modeko 22.12.07, 09:10 Filipek coraz czesciej mowi mama ale jestem zachwycona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ridibunda Re: mowi mama 22.12.07, 10:03 Fajne to co nie? :) Moja powtarza baba, czasem mówi tata a wczoraj powiedziała pupa:) a teraz muszę kończyć bo mi właśnie wyrywa resztki włosów z głowy :) Odpowiedz Link
zorkaa Re: mowi mama 22.12.07, 10:09 jeju ja też chcę! tymek jak na razie mówi "kra kra". dobre i to, nie?;) Odpowiedz Link
m_k8 Re: mowi mama 22.12.07, 10:16 modeko, właśnie pałam zazdrością okrutną... moja jeszcze mało gada zbitkami. Wychodzi jej ga, na i ata. Czyli jak nic Tata powie pierwsze...zdrajczyni... :)) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: mowi mama 22.12.07, 10:53 Moja tak od trzech dni, a dziś rano na pobudkę tak pięknie powiedziała "maaaammaaa", oczywiście bez świadomości znaczenia tego słowa, ale i tak prawie popłakałam się ze wzruszenia :) Odpowiedz Link
jutka7 Re: mowi mama 22.12.07, 12:34 moja Lenka już chyba od miesiąca powtarza mama lub w takich długich ciągach przy byle okazji, nawet jak marudzi to jest mamamamammamamamam :) jest jeszcze baba :) Odpowiedz Link
agasar79 Re: mowi mama 22.12.07, 13:01 Moja to samo, gada jak najęta :) Nieraz mam wrażenie jakby mówiła płynnie w obcym języku :) No ale na świadome mama, czy tata jeszcze poczekamy, choć już teraz sprawia to ogromną radość :))) Odpowiedz Link
asia19813 Re: mowi mama 22.12.07, 22:04 gratuluję wspaniałe pewnie uczucie, ja jeszcze czekam :) Odpowiedz Link
anulka-m6 Re: mowi mama 22.12.07, 22:09 czyżby dziewczyny tak paplały "mama" Mój Karol to jak mu mówie: powiedz ładnie mama" to słysze "aaa giii" albo "a guuuuuuu" albo poprostu zaczyna piszczeć i sie śmieje. Czekam z niecierpliwością na to "mama" Odpowiedz Link
matizka Re: mowi mama 23.12.07, 11:56 Może to język małych Karoli, bo mój też ma podobnie. A starsza córka pierwsze świadome słowo jakie mówiła to była Elza czyli imię naszego kota. ten może też od tego zacznie, bo kota uwielbia obserrwować! Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: mowi mama 23.12.07, 11:24 a mój mówi: NIE, co jest dla mnie kompletnym zaskoczeniem bo Ń to jakaś tam tylnojęzykowa zgłoska, trudna do wymówienia dzeciom. Równoczenie jest to jedyny zrozumiały "wyraz", nie mówi mamamam, babab tylko po swojemu:D Ale co tam.. Odpowiedz Link
modeko Re: mowi mama 23.12.07, 16:49 Zanim Filip powiedział mama, często powtarzałam mama i śpiewałam mu mammammama. Dziś dziadek śpiewał lallala i tez troszkę podłapał Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: mowi mama 23.12.07, 20:37 Mój maciuś mówi chyba po Chińsku :-)) a i głośno piszczy, że w bębenkach uszy pękają i jeszcze jak go ubieram po kąpieli to chyba krzyczy NI EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE chłopak będzie miał łeb do języków nie to co matka Odpowiedz Link