edzia.79 26.01.08, 18:00 zawsze gotuje na 5 sloiczkow. ostatnio dodalam miesko tylko wydaje mi sie ze za malo bo wielkosci polowy pudelka od zapalek (albo i mniej). ile dawac?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajagaa Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:11 Edzia ja tyle daje na dwa dni czyli dwa sloiczki te duze Odpowiedz Link
effka_81 Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:12 Mi wychodza tak 3sloiczki takiej gestej zupki choc to juz chyba nie zupka hehe,to daje tak cale pudelko od zapalek.Czytalam ze na poczatku trzeba dawac lyzeczke mieska na sloiczek a pozniej zwiekszac ilosc. Tez nie wiem czy dobrze daje? Odpowiedz Link
anmroz Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:24 Miałam zadać to samo pytanie:}Pewnie każda z nas daje wg uznania.Dzisiaj gotowałam obiadek warzywny na 3 słoiczki i dodałam dwie kostki piersi, takie mnie więcej jak do gulaszu.Nie mam pojęcia, czy to właściwa ilość. Odpowiedz Link
aga_n20 Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 19:14 ja gdzieś wyczytałam ale nie pamiętam gdzie że daję się 3 łyżeczki mięska i tak małemu daję albo indyka, kurczaka, a dzisiaj jadł gotowane mięsko od schabu z krupniczkiem Odpowiedz Link
babajagaa aga_n20 26.01.08, 19:33 daj przepisa na krupniczek bo mialam zamiar malemu zrobic i nie wiem jak,czy tak jak rosolek bez przypraw i dodatkowo kasze?trzeba to zmielic?? Odpowiedz Link
aga_n20 Re: aga_n20 26.01.08, 20:32 gotuję np skrzydełka z kurczaka albo z indyka(to drugie dużo dłużej bo jest wielkie no i 1 wystarcza indycze), na wywar jak się trochę mięsko pogotuje dodaję marchewkę przekrojoną na pół (jak robię dla całej rodziny to ścieram na grubych oczkach na tarce)dodaję ziemniaka przekrojonego (albo pokrojonego w kostkę), potem zasypuję kaszą jeczmienną wczesniej kupowałam średnią ale ostatnio udało mi się kupić drobną i jest dla małego duzo lepsza.no i wszystko gotuję aż się kasza trochę rozgotuje, doprawiam solą. Czasami dodaję trochę pietruszki i selera. Mięsko kroję drobno nożem , ziemniaki i resztę warzyw rozgniatam widelcem dolewam trochę rzadszej zupy z kaszą i gotowe. Mały najbardziej z wszystkich zup uwielbia krupnik. Jednorazowa dla niego porcja to ok 3 łyżeczki mięsa, pół niewielkiej marchewki, pół ziemniaka i chochelka rzadkiej zupy z kaszą , powinna wyjść taka rzadsza papka. Odpowiedz Link
aurinko Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 20:54 Ja daję mniej więcej płaską łyżkę stołową na jedną zupkę. Odpowiedz Link