Dodaj do ulubionych

Chrzesniak z tego samego roku

24.10.07, 14:39
Jak myślicie? Zawsze mi się wydawało, że to ciężko tak w jednym roku mieć
dziecko i Chrześniaka albo dwoje Chrześniaków, bo to dwie komunię, dwie
osiemnastki itp. Mamy jak na razie co roku jednego bez dubli (dwoje dzieci i
czworo chrześniaków) a teraz brat męża prosił go na chrzestnego do córki (dwa
miesiące młodsza od Pawełka) i to za dwa tygodnie już (kasę trzeba skombinować
na prezent).
Obserwuj wątek
    • asia19813 Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 15:49
      ja w tamtym roku na wiosnę podawałam do chrztu. Moja siostra kiedys
      pewnie tez mnie poprosi imyślę że 2 to wystarczy. rany 4
      chrześniaków, duże wydatki, mój mązmiał komunię w tym roku u
      chrześniaka, wydaliśmy dużo kasy...
      • dmgr Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 15:57
        No właśnie i u nas za 4 lata pierwszy chrześniak ma komunię a potem już co roku
        a nawet dwie na raz. Już mam nadzieję, że koniec chociaż ja z mojej rodziny (a
        mam pięcioro rodzeństwa) na razie jedyna mam dzieci a u męża tylko jeden brat
        dzieciaty a jeszcze dwoje z rodzeństwa na razie bez dzieci więc nie wiadomo co
        nas czeka.
    • aga_n20 Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 16:00
      Mój Michał urodził się 20 stycznia a mój chrześniak Kacper 13 maja w tym samym
      roku, jak narazie jest fajnie tylko problem będzie z komunią mieszzkamy 400 km
      od siebie i tylko mam cichą nadzieję że komunie się nie pokryją, lepsze co to że
      druga moja siostra jest chrzestna u mojego Michała a jej narzeczony chrzestnym u
      Kacpra jakby się pokryły komunie to Michał będzie bez chrzestnych bo jego
      chrzestnym jest brat byłego męża i wątpię żeby się fatygował na komunię będzie
      kłopot:((( ale to jeszcze parę lat potem będę myśleć a najlepiej już muszę
      zacząć zbierać kasę:)
    • wyczyny Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 16:07
      jak to mowia-dziecku sie nie odmawia
      najwyzej teraz w rodzinie juz na zapas mowcie, ze macie 5 chrzesniakow i to starczy:-)jak wystarczajaco duzo razy uslysza to powinniscie na 5 skonczyc
      ale w sumie powiem tak, jako matka nie licze na zadne wielkie prezenty od chrzestnych-tylko, zeby po prostu pamietali o dziecku i jego swietach, no i jako wierzaca, aby modlili sie za nie, oddawali od czasu do czasu komunie w jego intencji
      • modeko Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 16:44
        ja mam chrześnice z 22.07.03, bratanka z 8.07.03 i córkę z 09.11.03.
        Smieje się że już teraz powinnam założyc fundusz komunijny :)

W tym roku mialam komunię chrześniaka - dałam 500zł , a mama mojego chrześniaka
        podawała nam Filipka i też dała 500zł :)

Na razie mamy razem z mężem 3 chrześniaków, przypuszczam że jezcze dwoje nam
        dojdzie :)
    • a090707 Re: Chrzesniak z tego samego roku 24.10.07, 19:23
      Ja mam chrzesnice, ktora w lutym bedzie miala 18 lat !!! Chrzesniak skonczyl 11,
      a w rodzinie dzieciakow duzo i komunie czesto sie zdarzaja-tylko trzymac sie za
      kieszen :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka