asia19813 03.01.08, 19:19 www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: co wy na to? 03.01.08, 19:23 Ja mam. Magda też kąpie Blankę w Tummy Tub. Fajne- ja używam wanienki tylko wtedy, kiedy myję łebek, czyli co kilka dni. Tereska uwielbia wiadro- tyle tylko, że ostatnio po prostu w nim wstaje- i tak sobie stoi, trzymając się krawędzi. Po chwili wali się z pluskiem do środka. I znowu wstaje...I tak 300 razy przy każdej kąpieli....:-) Odpowiedz Link
e-ness Re: co wy na to? 03.01.08, 19:36 Dla mnie to raczej do moczenia dziecka a nie do mycia:))) wygladaja komicznie, takie ogoraski w słoiku:) ale najwazniejsze ze sie dziecku podoba ja jednak wole wanienke. Bałabym sie że Karola sie w takim wiaderku zaklinuje i nie bede mogła jej wyciagnac. Odpowiedz Link
silvii Re: co wy na to? 03.01.08, 20:08 zgadam się z przedmowczynią! do chlapania super ale nie do mycia jak dla mnie :) Silvii & Dan Odpowiedz Link
azi81 Re: co wy na to? 03.01.08, 19:50 troche dziwne urzadzenie jak dla mnie to tez raczej wiaderko do moczenia dziecka niz do kąpieli no ale sa gusta i gusciki. :) Odpowiedz Link
dziunia27 Re: co wy na to? 03.01.08, 20:04 dziwne, a nawet powiedzialabym glupie.. ale to rzecz gustu :))) Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: co wy na to? 03.01.08, 20:18 fajne! chętnie bym wypróbowała, ale nie mam od kogo pożyczyć( a na kupno ostatnio nie bardzo (bo wydatków, że fiu fiu:()!:D a z innej beczki, dlaczego ktoś, kto nie używa, od razu krytykuje??? i co to za sformułowanie: głupie, o gustach i guścikach nie wspomnę??!! Nie wybieramy miss polonia, tylko oceniamy przydatność/ funkcjonalność urządzenia! Odpowiedz Link
lucy_cu Re: co wy na to? 03.01.08, 20:25 Ja kupiłam dużo tańsze, używane, na Allegro :-) Nowe jest drogie jak licho, to fakt. Też myślałam, że to niefunkcjonalne- skusiłam się po tym, jak zobaczyłam tu na forum zdjęcia Blanki. I nie żałuję. Tereska super się w tym chlapie, pełna radość. :-))) Tu akurat stare zdjęcie, nowych teraz mi sie nie chce szukać- już je zresztą pokazywałam na forum: img407.imageshack.us/my.php?image=img0711lv9.jpg Odpowiedz Link
lilka.k link 03.01.08, 20:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=73234775&a=73875467 Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: link 03.01.08, 20:41 nie spodziewałam się takiej opinii eksperta, z drugiej zaś strony zdanie ma dośc enigmatyczne, bo co- dziecku się nie podoba??? i o jakiej "niedbałości" o dobrostan (????) i rozwój on mówi?? Odpowiedz Link
lucy_cu Re: link 03.01.08, 21:52 Iiiii, tam. Bożyszcze matek, pan Z., na wielu rzeczach zwyczajnie się nie zna- vide jego negatywne wypowiedzi na temat chust. On generalnie nie pochwala pionizowania małych niemowląt- i niby dobrze. Ale pion niemowlaka właśnie w chuście czy w takim wiadrze to zupełnie inna bajka. Inne ułożenie ciała, prawidłowe wygięcie kręgosłupa. Ten pan baaaardzo stracił w moich oczach, kiedy uparcie utrzymywał, że w chuście w pozycji żabki dziecko ma nogi rozwarte na boki pod kątem 180 stopni...To chyba dziecka w chuście nie widział- to jest delikatne rozwarcie, trochę powyżej 90 stopni, nogi w pozycji kucznej, fizjologicznie ułożone itd. Gość nie wie czasem, o czym mówi. Ta jego wypowiedź na temat wiaderka jest w zasadzie pozbawiona konkretów. Ot, powiedział, że mu się nie podoba i tyle. Ja sama widzę, jak zachowuje się moje dziecko- ma pełną swobodę, może sobie do woli chlapać rączkami, dotykac ścianek wiaderka, podskakiwać. Teraz sobie wymyśliła to wstawanie- rewelacyjnie się bawi, gdyby nie była na to gotowa, to by tego nie robiła. Gość pewnie nie widział takiej kąpieli na żywo, hłehłe. Ja wcale nie twierdzę, że takie wiadro to jakiś mus w ekwipunku niemowlaka. Nie jestem gadżeciara- nie mamy choćby karuzelki nad łóżeczkiem, leżaczka, maty edukacyjnej, tony zabawek, cudów na kiju. Ale akurat z wiadra się cieszę. Spokojnie można żyć bez tego- ale fajne jest. :-) Odpowiedz Link
asia19813 Re: link 03.01.08, 22:53 troche pojechałas po nim, ale bez obrazy. Waiderko kwestia gustu, mi generalnie sie nie podoba, wolę wanienkę, rozśmieszył mnie ten filmik dlatego wkleiłam link. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: link 04.01.08, 07:54 Skąd, wcale nie pojechałam. To jest miły facet, ze świetnym podejściem do dzieci i niewątpliwie dużą wiedzą. Ale nie jest ekspertem absolutnym- vide właśnie powyżej wspomniane chusty. O wiaderku wypowiada się mętnie. Nie rozumiem szczerze mówiąc, dlaczego jest takim guru w oczach wielu matek- bo jest. Dobrych rehabilitantów jest sporo, a akurat on uchodzi za wielki autorytet. Jakaś moda się zrobiła na niego. :-) Odpowiedz Link
lilka.k Ano właśnie 04.01.08, 08:10 Konkretów nie podał, same tylko argumenty, że chyba jemu się nie podoba i tyle. Z drugiej strony jak dzieciakowi tyłek w tym umyć to pojęcia nie mam. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Ano właśnie 04.01.08, 15:01 teżo tym pomyślałam :) wracając do Zawitkowskiego, może i jest naniego moda, poprostu widacgo w programach odzieciach w prasie, majak napisałas dorepodejście do dzieci i wiedze o rozwojudziecka, oprócz tego jest miłym człowiekiem.... Odpowiedz Link
dagi.ww Re: co wy na to? 04.01.08, 17:58 Ja też jestem raczej zwolenniczką tradycyjnej wanny, bo właśnie; jak umyć maluchowi pupcię i inne trudno dostępne miejsca??? Ale nie będę się zbyt dużo rozpisywała, bo nie widziałam "na żywo" jak taka kąpiel wygląda. Choć o ten kręgosłupik też bym się martwiła... Odpowiedz Link
gdynianka_11 Re: co wy na to? 04.01.08, 18:44 Mnie przeraża - na tym stojaku wygląda jak wielki mikser z dzieckiem w środku....:))) Odpowiedz Link
asia19813 Re: co wy na to? 04.01.08, 18:45 ale mnie rozbawiłaś. Ja nie wiedziałam że do tego wiaderka jest taki stojak, dopiero na tym filmie zobaczyłam, a śmiac mi się z tego filmu chce.... te dzieciaczki śmiesznie wyglądają, szczególnie jak je mamy trzymają za główki :))) Odpowiedz Link
izamig Re: co wy na to? 04.01.08, 19:29 Jak to zobaczyłam tak samo pomyślałam, że wyglada to jak mikser. Jak dla mnie równie dobrze można włożyć dziecko do zwykłego wiadra lub dużego garnka na świąteczny bigos :-). Nie włożyłabym do tego mojego dziecka, po prostu mam mieszane uczucia do tego. Moim zdaniem ogranicza to pewną ruchliwość dziecka i zatraca się w tym pewną swobodę. Wolę wanienkę chociaż teraz przeprowadziliśmy sie już do brodzika pod prysznic bo tam więcej miejsca i mozna robić więcej wygibasów Odpowiedz Link
magda7717 Re: co wy na to? 04.01.08, 20:07 hmm dyskusja jak kazda- nie cierpie opinii ,ze cos jest glupie jesli czegos namacalnie nie sprawdze. Ja tez kapalam Blanke latem w kubelku i zapoczatkowalam to na forum ;-) Lucy spapugowala. ale do rzeczy - kapanie jest kwestia wyboru. Moja Blanka mimo 6,5 mies nadal boi sie kapac bez gabki- niestety szlocha okrutnie jak jej nie ma.a w kubelki spokojnie sobie pluska. dawno jej nie kapalam w tym kubelku ale brytyjki bo to angielski wynalazaek chyba kapia .poogladajcie sobie filmiki na Tummy Tub i zobaczcie usmiechniete mordki. a co do mycia- namydla sie malucha i wklada do oplukania.a pupa sie wymoczy;-) zgadzam sie z Lucy to nie wymyslony gadzet a mila zabawa dla malucha. zaraz poszukam jakiegos zdjecia z moja mordka. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c3e619914e6a578.html poza tym dzieci maja tam nozki w ulozeniu plodowym w pierwszych tygodniach , czuja sie bezpieczniej.Moja Blanka nozkami sobie chodzila po wnetzru wiaderku pewnie przypominala sobie jak wedrowala po brzuszku u mamy. usmiechnieta zadowolona spokojna/ oceniam kubelek na 6+ mimo,ze teraz rzadko z niego korzystam a i latem w upalach moczylam Blanke w nim 3 x dziennie -super sprawa Odpowiedz Link
izamig Re: co wy na to? 04.01.08, 21:00 Jeszcze jedno dla noworodka rzecz znakomita, bo wyglada to tak jak by imitiwało brzuch mamy Odpowiedz Link