azbestowestringi 08.07.07, 16:49 mam pytanie - czemu w polsce trzeba sie zameldowac do szpitala na dzien przed planowanym zabiegiem? co robia przez te 24 godziny? bo mi kazali sie stawic rano w dniu zabiegu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anneau Re: cesarka w polsce 08.07.07, 17:19 Mi kazali się stawić o 17.00 w dniu poprzedzającym zabieg. Miałam być pierwszym planowym zabiegiem rano. (w końcu wyszło inaczej bo wcześniej odeszły mi wody i trafiłam na oddział o 2.30 w nocy a cieli mnie o 6 rano.) Po drodze - pobrali krew i zrobili morfologię, ogolili łono, podali kilka kroplówek nawadniająco - dokarmiających i podali jakieś prochy.... Zajęło im to łącznie jakieś 3 godziny... Więc może tym co mają być cięte z samego rana każą być dzień wcześniej - dla własnego komfortu i braku pośpiechu... pozdrawiam Odpowiedz Link
burda3 Re: cesarka w polsce 08.07.07, 18:36 Magda ! ja wprawdzie jestem jeszcze przed cc - ale z tego co mówił gin i inni - rzeczywistośc jest taka,że : 1.często trzeba sobie po prostu wyleżeć miejsce (! ) dzień, czasem dwa- "zaklepać " 2. NFZ płaci szpitalom za okreslony czas/ długosc dni - więc im dłużej tym więcej kasy 3. Tak jak napisała Anneau coś tam robią - nawadniają, badają krew - ale wprawda jest taka,ze mogliby się z tym wyrobic w 3-4 godziny... 4.innych powodów nie znam - kolezanka leżała w ubiegłym tygodniu 2 dni, nim zrobili jej cc :-( Tak więc ciesz się,ze jestes juz po i że tak szybko wypuścili Cię do domu - a z tego co widziałam na zdjęciach miałaś fajny, samodzielny pokoik - co niestety u nas jak wiesz nie jest standartem . Na pewno sa jeszcze inne powody - dziewczyny z pewnością zaraz coś dopiszą. Pozdrawiam- fajnego masz Bobasa/Blondasa :-) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: cesarka w polsce 08.07.07, 19:10 Nie w każdym szpitalu tak jest. W "mojej" klinice laski przychodzą rano, a koło południa są już po. Kilka miesięcy temu moja znajoma miała planowane cięcie w szpitalu w małym miasteczku- tak samo: przyszła o ósmej rano, a o dziesiątej już dostałam wiadomość, że leży sobie i odpoczywa na pooperacyjnej. Odpowiedz Link
burda3 Re: cesarka w polsce 08.07.07, 23:04 Fajnie...no różnie to widac jest- we Wrocławiu w szpitalu w ktorym chcę rodzić jest tak jak napisałam, a w innych to nie wiem/ Odpowiedz Link