Dodaj do ulubionych

Ból głowy - macie jakies sposoby?

21.06.07, 10:19
Dzis mialam straszna noc - po poludniu zaczela mnie bolec glowa i pomimo
zazycia apapu bolała całą noc... Przerąbane.. prawic cala noc przejeczalam,
tak potwornie bolało... zimny oklad na glowe pomogl niewiele. A dzis dlaje
jakas nieprzytomna jestem.
Macie moze jakies sposob na tak mocne bole glowy?
Obserwuj wątek
    • ingapol Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 10:22
      mnie jak głowa boli to jak tylko mogę kładę sie spać, choćby na 30 min, ale u
      Ciebie to chyba jeszcze gorsze są te bóle skoro noc nie pomogła :(
      • borowka78 Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 10:26
        W tej ciazy na szczescie migrenowe bole glowy mnie ominely, ale przy pierwszej-
        to był horror...
        Kladlam sie w ciemnym pomieszczeniu (rolety w dół) w ciszy i spokoju z zimnym
        okladem na czole (recznik moczylam w zimnej wodzie z amolem).
      • burda3 Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 10:27
        To zalezy od czego ten ból głowy- ja mam np. z wysokiego cisnienia, wtedy jest
        odpowiednie postepowanie. A takie inne - to przede wszystkim cisza, ciemnosc,
        najlepiej jak mąz przytuli i delikatnie masuje( Ręce , które leczą ) - ale
        ogólnie to tez nie najlepiej sobie z tym radzę. No i nie kładę sie, tylko na
        półsiedząco.
        • atenette Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 11:03
          Oj mialam okropne bole migrenowe w tej ciazy. Czasami ryczalam z bolu... Jednak
          przez cala ciaze nie wzielam ani jednej tabletki przeciwbolowej. Przeczytalam
          natomiast, ze 12 migdalow dziala podobnie jak 2 aspiryny, wiec kiedy zaczyna
          sie migrena lece po nie do sklepu (czasami pomaga, czasami nie :)). Do tego
          zimne oklady na glowe, ciemny pokoj, cisza i sen.
          • becik_l79 Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 11:47
            mnie bolała głowa tak, że nie mogłam znaleźć sobie miejsca - ale od zatok. i wtedy zimne okłady pogarszały sprawę. Nalałam więc gorącej wody do plastikowej butelki i przykładałam ją do czoła (nie miałam termoforu). Apap nie pomagał, ale ten patent się sprawdził. Może spróbuj... I daj znać jak się czujesz.
            BUźka
    • meniaaa Re: AMOL 21.06.07, 13:03
      smarowac skronie amolem-pomaga!
    • ska_kanka Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 21.06.07, 21:28
      Pij bardzo duzo wody.
    • kami-danielito Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 22.06.07, 03:56
      Wiesz co, ja bym takich boli nie ignorowala, jesli nawet jakies srodki Ci nie
      pomagaja to moze lepiej aby lekarz Cie obejrzal, moze to nadcisnienie. Nie chce
      straszyc ale mi lekarz powiedzial, ze jesli bedzie mnie tak mocno bolala glowa
      to mam sie z nim kontaktowac?! Trzymam kciuki
    • marigold222 Re: Ból głowy - macie jakies sposoby? 12.09.17, 09:13
      przy bólach głowy związanych ze zmianami ciśnienia pomaga mi mały kieliszek mocnego alkoholu- i to ma uzasadnienie medyczne, bo rozszerza naczynia krwionośne wyrównując ciśnienie (ale oczywiście metoda nie dla ciężarnych). Z innych metod- gumki recepturki założone na kciuki na wysokości połowy paznokcia- recepta od mojej koleżanki- czarownicy zajmującej sie akupresurą i takimi tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka