gniazda.
        teraz sobie siedze i nadal nic.
        ciekawe jak dlugo to potrwa.
        Lucy juz sie wylamuje po trochu...
        • edzia.79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 16.06.07, 23:28
          oj mialam napisac LOPEZ ale ze mnie gapa :)
        • lucy_cu Edzia :-) 17.06.07, 08:52
          Edzia, a diabli wiedzą, jak długo...KIEDYŚ ruszy na pewno...;-)
          U mnie od wczoraj też cisza, na szczęście. Pewnie to zasługa nospy, ale mąż się
          śmieje, że to potęga ludzkiego umysłu- w piątek moja córa gra główną rolę w
          przedszkolnym "Brzydkim Kaczątku"- przecież muszę ją zobaczyć, no nie? Więc do
          piątku przynajmniej akcja "skurcz" wstrzymana! ;-PPPP
          Trzymaj się!
          • edzia.79 Re: Lucy 17.06.07, 10:14
            Ja znow sie trzymam do czwartku kiedy w przedszkolu jest zakonczenie roku polaczone z Dniem Mamy i Taty :)))
            ale mowie ci ze skurcze przepowiadajace mam coraz czestsze i nie wiem jak dam rade,tylko czekam na mocniejszy skurcz,badz odejscie wod,nospe tez lykam :)
            • lucy_cu Re: Lucy 17.06.07, 10:34
              No, no, właśnie- przecież nie możesz nie być na takiej imprezie!
              Tak trzymaj ! :-)
              A najwyżej będziesz robiła za gwózdz programu...;-DDD
              Nie, no, głupoty piszę (tfu, tfu, przez lewe ramię, odpukać itd!).
              • edzia.79 Re: Lucy 17.06.07, 10:43
                hihihihiihii
                ale bylby numer,juz widze mine pani z przedszkola
      • lucy_cu Jagódka :-) 17.06.07, 08:47
        Mam identyczne odczucia- zleciało kupę czasu, nawet nie wiadomo, kiedy...
        Teraz kciuki trzeba trzymać za wszystkie tu obecne panie równiutko- żadna z nas
        nie zna dnia ani godziny, że tak się banalnie wyrażę...Nieważne, czy termin
        wypada na 1.lipca, czy na 30.!
        Ja na razie mam wielką ochotę wymknąć się z tej kolejki do rodzenia, a
        przynajmniej zająć miejsce gdzieś na szarym końcu, zgodnie z terminem!
        • ja-goda1 Lucy.. 17.06.07, 15:52
          Dokładnie tak się czuję. Piszę gratulacje, trzymam kciuki, myślę ciepło o Was
          wszystkich, a tak szczerze to gdzieś w głębi chyba do mnie nie dociera, że mnie
          tez to dotyczy. W końcu nie mam gwarancji, że donoszę do terminu, ale mimo to
          ciągle myślę, ze to jeszcze 5 tygodni. Jeszcze dentysta, alergolog, wizyta u
          homeopatki z Misiem, wizyta u rodziców... ciągle wymyślam nowe plany, żeby tylko
          wszystko udało się zamknąc przed godziną ZERO. Polecam to dobra metoda na
          niemyślenie o jednym!!!

Lucy, a Wy jak widzę zmieniliście opcję imienia dla córeczki - coś mi sie
          kojarzy, że miałabyc Lucynka??

Pozdrawiam bardzo serdecznie
          • lucy_cu Re: Lucy.. 17.06.07, 19:56
            Dobrze pamiętasz imię- Lucynka ewoluowała w Tereskę. :-)

Ja też się staram wymyślać sobie różne sprawy do załatwienia- ba, bez
            wymyślania mam faktycznie trochę na głowie. Tylko niestety realizacja tych
            planów skutecznie koliduje z zaleceniem lekarza, żeby się nie wygłupiać i
            wreszcie zwolnić...

Pozdrawiam również gorąco! :-)
    • asia19813 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 17.06.07, 10:40
      a ja do tej pory chyba nie mam skurczów, a może nie wiem o co chodzi a mam?
      • edzia.79 Re: Asiu 17.06.07, 10:45
        poznalabys napewno;brzuch twardy jak kamien i do tego pobolewa jak na okres
        • borowka78 edziu... 17.06.07, 16:15
          jestem ciekawa czy na porodówce zjawisz się szybciej Ty czy może ja?
          Z godzine temu odszedł mi czop podbarwiony krwia, bole podbrzusza i krzyza jak
          na okres, brzuch twardnieje...
          Z Marcinkiem mialam tak samo, wiec mysle, ze to juz lada moment.
          A w domu syf, nadal przed remontem, dziecko u dziadków(TESKNIE NIEMILOSIERNIE)

Qrde...mimo niedzieli chyba umyje z dwa okna...

RATUNKU...zaczynam panikowac:(((((
          • edzia.79 Re: Borowko 17.06.07, 23:06
            jednak widze ze bedziesz pierwsza
            Powodzenia i czekamy na wiadomosc
    • mirinda80 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 17.06.07, 17:17
      Rany jakie Wy jesteście w gruncie rzeczy spokojne. Zazdroszczę Wam. Mi zostało
      jakieś 4 do 6 tygodni i raz chciałabym to już mieć za sobą a innym razem odwlec
      poród w nieskończoność. Słowem panika totalus. DO potęgi entej:( Moim
      najbardziej wymarzonym momentem jest dzień wyjścia ze szpitala z Tośką w
      nosidełku.

Edzia, życzę wszystkiego dobrego na dzień narodzin Twojego Dzieciątka. Zdrówka
      dla Ciebie i dla Dzieciny. I szybkiego samochodu z kierowcą jak z francuskiej
      Taxi:)
    • yvonne79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 17.06.07, 19:29
      Edzia, trzymam kciuki :)
      Ale mnie straszycie dziewczyny... Ja chcę dotrwać do terminu, a Wy tu wszystkie
      powoli się wykruszacie...
      Pozdrawiam :)
      • edzia.79 Re: bylam u lekarza-bede nastepna :) 17.06.07, 23:09
        ja jeszcze jakos ciagne,w sumie wcale sie nie oszczedzam;wczoraj wielki spacer po parku,dzisiaj piknik w Goraszce
        Skurcze mam przepowiadajace ale mysle ze poki nie odstawie nospy to nie urodze
        jeszcze mam jej na ok tydzien,pozniej odstawiam i moge rodzi akurat bedzie 37-38tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka