a.hysa 06.02.08, 15:53 zeby po ciazy i okresire karmienia, u mnie ciezko diury mi sie robia, jeden przed ciaza nie zaleczony teraz musialam wyrwac bo nie bylo juz co leczyc, a jak u was lipcoweczki??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a090707 Re: a jak wasze... 06.02.08, 16:06 U mnie bylo bardzo dobrze- nie bylam u dentysty cala ciaze i poszlam w grudniu- 2 zeby do leczenia-malutkie ubytki :) Odpowiedz Link
bobimax Re: a jak wasze... 06.02.08, 16:51 No ja właśnie mam maraton. Ósemka wyrwana bo sam korzeń został. A wczoraj trzy stówy poszło na trzy zęby a jeszcze tyle przede mną. Odpowiedz Link
uczula Re: a jak wasze... 06.02.08, 16:54 przed ciaza wyleczylam wszystko co sie dalo na razie mam spokoj Odpowiedz Link
o.matko Re: a jak wasze... 06.02.08, 16:57 U mnie przed, w trakcie i teraz wszystkie OK! :))) Odpowiedz Link
dmgr Re: a jak wasze... 06.02.08, 17:06 Ja w ciąży wyleczyłam wszystko ale po porodzie jeszcze się nie wybrałam do dentysty (czas najwyższy) niestety będzie co robic bo czuje, że pare dziurek mam no i kawałek dolnej jedynki mi się wykruszyło (niewidoczne ale wyczuwalne przeze mnie językiem). Odpowiedz Link
kamsi Re: a jak wasze... 06.02.08, 17:12 Ja przed ciążą miałam wszystko wyleczone, w ciąży miałam tylko trochę problemów z dziąsłami, co się ponoć zdarza, teraz mam do leczenia jeden ubytek, jestem umówiona w przyszłym tygodniu:) Odpowiedz Link
enya81 Re: a jak wasze... 06.02.08, 17:31 W ciąży wyleczyłam wszystkie ubytki, a u dentysty bylam niedawno i wszystko git, aż sie moja pani dentystka zdziwiła, że karmie a nic mi sie nie spsuło :) Odpowiedz Link
27agnes72 Re: a jak wasze... 06.02.08, 17:41 A mi w dziewiatym miesiącu wypadła górna jedynka i nie do odratowania.Ponieważ z tyłu też nie miałam kilku zębów musiałam jeszcze przed porodem zrobić sobie częściową protezę...Moje zęby ciagle siedzą u dentysty i dbam o nie a jak tylko cos nie tak to okazuje się, że już nie ma ratunku i trzeba usunąć i korzeń też już do niczego.Ogólna makabra.Podejrzewam, że to chyba jednak dziedziczne-moja mama też sobie nie radziła a wydawała na dentystę multikasę... Odpowiedz Link
asia19813 Re: a jak wasze... 06.02.08, 20:26 u mnie spoko, mam może 2 dziurki, ale jeszczeczas na leczenie, za to moja szwagierka 2 lata temu po ciąży leczyła praewie wszystkie zęby :) Odpowiedz Link
joannakw Re: a jak wasze... 06.02.08, 22:25 oj i mi leca :( przy pierwszym karmieniu było ok, a teraz po ciązy i ciagle karmie - lecą - juz drugi poleciał, wczoraj zaleczyłam 2 i kolejne sie robią, najwidoczniej pierwsze karmienie wapń szedl z kosći a teraz zebów leci - tak mi powieział wczoraj stomatolog Odpowiedz Link
klarysa007 Re: a jak wasze... 06.02.08, 23:15 Jakoś w miarę. Zaraz po porodzie musiałam chirurgicznie usunąć krzywo rosnącą ósemkę ale teraz jest ok. Odpowiedz Link
lilianak1 Re: a jak wasze... 07.02.08, 06:52 bolą wszystkie - nadwrażliwość całkowita, u dentysty jeszcze nie byłam, bo bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić a skoro karmię i mleka odciągnąć nie umię to i wizytę odkładam. Cały mój organizm zaczyna być strzępkiem :( Odpowiedz Link
kotka232 u mnie koszmar ;( 07.02.08, 08:36 ide dzis do dentysty bo zaczely mi sie kilka dni temu kruszyc ;( Odpowiedz Link
m0nalisa Re: u mnie koszmar ;( 10.02.08, 23:58 ja wlasnie jutro ide wyrwac gorna ósemke od dwoch dni chodze po scianach- tu w weekend nikt nie pracuje. i ,3 dni temu ułamala mi sie czworka dziura jak stodoła. W buzi masakra, ale dopiero teraz w czwartym miesiacu ide i juz boli....... panicznie boje sie dentysty Odpowiedz Link
a.hysa Re: a jak wasze... 07.02.08, 08:39 ach to mnie troche pocieszylyscie bo myslalam ze tylko ja po ciazy robie sie szczerbata Odpowiedz Link
lilka.k Re: a jak wasze... 09.02.08, 17:17 Wczoraj mi się ukruszyło pół czwórki. Na szczęście z tyłu, więc do poniedziałku jakoś wytrzymam... Dobrze, że następnej ciązy nie planuję póki co. Zawsze miałam koszmarne zeby, krzywe i z dużą próchnicą... Odpowiedz Link
dagi.ww Re: a jak wasze... 09.02.08, 17:46 U mnie w ciazy nawet spoko, troszke mi tylko dziasla krwawily, ale teraz to nieciekawie. Nie dosc, ze wlosy koszmarnie wypadaja,odkad karmie, to zabki bola, a ja dentysty nie cierpie i odwlekam wuzyte, ile mozna ;(( Odpowiedz Link
27agnes72 na pocieszenie 09.02.08, 20:48 Wczoraj odpadła mi dolna piątka, która wydawała się być zupełnie OK- został korzeń i nie wygląda ciekawie.W poniedziałek dentysta ale mam przeczucie, że do usunięcia.Z tego co się orientuję to jest znieczulenie, które mogą mi zastosować przy karmieniu. Odpowiedz Link