chanastel 07.03.08, 10:28 Dziewczyny pierwszy raz będą u mnie święta. Co na świąteczny stół? Jakie menu? Sniadanie wielkanocne. Czekam na pomysły:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burdziaa Re: Świąteczny stół:) 07.03.08, 10:35 Hania, to zalezy od regionu- np. u mnie na sniadanie Wielkanocne jest na ciepło biała pieczona kiełbasa, sałatka jarzynowa, bigosik, wedlina pieczona czyli tak suto :-) a u meza tradycją jest barszcz biały na sniadanie- pierwszy raz zetknełam sie z tym zwyczajem u niego w domu, plus do tego co powyzej. No i tradycyjne ciasta- mazurek, babka, sernik. Odpowiedz Link
chanastel Re: Świąteczny stół:) 07.03.08, 10:50 Dzięki czekam na dalsze pomysły:) u mnie zawsze była sałatka jarzynowa, biała kiełbasa, jajka ( hahaha bo o nich zapomniałaś:) i sernik. Pieczone mięska- np. schab ze śliwką. Obowiązkowo sałata, pomidor, ogórek i szczypiorek żeby można było robić wiosenne kanapki:) Pochwalę się zdjęciami tutaj chanastel.fotosik.pl/albumy/386231.html Odpowiedz Link
babajagaa Re: Świąteczny stół:) 07.03.08, 13:06 to samo praktycznie co u chanastel,plus mazurek i frankfurterki na cieplo,no i jaja Odpowiedz Link
lilianak1 Liczyłam na zdjęcia kanapek :D 07.03.08, 13:15 Moje zmęczenie sięga zenitu. Czytając o jedzeniu byłam święcie przekonana że zobaczę zdjęcia zastawionego stołu z zeszłego roku :D Fajna niunia tzn dwie niunie :) Odpowiedz Link
borowka78 Re: Liczyłam na zdjęcia kanapek :D 07.03.08, 14:10 świetna Toska jest, no:-) Odpowiedz Link
chanastel Re: Liczyłam na zdjęcia kanapek :D 07.03.08, 14:30 Dzięki wielkie przekażę modelce:))) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Świąteczny stół:) 07.03.08, 16:10 no tak - jaja :-) u nas tez są zdjecia swietne- ciekawy kolor sciany w sypialni, no i ten kot :-) a Toska córusia Tatusia _)))))) Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Świąteczny stół:) 08.03.08, 10:38 Też lubię kolor fioletowy we wnętrzu :)) Na świąteczny stół to: koszyczkowe jedzonko, oczywiście biała kielbasa (np. podpieczona w piekarniku), bigosik, jakieś pieczone mięsko (np. szynka, schab ze śliwką, mielone z jajkiem), pasztet, jajka (faszerowane, z łososiem, kawiorem....), sałatki jarzynowe, można zrobić galaretki... Do wyboru do koloru (oczywiście nie mówię że zawsze jest to wszystko). Mi osobiście brakuje w te święta ryb.. Odpowiedz Link