meniaaa 30.08.07, 11:55 co to takiego, lzawi choc malutka nie placze?zapalenie spojowek??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: łzawiące oczko ?? 30.08.07, 11:57 Może maluszka lekko przewiało? Na wszelki wypadek możesz przemywać oczko letnim rumiankiem (od zewnątrz do środka), może tylko jakieś podrażnienie, a jeśli coś poważniejszego to szybko będzie widać pogorszenie np. ropna wydzielina, opuchlizna (wtedy konieczny lekarz). Odpowiedz Link
meniaaa Re: łzawiące oczko ?? 30.08.07, 13:12 na razie nie widac ropki, dzieki aurinko, przemyje rumiankiem , mam nadzieje ze jej przejdzie Odpowiedz Link
kami-danielito Re: łzawiące oczko ?? 30.08.07, 14:57 ja w poniedzialek poszlam do lekarza, od piatku lzawilo prawe oczko, w niedziele rano bylo juz zaklejone ropka, w poniedzialek oba chore, dostal antybiotyk w kropelkach. We wtorek bylo juz o niego lepiej, a dzis nie ma sladu po infekcji. mam ndzieje ze Wam nie bedzie potzrebny antybiotyk :( Kami Odpowiedz Link
mynia0 Re: łzawiące oczko ?? 31.08.07, 10:39 my od urodzenia jestesmy pod kontrolą okulisty - młoda ma przytkany kanalik łzowy, albo conajmniej zwężony. objawy - ropna wydzielina i łzawienie oczka. jak stosuje krople, to ropa ustępuje i pozostaje tylko łzawienie. jak łzawienie nie ustąpi - idż do lekarza. Odpowiedz Link