Dodaj do ulubionych

Ciaza i moje cialo

29.06.07, 15:01
Jestem w 38tc i przytylam juz 18kg. Jestem przerazona, tym bardziej, ze cale
zycie zawsze bylam na dietach i pare kilko wiecej to juz byla tragedia. Do
tego ten straszny cellulitis!!! Zawsze go troche mialam na udach, ale teraz
jest po prostu strasznie! Mam go nawet na lydkach! Nie moge na siebie
patrzec, o pokazywaniu sie mezowi w krotkich spodenkach juz nie wspomnie :(.
Obiecalam sobie, ze jak tylko odzyskam sily po porodzie to biore sie za
siebie! Kupilam sobie dzisiaj krem na ujedrnianie piersi, spray na
ujedrnianie brzucha i balsam na cellulitis i juz sie nie moge doczekac kiedy
zaczne to wszytko stosowac. Obiecalam tez sobie racjonalna diete po porodzie
(bede karmic, wiec odchudzac sie od razu nie moge) oraz dluuuugie spacery.
Dziewczyny mam nadzieje, ze to moje cielsko szybko wroci do normy i zacznie
przypominac choc troche to cialo sprzed ciazy!
Obserwuj wątek
    • anneau Re: Ciaza i moje cialo 29.06.07, 15:30
      Kochana.... chyba wszystkie tak samo mamy...

Tylko ja niedługo urodzę moje drugie dziecko i mam bardzo świeże wspomnienia
      z "dochodzenia do siebie" po pierwszej ciąży.

- Przytyłam w niej 16 kg i wszystkie zgromadziły się w newralgicznych
      miejscach. Czułam się jak wieloryb...
      - 2 dni po porodzie weszłam na wagę mając nadzieję że jestem już lżejsza o
      jakieś 5 kg (bo 3 kg to Majka, kolejne to łożysko i wody płodowe) a nadal
      miałam 16 więcej na liczniku :(

byłam totalnie załamana

po czym okazało się że:
      - od karmienia piersią i wstawania w nocy nie sposób nie schudnąć - mimo że w
      wolnych chwilach głównie jadłam. Młoda mama zużywa nieprawdopodobne ilości
      energii. Trzeba produkować mleko, mieć siłę na spacery i nie da się nie wstawać
      w nocy. Jest się wyczerpanym i się chudnie... tak po prostu.

- moja skóra była dla mnie obleśmym wiszącym pomarszczonym workiem - a po 4
      miesiącach wyglądała mniej więcej jak przed porodem. Od porodu stosowałam żel
      poporodowy Mustela. Potem zaczęłam raz w tygodniu chodzić na masaże
      pojędrniające - i po 6 miesiacach od urodzenia Mai byłam taką laską że nikt nie
      był w stanie uwierzyć że niedawno urodziłam dziecko (ważyłam o 3 kg miniej niż
      przed ciążą, a moja skóra była gładka i śliczna). Zafundowałam sobie kilka razy
      solarium, poszłam do fryzjera i czułam się naprawdę dobrze w swoim ciele.

- dzięki kosmetykom i masażom po celulicie - który widoczny był gołym okiem
      (nie trzeba było ściskać skóry żeby go zobaczyć - szczególnie na pośladkach)
      nie było śladu.

Teraz znowu przytyłam 15 kg i do porodu wrzucę jeszcze pewnie 2 lub 3 kg
      (zawsze na koniec tyję najwięcej). Kupiłam już żel musteli i umówiłam się z
      masażystką że gdy tylko dojdę do siebie po porodzie - wznawiamy masaże.

PMIĘTAJ: Najważniejsze to nie wymagać od siebie zbyt wiele - tzn nie oczekuj że
      miesiąc po porodzie będziesz szczupła i gładka - bo nie będziesz. Ale masz dużą
      motywację , kupiłaś już kosmetyki i po 3 - 4 miesiącach po porodzie po ciąży
      nie będzie ani śladu.

uśmiechnij się do siebie - to jak będziesz wyglądać zależy tylko od ciebie. A
      zdziwisz się jak łatwo dochodzi się do formy po porodzie. Nie bedziesz mogła
      uwierzyć ze jedząc tak dużo można tak szybko chudnąć (był taki czas po Mai że
      chudłam 3 kg tygodniowo! - sama z siebie i bez żadnego wysiłku).

całuję
      • atenette Re: Ciaza i moje cialo 29.06.07, 15:33
        Dzieki Anneau! Jakie to pocieszajace co piszesz (oprocz tego oczywiscie ze po
        porodzie wazylas tyle samo co przed)! :)) I te masaze... ech chyba tez sobie
        takie zafunduje! Super pomysl! :)
        • anneau Re: Ciaza i moje cialo 29.06.07, 16:10
          A propos warzenia zaraz po porodzie tyle samo - to chyba kwestia tego, że były
          potworne upały (29.07.2005) i musiałam zgromadzić leżąc w szpitalu sporo wody
          (mimo, że nie wyglądałam na opuchniętą to tak musiało być) + ruszyła intesywnie
          produkcja mleka i moje cycki dużo ważyły :)))) (mój mąż był zachwycony ich
          wyglądem :)
          Zobaczysz - będziemy super laskami z ponętnym biustem :-)

pozdrawiam ciepło
          • sylpal13 do anneau 29.06.07, 17:00
            pocieszyłaś i mnie!!! ale poprosze o szczegóły, jakie kremy, jakie zele oprócz
            mustelli i te masaże u kosmetyczki czy masażystki? rany ja się wsydzę sama
            przed sobą mojego ciała, wstrętny celulit i rozstępy które wyszły po
            wewnętrznej stronie ud, szok!! tam nie smarowałam, bo tyle tłuszczyku, myślałam
            ze wychodzą ylko tam gdzie skóra się rozciąga. Oj dziewczyny nabrałam
            optymizmu!!
            • anneau Re: do sylpal13 04.07.07, 08:44
              Kochana - ja używałam po koleji:
              w ciąży:

1. cukrowy peeling do ciała - garnier (taki żółty - cena ok 20 pln)
              tak średnio 2-3 razy w tygodniu na te newralgiczne strefy - łącznie z brzuchem
              2. Mustela - krem przeciw rozstępom
              (wkleję losowy link z allegro bo tak chyba najłatwiej pokazać o co chodzi:
              www.allegro.pl/item210982517_mustela_9_miesiecy_krem_przeciw_rozstepom.ht
              ml)

A po ciąży:
              Mustela - żel poporodowy:
              www.allegro.pl/item210350736_mustela_zel_poporodowy_prezent_najtaniej_.html

A jeśli chodzi o masaże - to dość odważnie dałam ogłoszenie w necie ze szukam
              masażystki która bedzie dojeżdżała do mnie do domu. Zgłosiły się 3 osoby (2
              facetów i jedna kobieta). Zatrudniłam kobietę :)))) Jest po kursach masażu i ma
              własne łóżko. Tak chyba wychodzi najtaniej i można się skupić na najbardziej
              trudnych elementach ciała :)
              I te masaże brałam regularnie 1 w tygodniu późnym wieczorem jak Maja poszła już
              spać. Do masowania moja masażystka używała żelu/czy kremu Ireny Eris - na
              cellulit właśnie. (a na samym początku - tej mustelli poporodowej :))))

i tyle :)
              niby drogie te kremy ale generalnie nie ma ich tak dużo + nie stosouje się 10
              na raz tylko jeden :)
              ściskam mocno i pędzę na kontrolę do gina :)
    • mamaza Re: Ciaza i moje cialo 29.06.07, 21:30
      Ja przestałam się tym przejmować ,po pierwszej ciąży jakoś wróciłam do formy i
      teraz mam nadzieję ,że teraz też tak będzie.
    • latortura Re: Ciaza i moje cialo 03.07.07, 10:04
      atenette,

zobacz co napisalam tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=65002345
      plus dodam jeszcze odnosnie cellulitu, ja poprostu go stracilam,

podobno to od karmienia piersia, wiec boje sie ze pozniej powroci, no ale...to
      jeszcze zobaczymy,
      w kazdym razie wygladam lepiej niz przed ciaza, nic sie nie martw, bedzie
      dobrze,

jestem teraz tak zajeta, ze kilogramy same spadaja, nawet boje sie, ze za
      szybko, od kiedy urodzilam poprostu PRZESTALO MI SIE CHCIEC JESC !
      to tez niedobrze, no bo karmie, wiec zmuszam sie by cos przelknac,

ide sobie wlasnie zrobic jakies sniadanie bo siedze tak przy kompie i pije
      kawke zbozowa z mlekiem, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......wkoncu nie mam juz zgagi ;)

pozdrawiam
    • a.hysa Re: Ciaza i moje cialo 03.07.07, 13:59
      hey...

jak wiele z nas tez czuje sie zle w swoim ciele...+10 kg ale dla mnie to i tak
      duzo...

jednakze moj maz to kocha, twierdzil ze wczesniej bylam za chuda.. a ja tak
      sobie mysle... ze przeciez tak to juz jest kobiety w ciazy zawsze tyja...
      wiec.... ciesz sie ciaza a figura sama pozniej przyjdzie...
    • boazeria Re: Ciaza i moje cialo 04.07.07, 09:12
      jak was czytam to jestem zalamana- mam 25kg wiecej......... ech.
      • a.hysa Re: Ciaza i moje cialo 04.07.07, 09:13
        nie martw sie ... zejdzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka