Dodaj do ulubionych

gotujace mamy ile mieska??

26.01.08, 18:00
zawsze gotuje na 5 sloiczkow.
ostatnio dodalam miesko tylko wydaje mi sie ze za malo bo wielkosci polowy pudelka od zapalek (albo i mniej).
ile dawac??
Obserwuj wątek
    • babajagaa Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:11
      Edzia ja tyle daje na dwa dni czyli dwa sloiczki te duze
    • effka_81 Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:12
      Mi wychodza tak 3sloiczki takiej gestej zupki choc to juz chyba nie zupka
      hehe,to daje tak cale pudelko od zapalek.Czytalam ze na poczatku trzeba dawac
      lyzeczke mieska na sloiczek a pozniej zwiekszac ilosc. Tez nie wiem czy dobrze daje?
    • anmroz Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 18:24
      Miałam zadać to samo pytanie:}Pewnie każda z nas daje wg uznania.Dzisiaj
      gotowałam obiadek warzywny na 3 słoiczki i dodałam dwie kostki piersi, takie
      mnie więcej jak do gulaszu.Nie mam pojęcia, czy to właściwa ilość.
    • aga_n20 Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 19:14
      ja gdzieś wyczytałam ale nie pamiętam gdzie że daję się 3 łyżeczki mięska i tak
      małemu daję albo indyka, kurczaka, a dzisiaj jadł gotowane mięsko od schabu z
      krupniczkiem
      • babajagaa aga_n20 26.01.08, 19:33
        daj przepisa na krupniczek bo mialam zamiar malemu zrobic i nie wiem
        jak,czy tak jak rosolek bez przypraw i dodatkowo kasze?trzeba to
        zmielic??
        • aga_n20 Re: aga_n20 26.01.08, 20:32
          gotuję np skrzydełka z kurczaka albo z indyka(to drugie dużo dłużej bo jest
          wielkie no i 1 wystarcza indycze), na wywar jak się trochę mięsko pogotuje
          dodaję marchewkę przekrojoną na pół (jak robię dla całej rodziny to ścieram na
          grubych oczkach na tarce)dodaję ziemniaka przekrojonego (albo pokrojonego w
          kostkę), potem zasypuję kaszą jeczmienną wczesniej kupowałam średnią ale
          ostatnio udało mi się kupić drobną i jest dla małego duzo lepsza.no i wszystko
          gotuję aż się kasza trochę rozgotuje, doprawiam solą. Czasami dodaję trochę
          pietruszki i selera. Mięsko kroję drobno nożem , ziemniaki i resztę warzyw
          rozgniatam widelcem dolewam trochę rzadszej zupy z kaszą i gotowe. Mały
          najbardziej z wszystkich zup uwielbia krupnik. Jednorazowa dla niego porcja to
          ok 3 łyżeczki mięsa, pół niewielkiej marchewki, pół ziemniaka i chochelka
          rzadkiej zupy z kaszą , powinna wyjść taka rzadsza papka.
    • aurinko Re: gotujace mamy ile mieska?? 26.01.08, 20:54
      Ja daję mniej więcej płaską łyżkę stołową na jedną zupkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka