Dodaj do ulubionych

Telefon od dzielnicowego

11.02.26, 16:24
Wiecie co?Miałam dziś telefon od dzielnicowego.Facet ,gdy dzieje się krzywda u sąsiada,gdy lecą śmieci wyrzucane przez sąsiada,gdy są awantury u sąsiada i jest przemoc...dzielnicowy nie odbiera telefonu ale jak ktoś chce pomóc,to dzwoni i poucza.Do brzegu....dałam ogłoszenie na portalu mieszkanca,że proszę o pomoc w złapaniu chorego kotka sąsiadów,że na ulicy tej i tej biega kotek ,co ma chore oczko,,że ja go złapie,zawiozę do weterynarza -specjalisty ,że pomogę bo sąsiadka się nim nie zajmuje....i na tym portalu dokładniej na FB odczytała to właścicielka tego kota.Wlascicielka to istna patologia,tam dzieci robią dzieci,bida z nędza,mieszkają na kupę,przekleństwa,alkohol,co rusz inny partner dla matki,dla córki.I zgłosiła to dzielnicowemu a na FB grożąc mi sądem, prokuraturą.A ten dzwoni do mnie,nie widząc ogłoszenia,że ja podałam dane tej sąsiadki Ja w szoku!Jakie dane?I Żadnych danych,żadnych imion nie bylo.I wiecie co,zamiast zajmować się poważnymi rzeczami,to on zajmuje się ogłoszeniem o pomoc w złapaniu chorego kotka.Teraz analizuje i ręce mi opadły.A jak dzwoniła milion razy do niego,że sąsiad bije syna,że lecą wulgaryzmy,że muzyka dudni o północy,to nie odebrał,nie oddzwonił,nie odpisał na smsa.
Obserwuj wątek
    • raczek47 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 16:34
      Ale po co dzwonił dzielnicowy? Co ci powiedział?
    • czekamnawiatr Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 16:36
      Jakoś mnie to nie dziwi. Znam przypadek, gdy do dzielnicowego zgłoszono znęcanie rówieśnicze. Trzy gó...ary gnoily czwarta. Wyzywały, wyśmiewały, biły ( rzecz się działa w szkole(. Dzielnicowy odmówił skierowaniu sprawy dalej, a gdy rodzice ofiary nalegali - zaczął straszyć. A że opiekę społeczną na nich naśle ( i wtedy zobaczymy jak córkę wychowuje się!) itd. twierdził, że powinni córkę przenieść do innej szkoły. Długo by pisać. Oczywiście całkowicie bez znaczenia był fakt, że jedna z tych gó...ar to córka policjantki. A były dowody ( gó...ary zamieszczały w necie obraźliwe teksty). Były zeznania świadków.
      I Ty spodziewasz się po tej grupie czegoś pozytywnego???
    • tanebo0001 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 17:13
      To kiedy idziesz do więzienia?
      • siedemkropek82 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 19:08
        Zadzwonił jak byłam w pracy.Niby mam swój pokój ale mnóstwo ludzi koło mnie przechodzi.Wysluchalam go i śmiać mi się chciało,że zajmuje się takimi głupotami.
    • eagle.eagle Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 17:48
      Akurat miałaś super okazje aby zgłosić mu wszelkie nieprawidłowości które się dzieją u sąsiadk.
      • siedemkropek82 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 19:07
        Nie,nie chciało mi się z nim gadać i go przekonywac do swoich racji.W ogóle zajmuje się jakaś głupotą zamiast rozpatrywać przypadki,które naprawdę wymagają Interwencji zamiast ogłoszeniami w internecie typu "kto mi pomoże złapać chorego kota sąsiadki i zawieźć go do weterynarza"bo sąsiadka się nim nie zajmuje.
        • eagle.eagle Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 19:28
          Skąd wiesz czym się zajmuje jak z nim nie rozmawiałaś wcześniej a i teraz nie chciało Ci się z nim gadać ?
    • zbytomia100 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 18:13
      Bo on te patologie to juz dobrze zna i nie chce mu sie z nimi kolejny raz chandryczyc, tym razem o jakiegos chorego kota. Woli Ciebie postraszyc, by miec wzgledy spokoj. Tzn nie pochwalam, ale wypalenie zawodowe dosiega znienacka.
      • raczek47 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 18:18
        Rozumiem, że zadzwonił z pouczeniem? A ty masz żal, że gdy prosiłaś o interwencję nie reagował? Pisz zatem maile na komisariat, w ten sposób zgłaszając problem i prośbę o interwencję. Będzie miał więcej roboty.
        A gownoburzą patuski się nie przejmuj. Nic z tego nie będzie.
    • jkl13 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 18:37
      Biedactwo, tobie ciągle wiatr w oczy...
      • siedemkropek82 Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 19:04
        Oj,żebyś wiedziała.
    • kanna Re: Telefon od dzielnicowego 11.02.26, 19:34
      Chciałaś przywłaszczyć sobie kota sąsiada?? Rozumiem, ze w szczytnym celu, ale masz świadomość, ze to nie jest Twój kot?
      • mallard Re: Telefon od dzielnicowego 12.02.26, 08:40
        kanna napisała:

> Chciałaś przywłaszczyć sobie kota sąsiada?? Rozumiem, ze w szczytnym celu, ale
        > masz świadomość, ze to nie jest Twój kot?

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa... 🤦
        • gryzelda71 Re: Telefon od dzielnicowego 12.02.26, 08:57
          Zastosuj sie więc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka